The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker Trailer Analyse

Vannacht was het weer zover. Star Wars fans schakelden in Amerika weer massaal in op Monday Night Football en fans in de rest van de wereld wachtten met smart tot de The Rise of Skywalker trailer op YouTube vrijgegeven werd. Zo ook ondergetekende en zoals jullie inmiddels gewend zijn vinden jullie hier weer een analyse van deze laatste trailer voor The Rise of Skywalker, de laatste film in deze Star Wars trilogie.

En daar gaan we dan met het uitpluizen van al deze nieuwe beelden. This is where the fun begins!

We openen de trailer met Rey die door een bos rent en een Rebel helm laat vallen of voor zich uit schopt.
We openen de trailer met Rey die door een bos rent en een Rebel helm laat vallen of voor zich uit schopt.
We zien Rey verder door het bos rennen terwijl we de stem van Finn horen zeggen dat het een instinct is. Rey springt vervolgens over een kloof heen …
We zien Rey verder door het bos rennen terwijl we de stem van Finn horen zeggen dat het een instinct is. Rey springt vervolgens over een kloof heen …
… waarna het shot overgaat naar Rey die in de ingewanden van de kapotte Death Star van een pilaar naar een uitstekend stuk springt. We horen Finn verder zeggen dat het een gevoel is.
… waarna het shot overgaat naar Rey die in de ingewanden van de kapotte Death Star van een pilaar naar een uitstekend stuk springt. We horen Finn verder zeggen dat het een gevoel is.
Het eerste shot van Finn die door een paar quadnoculars kijkt terwijl zijn voice over zegt dat de Force ze samengebracht heeft.
Het eerste shot van Finn die door een paar quadnoculars kijkt terwijl zijn voice-over zegt dat de Force ze samengebracht heeft.
Rey rent nog even verder door het bos terwijl we een mooi shot krijgen waarbij de camera over Rey heen vliegt en ons wat meer van de omgeving laat zien.
Rey rent nog even verder door het bos terwijl we een mooi shot krijgen waarbij de camera over Rey heen vliegt en ons wat meer van de omgeving laat zien.
Dan een grote verzameling mensen in een hangar terwijl Poe in voice over zegt dat ze niet alleen zijn. Alleen zijn ze hier zeker niet, we zien in het midden dat Poe de groep toespreekt die onder anderen bestaat uit Finn, C-3PO, Chewbacca en Lando.
Een grote verzameling mensen staat in een hangar terwijl Poe in voice-over zegt dat ze niet alleen zijn.
Alleen zijn ze hier zeker niet; we zien in het midden dat Poe de groep toespreekt die onder anderen bestaat uit Finn, C-3PO, Chewbacca en Lando.
Poe gaat door dat goede personen zullen vechten als z hun lijden. Ondertussen zien we een hoop wezens, al dan niet op de rug van een Orbak, door een hangar rennen terwijl de camera zich focussed op Rose, Kaydel Ko Connix en het personage van Dominic Monaghan.
Poe gaat door dat goede personen zullen vechten als zij hen leiden. Ondertussen zien we een hoop wezens, al dan niet op de rug van een Orbak, door een hangar rennen terwijl de camera zich richt op Rose, Kaydel Ko Connix en het personage van Dominic Monaghan.
Dan gaan we over naar Finn, Poe en Chewie die zich voor Poe’s nieuwe X-wing omdraaien terwijl er wat rebellen troopers op de achtergrond langs rennen.
Finn, Poe en Chewie draaien zich om voor Poe’s nieuwe X-Wing terwijl er wat Rebel troopers op de achtergrond langs rennen.
En dan een adembenemend shot van een CR90 corvette die over de boomtoppen scheert.
Een adembenemend shot van een CR90 corvette die over de boomtoppen scheert.
Dan zijn we terug op het stuk death star waar we in de teaser trailer Rey en Kylo op zagen lopen. Tot zover zien we enkel Rey met haar lightsaber staan terwijl Rey in een voice over zegt dat mensen haar blijven vertellen dat ze haar kennen, maar dat niemand haar daadwerkelijk kent.
We zijn terug op het stuk Death Star waar we in de teaser trailer Rey en Kylo op zagen lopen. Tot zover zien we enkel Rey met haar lightsaber staan terwijl Rey in een voice-over zegt dat mensen haar blijven vertellen dat ze haar kennen, maar dat niemand haar daadwerkelijk kent.
Dan zien we Kylo doorweekt uit een golf lopen, ook met zijn lightsaber in zijn hand … en met een blik die doet vermoeden dat hij heel graag een regenjas aan gehad had :P En Kylo zou Kylo niet zijn als hij niet een stoere draaibeweging met zijn lightsaber zou maken. Terwijl hij in een voice over zegt dat hij Rey wel kent.
Kylo loopt doorweekt uit een golf, ook met zijn lightsaber in zijn hand … en met een blik die doet vermoeden dat hij heel graag een regenjas aan had gehad 😛
En Kylo zou Kylo niet zijn als hij niet een stoere draaibeweging met zijn lightsaber zou maken. Terwijl hij in een voice-over zegt dat hij wel weet wie Rey is.
Dan zien we twee dozijn TIE fighters afvliegen op wat lijkt op een grote ijsberg die door de ruimte zweeft, maar die vol staat met gebouwen.
We zien twee dozijn TIE Fighters afvliegen op wat lijkt op een grote ijsberg die door de ruimte zweeft, maar die volstaat met gebouwen.
En dan een kippenvel moment als we een troon zien die erg doet denken aan die van Palpatine op de Deathstar terwijl Emperor Palpatine in voice over zegt dat hij lang gewacht heeft. Deze troon is gebaseerd op een vroege schets van Ralph McQuarrie.
Een kippenvel moment als we een troon zien die erg doet denken aan die van Palpatine op de Deathstar terwijl Emperor Palpatine in voice over zegt dat hij lang gewacht heeft.
Deze troon is gebaseerd op een vroege schets van Ralph McQuarrie.
Gevolgd door een prachtig shot van een Imperial Star Destroyer die uit het water omhoog komt met wat sfeer gevende bliksemschichten op de achtergrond.
Gevolgd door een prachtig shot van een Imperial Star Destroyer die uit het water omhoog komt met wat sfeer gevende bliksemschichten op de achtergrond.
Palpatine gaat verder dat ‘ze nu samen komen’. Terwijl we de bij elkaar geraapte Rebellen vloot in een dichte formatie door de ruimte zien vliegen. Dit shot zullen we hoogst waarschijnlijk nog lang en geduldig gaan uitpluizen want er is ontzettend veel te zien. Een Star Fortress Bomber, een U-Wing, Mon Calamari schepen en een schip dat erg veel lijkt op de Ghost! Gaan we Hera en Jacen zien in The Rise of Skywalker?
Palpatine gaat verder dat ‘ze nu samen komen’. Terwijl we de bij elkaar geraapte Rebellenvloot in een dichte formatie door de ruimte zien vliegen. Dit shot zullen we hoogstwaarschijnlijk nog lang en geduldig gaan uitpluizen want er is ontzettend veel te zien.
Een Star Fortress Bomber, een U-Wing, Mon Calamari schepen en een schip dat erg veel lijkt op de Ghost! Gaan we Hera en Jacen zien in The Rise of Skywalker?
Oh en de Falcon komt met een nieuwe ronde schotelantenne ook even in beeld. Met wat lijkt als Chewie en Lando achter de knoppen.
Oh en de Falcon komt met een nieuwe ronde schotelantenne ook even in beeld. Met wat lijkt op Chewie en Lando achter de knoppen.
Dan een mooi shot van Rey en Chewie achter de knoppen van de Millennium Falcon terwijl Poe, Finn en C-3PO de cockpit binnen komen lopen en gaan zitten. Het is mooi om te zien dat Rey en Chewie zich er op hun gemak lijken te voelen.
Een mooi shot van Rey en Chewie achter de knoppen van de Millennium Falcon terwijl Poe, Finn en C-3PO de cockpit binnenlopen en gaan zitten.
Het is mooi om te zien dat Rey en Chewie zich er op hun gemak lijken te voelen.
Dan schakelen we terug naar Rey en een doorweekte Kylo op de brokstukken van de Death Star
We schakelen terug naar Rey en een doorweekte Kylo op de brokstukken van de Death Star.
En dan een explosie voor de boeg van een Imperial Star Destroyer. Ik denk dat we er vanuit kunnen gaan dat de Star Destroyer deze explosie op zijn geweten heeft.
Een explosie voor de boeg van een Imperial Star Destroyer. Ik denk dat we er vanuit kunnen gaan dat de Star Destroyer deze explosie op zijn geweten heeft.
Dan zien we Rey op een krakkemikkige speeder over de golven surfen terwijl de voice over van Palpatine zegt dat hun samen komen hun einde zal zijn.
We zien Rey op een krakkemikkige speeder over de golven surfen terwijl de voice-over van Palpatine zegt dat juist hun samenkomen hun einde zal zijn.
Hier zien we Babu Frik in de hersenpan van C-3PO werken terwijl Rey, Finn, Poe, Zorri Bliss, BB-8 en D-O bezorgd toekijken.
Hier zien we Babu Frik in de hersenpan van C-3PO werken terwijl Rey, Finn, Poe, Zorri Bliss, BB-8 en D-O bezorgd toekijken.
Poe vraagt 3PO vervolgens wat hij aan het doen is.
Poe vraagt 3PO vervolgens wat hij aan het doen is.
Waarop 3PO antwoord dat hij ‘een laatste keer naar zijn vrienden kijkt’. Is dit het definitieve einde voor 3PO zoals we hem kennen, of is hij zoals we van hem gewend zijn weer eens over dramatisch? Hoe dan ook lijk dit voor hen allen een emotioneel moment.
Waarop 3PO antwoordt dat hij ‘een laatste keer naar zijn vrienden kijkt’. Is dit het definitieve einde voor 3PO zoals we hem kennen, of is hij zoals we van hem gewend zijn weer eens overdramatisch? Hoe dan ook lijkt dit voor hen allen een emotioneel moment.
Dan krijgen we onder begeleiding van bekende muziek een gaaf achterwaarts shot van Poe, Fin en Chewie die door een gang op een First Order schip rennen en al rennend de ene na de andere Stormtrooper neerschieten.
Dan krijgen we onder begeleiding van bekende muziek een gaaf achterwaarts shot van Poe, Finn en Chewie die door een gang op een First Order schip rennen en al rennend de ene na de andere Stormtrooper neerschieten.
Dan het shot van Rey en Leia dat we in de vorige teaser ook kregen. Terwijl Luke in voice over zegt dat het confronteren van angst het lot van een Jedi is.
Dan het shot van Rey en Leia dat we in de vorige teaser ook kregen. Terwijl Luke in voice-over zegt dat het confronteren van angst het lot van een Jedi is.
Hier zien we BB-8 in een volgepakte speeder druk in de weer met een tank.
Hier zien we BB-8 in een volgepakte speeder druk in de weer met een tank.
Welke vervolgens de lucht in vliegt en explodeert om twee Jet Troopers en een speederbike kwijt te raken.
Welke vervolgens de lucht in vliegt en explodeert om twee Jet Troopers en een speederbike kwijt te raken.
Dan weer een shot van Lando en Chewie in de cockpit van de Millennium Falcon.
Weer een shot van Lando en Chewie in de cockpit van de Millennium Falcon.
Luke’s voice over gaat door dat het confronteren van angst ‘haar lot’ is. Waaruit we kunnen opmaken dat Rey in zijn ogen een echte Jedi is? Tegelijk zien we een Y-Wing het kanon onderop een Imperial Star Destroyer aanvallen terwijl hij kundig twee TIE Daggers ontwijkt
Luke’s voice-over gaat door en zegt dat het confronteren van angst ‘haar lot’ is. Waaruit we kunnen opmaken dat Rey in zijn ogen een echte Jedi is?
Tegelijk zien we een Y-Wing het kanon onderop een Imperial Star Destroyer aanvallen terwijl hij kundig twee TIE Daggers ontwijkt.
Dan worden we getrakteerd op een indrukwekkend shot waar we Jannah en Finn samen met een grote groep strijders per Orbak over een Star Destroyer zien galopperen! Terwijl BB-8 zijn best doet om ze bij te houden.
We worden getrakteerd op een indrukwekkend shot waar we Jannah en Finn samen met een grote groep strijders per Orbak over een Star Destroyer zien galopperen! Terwijl BB-8 zijn best doet om ze bij te houden.
Hier zien we Rey en Kylo in de troonzaal van de Deathstar staan, voor de troon van Palpatine. Dit lijkt te bevestigen dat dit de tweede Death Star is waarbij dit de kamer zou zijn waar Luke en Vader voor de laatste keer de confrontatie aangingen en waar Palpatine een duik richting reactor core nam.
Hier zien we Rey en Kylo in de troonzaal van de Death Star staan, voor de troon van Palpatine. Dit lijkt te bevestigen dat dit de tweede Death Star is waarbij dit de kamer zou zijn waar Luke en Vader voor de laatste keer de confrontatie aangingen en waar Palpatine een duik richting de reactor core nam.
Dan zien we Finn hordelopen over de buitenkant van de Death Star.
Finn is aan het hordelopen over de buitenkant van de Death Star.
Dan zien we Rey en Kylo een pilaar waar Darth Vaders helm op ligt kapot slaan. Het is niet helemaal duidelijk te zien of ze dit samen opzettelijk doen, of dat Kylo haar probeert te stoppen. De manier waarop hij zijn hand uitsteekt naar de helm lijkt het tweede te suggereren.
Rey en Kylo slaan een pilaar – waar Darth Vader’s helm op ligt – kapot. Het is niet helemaal duidelijk te zien of ze dit samen opzettelijk doen, of dat Kylo haar probeert te stoppen. De manier waarop hij zijn hand uitsteekt naar de helm lijkt het tweede te suggereren.
Opvallend is hier ook dat Rey in haar linker hand een dolk vast heeft.
Opvallend is hier ook dat Rey in haar linker hand een dolk vast heeft.
Een sfeervol shot van Finn, Poe en 3PO
Een sfeervol shot van Finn, Poe en 3PO.
Hier zien we Jannah, Finn en de groep strijders weer over de Star Destroyer galopperen terwijl we op de achtergrond nog tientallen Destroyers zien vliegen. Terwijl er B-Wings, X-Wings en Tie Daggers met elkaar in gevecht zijn.
Jannah, Finn en de groep strijders galopperen weer over de Star Destroyer terwijl we op de achtergrond nog tientallen Destroyers zien vliegen. Terwijl er B-Wings, X-Wings en TIE Daggers met elkaar in gevecht zijn.
Dan nog even een sfeer shot van Kylo. De First Order medical droids leveren goed werk, want zijn lidteken is inmiddels bijna onzichtbaar.
Een sfeershot van Kylo. De First Order medical droids leveren goed werk, want zijn litteken is inmiddels bijna onzichtbaar.
Hier zien we Rey wat ongemakkelijk omhoog kijken naar een verschijning die verdacht veel lijkt op Emperor Palpatine.
Hier zien we Rey wat ongemakkelijk omhoog kijken naar een verschijning die verdacht veel lijkt op Emperor Palpatine.
En we sluiten deze The Rise of Skywalker trailer af met een shot van Rey met haar light saber in haar hand terwijl we Luke horen zeggen “The Force will be with you” wat vervolgens door Leia wordt aangevuld met “always”.
En we sluiten deze The Rise of Skywalker trailer af met een shot van Rey met haar lightsaber in haar hand terwijl we Luke horen zeggen “The Force will be with you” wat vervolgens door Leia wordt aangevuld met “always”.

Een nieuwe poster

En als afsluiter hebben we hier ook de poster:

The Rise of Skywalker Poster

En dat was alweer de laatste trailer voor Star Wars: The Rise of Skywalker. Wat vonden jullie ervan? Zijn jullie al helemaal klaar voor de film in december? Deel jullie reacties met ons in de comments of op Facebook!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!