Comic Review: The High Republic Adventures #2

De avonturen van Sav, Maz en Dex

The High Republic Adventures #2 - header
Titel: Star Wars: The High Republic Adventures #2
Schrijver: Daniel José Older
Tekenaar: Toni Bruno
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 10 januari 2023
4

The High Republic Adventures #2 - coverIn het eerste deel van de lopende The High Republic Adventures-reeks van Dark Horse Comics werd ons al beloofd dat hoofdpersoon Sav Malagán vanaf het tweede deel echt op avontuur zou gaan met de piratenbende van Maz Kanata. En inderdaad is het nu eindelijk zo ver: De groep trekt het wijde universum in. En zoals het een goed piratenverhaal betaamt, wordt er op waardevolle schatten gejaagd waarbij flink wat strijd wordt geleverd.

The High Republic Adventures #2 - 1aWe konden in het vorige deel van deze serie lezen dat Padawan Sav Malagán de Jedi Temple op Takodana verliet op zoek naar avontuur. Hierbij kwam ze in aanraking met de bekende Star Wars-figuren Maz Kanata en Dexter Jettster, beide uiteraard een stuk jonger dan we ze uit de films kennen. We leerden dat Maz aan het hoofd stond van een piratenbende, waar Sav in was geïnteresseerd. Ook leerden we de Dank Graks kennen, een rivaliserende roversbende. Na zichzelf tijdens een eerste confrontatie met de Dank Graks te hebben bewezen, sloot Sav zich aan bij de crew van Maz.

The High Republic Adventures #2 - 1bHet tweede deel start direct aan boord van de Venomed Scabbard, het piratenschip van Maz. Sav leert de crewleden steeds beter kennen en geniet ervan om onderdeel te zijn van het team. Al snel zien we waarom de groep is uitgevlogen: Een verlaten schip van de Dank Graks genaamd de Grim Devourer, hangt boven Takodana, klaar om te worden geënterd en er zo achter te komen met wie de de tegenstanders van Maz samenwerken en wat hun plannen zijn.

The High Republic Adventures #2 - 3Wanneer Maz en haar team het schip betreden, komen we er achter dat er kapers op de kust zijn. Een klein groepje van de Dank Graks blijken zich in de buurt op te houden in hun starfighters en maken van de gelegenheid gebruik om de schijnbaar verlaten Venomed Scabbard van Maz in te nemen. Ondertussen dringen Sav, Maz en de rest steeds verder door in het mysterieuze verlaten schip, waar niets is wat het lijkt. Hierbij komen ze voor meerdere interessante verrassingen en onthullingen te staan.

The High Republic Adventures #2 - 4aVerrassingen, zijn die nog mogelijk in deze serie? Want degenen die de High Republic-verhalen tot nu toe nauwkeurig hebben gevolgd, weten uiteraard waar deze verhaallijn op termijn uit zal komen. Ik zal hier nog niet te veel verklappen, maar uit de vorige High Republic Adventures-reeks weten we dat Maz en Sav tijdens de gebeurtenissen van Phase II betrokken gaan raken bij een belangrijke veldslag. Deze gebeurtenis is ten tijde van dit hoofdstuk nog niet in beeld, en daardoor kan er gelukkig nog van alles gebeuren. En dat gebeurt ook, want de Grim Devourer zit vol bijzonderheden die de hoofdpersonen weten te verrassen.

The High Republic Adventures #2 - 4bHet blijft nog een beetje wennen om de wijze Sav Málagan, die we kennen uit de vorige High Republic Adventures-reeks van IDW, hier te zien als Padawan. Maar het went. Al neemt ze nog steeds niet overduidelijk de plek in die ze als hoofdpersonage zou moeten hebben. De vele bijfiguren doen namelijk het meeste werk en maken de belangrijkste beslissingen, terwijl Sav net als in het vorige deel voornamelijk aan de zijlijn lijkt te staan en alles op een introspectieve manier in beschouwing neemt. Gelukkig komt ze op een gegeven moment wel in actie en blijkt ze onmisbaar voor het verhaal. Wat overigens niet gezegd kan worden van fan-favoriet Dexter Jettster. Hij krijgt het gehele verhaal jammer genoeg niets te zeggen.

The High Republic Adventures #2 - 5Tja, wat valt er verder nog te noemen over deze comic. Als je het vorige deel tof vond, kun je hier vast ook heel erg van genieten. Het is wederom een prachtig ogend, kleurrijk geheel. Dit komt vooral door de heerlijk diverse groep karakters en tegenstanders. Deze lijken uit alle kanten van het universum te komen, en dat is iets wat dit hoofdstuk een geweldige Star Wars-vibe geeft. Ook het feit we nu de ruimte in gaan maakt het verhaal wat grootser dan vorig deel. En dat allemaal terwijl we nog steeds het idee hebben aan het begin te staan van een veel groter avontuur. Het doet in elk geval erg verlangen naar het derde deel, en dat is een heel goed teken.

Star Wars: The High Republic Adventures #2 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: The High Republic Adventures #2 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!