Comic Review: The High Republic Adventures #4

De Dank Graks

The High Republic Adventures #4
Titel: Star Wars: The High Republic Adventures #3
Schrijver:Daniel José Older
Tekenaars:Toni Bruno en Michael Atiyeh
Cover art:Harvey Monticillo
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 3 mei 2023
3.5

The High Republic Adventures (2022) #4In het vierde nummer van The High Republic Adventures lijkt het verhaal zich eindelijk in een duidelijke richting te keren. Tot dusver heeft het verhaal zich nog niet heel erg in het grotere plaatje van de tweede fase van The High Republic gemengd. We volgden vooral San Malagán die met Maz Kanata en haar bende op avontuur was en het samen tegen de Dank Graks opnamen. In het vorige nummer werd Maz ontvoerd door de Graks toen ze hun schip terugveroverden. The High Republic Adventures #4 begint met Sav Malagán die in haar eentje achter de Dank Graks aan gegaan is en under cover gaat als Bazrap Ratht en lid wil worden van hun bende, om zo Maz te kunnen vinden. Gedurende het verhaal zien we hoe de Dank Graks in het grotere Phase II plaatje passen en gaan we ons afvragen hoe onze helden gaan verhinderen dat de Graks hun steentje kunnen bijdragen aan de grotere plannen van hun kameraden.

Dit nummer draait vooral om de Dank Graks, we zien een stuk meer van hun persoonlijkheden en onderlinge band. We zien dat ze niet simpelweg slechteriken met een hart van steenkool zijn, maar ook daadwerkelijk gevoelens hebben. Ook krijgen we een inzicht in waarom de verschillende leden onderdeel van de bende zijn. Hoewel Genosian bendeleider Arkik Von er in eerste instantie niets voor voelt om Bazrap/Sav toe te laten tot de bende zie vooral de Zabrak Zaya Keem er wel wat in om een maatje van haar leeftijd aan boord te hebben. Uiteindelijk komt Von met een serie beproevingen die Bazrap/Sav moet doorstaan om zich bij de Graks te kunnen voegen.

The High Republic Adventures #4

Het schrijfwerk van Daniel José Older is net als de vorige issues subtiel en vooral grappig. De dialogen en interacties tussen de Graks is lollig maar geloofwaardig, de acties van Von om Sav uit de groep te weren zouden niet gek staan in een zaterdagmorgen tekenfilm, maar ondanks het jeugdige niveau weet Older wel een snaar te raken en alle personages ook voor oudere lezers herkenbaar te maken. Het tekenwerk van Toni Bruno en Michael Atiyeh is speels, gedetailleerd maar toch subtiel. De manier waarop de kleurrijke personages afsteken tegen de vaak eentonige achtergrondkleuren maakt dat het ondanks de hoeveelheid detail in de achtergrond, altijd duidelijk is waar je naar kijkt. Vooral de gezichtsuitdrukkingen en poses van de personages spreken mij persoonlijk erg aan. De cover art van Harvey Tolibao is ook indrukwekkend, al lijkt dit vooral een representatie van de Dank Graks te zijn zoals ze zichzelf zien, niet zozeer zoals anderen ze zien.

The High Republic Adventures #4 is net als zijn voorgangers #1, #2 en #3 een leuk en luchtig verhaal waar iedereen van kan genieten. Ook zonder kennis van The High Republic is het verhaal prima te volgen en mis je niets. Maar tegelijk is het ook geen verplichte kost voor de rest van The High Republic. Heb je er geen tijd voor, dan mis je niets als je enkel de boeken en hoofd comics leest. Al kan ik iedereen aanraden het verhaal wel een keer op te pakken, want het is wat mij betreft zeker je tijd waard.

Star Wars: The High Republic Adventures #4 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: The High Republic Adventures #4 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!