Yoda comic en een nieuwe on-going

Deze week is er nieuwe info vrijgekomen over de comics die komende december het daglicht zullen zien. De Star Wars comic zal vanaf #26 namelijk transformeren in een Yoda comic die zich vóór The Phantom Menace afspeelt. En er komt een vervanger voor de langlopende Darth Vader titel die volgende maand eindigt.

Yoda comic coverVanaf Star Wars #26 in december zal de titel dus, zoals gezegd, een pauze nemen van zijn setting tussen episodes IV en V. We zullen met Luke meelezen in een deel van Obi-Wans dagboek dat verhaalt over grootmeester Yoda. Overigens zonder dat Luke zelf daarbij zal leren wie Yoda precies is; hij moet hem namelijk nog ontmoeten in Empire.

Een precieze tijdlijn is er niet gegeven, maar wel zullen we een glimp opvangen van Qui-Gon en een jonge Obi-Wan. De comic zal zich dus niet meer dan een aantal jaar voor Phantom Menace afspelen. Het verhaal zal de nadruk leggen op Yoda niet als leraar of meester, maar als gewone Jedi.

Star Wars #26 is vanaf december verkrijgbaar. De comic wordt geschreven door Jason Aaron (Star Wars) en geïllustreerd door Salvador Larroca (Darth Vader).

 

swclassifiedOok krijgen we deze december een nieuwe langlopende comic om Darth Vader te vervangen. Dit voorlopig geheime project zal worden geschreven door Kieron Gillen (Darth Vader) en geïllustreerd door Star Wars nieuwkomer Kev Walker.

Met een beetje speculatie kunnen we echter wel achter het onderwerp van deze nieuwe comic komen. Darth Vader-schrijver Kieron Gillen zet zijn werk gewoon voort, en beide aangekondigde issues krijgen droids op de cover. Het is dus geen sprong om aan te nemen dat beide droids uit de Vader serie, BT-1 en 0-0-0, ook in deze comic zullen zitten. En waar deze droids zijn, is hun eigenaar Doctor Aphra nooit ver weg. Dit zou ook verklaren waarom het nog zo’n geheim is: Marvel wil namelijk niet verklappen of deze personages Darth Vader #25 overleven.

Een andere theorie is dat het gaat om een comic over een personage uit Rogue One, en dat het onderwerp geheim wordt gehouden tot de film dichterbij is.

Wat het geval ook is, Star Wars Awakens zal je na de eerste issues laten weten of deze comics de moeite waard zijn!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!