Collector’s Edition: #4 Olivier Schilling

Collector’s Edition is een onderdeel op deze site waar we, in samenwerking met Echo Base, een aantal vragen stellen aan hele fanatieke Star Wars verzamelaars, over hun passie en over hun collectie. In dit vierde deel een kort vraaggesprek met Olivier Schilling.

Ik heb Olivier in de jaren ’90 leren kennen als actief lid van de Nederlandse Star Wars fanclub en als  redacteur van het fanclubblad de “Skytalker”. En ik kan mij zelfs nog vaag herinneren dat we samen naar Engeland zijn gegaan voor een Star Wars conventie. Voor mij reden genoeg om hem enkele vragen te stellen over zijn Star Wars verzameling.

Hoi Olivier, kan je jezelf introduceren?

Mijn naam is Olivier Schilling (57) eilandbewoner, woon met mijn lief op het mooie Texel. Ik verzamel eigenlijk sinds ik mij kan heugen al van alles, postzegels, munten etc. Begin jaren 90′ heb ik een aantal jaren in het bestuur gezeten van de ‘Dutch Star Wars Fanclub’ met onder andere ‘wie kent hem niet’ Eddie van der Heijden en maakten we het toenmalige fanclubblad (de Skytalker). Wat toen nog knippen en plakken was en tekstverwerken op ondertussen historische Macbooks en daarna werd het gekopieerd en in elkaar geniet, maar dat is ondertussen wel een galaxy, far, far away…
Het enige wat altijd bij me gebleven is is Star Wars en dat is nog steeds zo. Mijn collectie is aanzienlijk dus die staat op mijn kantoor en past goed bij wat ik doe. Ik ben Apple (Mac) Engineer dus fix en onderhoud alles waar een Apple sticker op zit *knipoog*. Zoals je op de foto’s kunt zien staan er ook nog 5 bananendozen die zitten ook nog vol met boeken en heb ik nog geen ruimte voor…

Je hebt een indrukwekkende verzameling, wanneer ben je daarmee begonnen?

Sinds 1977 toen de film uitkwam, ik was 12 jaar destijds, nu 57 dus zo’n 45 jaar. Ergens tussen mijn 16e en 30e wat minder, toen kwamen er ook wat andere interesses bij.

Waar ligt je focus op?

Boeken, boeken, boeken, videobanden (VHS), platen, dvd’s eigenlijk vooral platte zaken.

Wat is het meest waardevolle in je collectie (emotioneel of financieel)?

Ik denk de trailers op 35mm film (bioscoopformaat), Vlaams/Frans van de geremasterde (opgepoetste) versie van Star Wars, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

Wat zou je heel graag nog willen hebben?

De hardcovers van de Han Solo verhalen uit Amerika, ik heb nu alleen Han Solo at Stars’ End (1979) geldt ook voor Splinter of the Minds Eye (1978).

Waar kunnen mensen je vinden op social media?

Facebook: https://www.facebook.com/olivier.schilling.9

Instagram: hallodio

Twitter: hallodio

Foto’s van Olivier’s collectie

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!