Comic review: The High Republic Adventures: The Nameless Terror #3

The High Republic Adventures: The Nameless Terror #3
Titel: Star Wars: The High Republic Adventures - The Nameless Terror #3
Schrijver: George Mann
Tekenaars: Eduardo Mello en Ornella Savarese
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 3 mei 2023
4

The High Republic Adventures: The Nameless Terror #3The Nameless Terror #3 pakt het verhaal op waar het vorige deel eindigde, Ty Yorrick is met haar droid KL-03 onderweg naar haar volgende opdracht en ze vertelt –op aandringen van KL-03– verder over het avontuur dat Coron Solstus, zijn meester Rok Buran en hun vrienden honderdvijftig jaar eerder beleefden. Het pathfinder team is nog steeds opgesplitst na de crash op de planeet, en Coron en Rok wagen een gedurfde poging om in het andere deel van het opgebroken schip te komen. Tussen hen en hun vrienden staat echter wel de Nameless die op ze jaagt. In het schip verzorgen Sula en Ambar de gewonde Xinith terwijl Pako druk opzoek is naar een oplossing om iedereen in veiligheid te brengen. Maar ook de leden van de Path of the Open hand zijn nog aanwezig, en het lijkt er op dat ze moeten gaan samenwerken als ze allemaal heelhuids uit deze situatie weg willen komen.The Nameless Terror

Net als de voorgaande delen is dit een vrij intensief verhaal, de hoofdpersonages zitten in een gevaarlijke situatie waar ze zelf nog niet helemaal wijs uit kunnen worden, ze hebben meerdere vijanden, zowel binnen in als buiten het gestrande schip, en de situatie is voor iedereen grimmig. Het zwaardere verhaal wordt af en toe onderbroken door Ty’s verhaal dat zich in het Phase I tijdperk van The High Republic afspeelt, dat stuk van het verhaal is een stuk luchtiger, Ty pest haar droid, de droid probeert het verhaal uit Ty los te peuteren en vervolgens duiken we het duister van anderhalve eeuw eerder weer in.

Het tekenwerk van Eduardo Mello en Ornella Savarese is weer een genot om naar te mogen kijken. De hoeveelheid detail die in de tekeningen is verwerkt, de actie die perfect in beeld wordt gebracht en de emoties die overduidelijk van de gezichten van de personages af te lezen zijn. Ook de hoeveelheid detail die in de RX droid van het Pathfinder team gestopt is kan ik als Droid Builder ik erg waarderen! Elke pagina is een klein meesterwerkje dat de sfeer van het verhaal goed weet uit te beelden, en deze serie staat hoog in mijn favorieten wat tekenstijl betreft.

The Nameless Terror

Star Wars: The High Republic Adventures – The Nameless Terror #3 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: The High Republic Adventures – The Nameless Terror #3 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!