Comic review: Star Wars – The High Republic Adventures (Phase III) #6

Eriadu Games

The High Republic Adventures Phase III 6 header
Titel: Star Wars: The High Republic Adventures (Phase III) #6
Schrijver: Daniel José Older
Tekenaar: Harvey Tolibao
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 29 mei 2024
3

The High Republic Adventures Phase III 6 coverPsychologische oorlogsvoering. Deze term komt meerdere malen terug in het nieuwste deel van The High Republic Adventures. Het dekt de lading van de deze week uitgekomen comic prima, want van een daadwerkelijke oorlog is in dit deel niet heel veel te merken.

Allereerst het goede nieuws: Mijn favoriete tekenaar is terug. Dit deel van The High Republic Adventures is weer voorzien van het sprookjesachtige tekenwerk van Harvey Tolibao. Niets ten nadele van Elisa Romboli (die deel 4 en 5 tekende), maar het voelt gewoon alsof hoofdrolspelers Lula en Zeen de bij Tolibao horen. En dat terwijl ze eigenlijk zijn verzonnen door schrijver Daniel José Older.

The High Republic Adventures Phase III 6 1aNatuurlijk zal het belang van artwork ten opzichte van de vertelling voor iedereen anders zijn. Maar hey, het is Star Wars! Dan wil het oog ook wat. Het verhaal opent met flashbacks naar de belangrijkste gebeurtenissen uit de voorgaande High Republic-verhalen, welke prachtig in beeld zijn gebracht. Al snel arriveren we weer in het heden, waar we zien dat onze helden en hun vrienden van een welverdiend moment van ontspanning genieten. Klinkt saai? Welnee! Lula, Zeen en de rest zijn op Eriadu verwikkeld in een vriendschappelijke sportwedstrijd!

The High Republic Adventures Phase III 6 1b

Al snel wordt het potje onderbroken door een belangrijk bericht van Yoda: De Nihil rukken op met hun Stormwall en komen gevaarlijk dichtbij de planeet waar onze helden zich bevinden. Iets wat ze direct aan den lijve ondervinden als er boven hun hoofden plotseling een gigantisch Nihil-schip opdoemt! Het blijkt de Star Hopper te zijn, dat inmiddels is geconverteerd naar slagschip van de Nihil!

De kruiser staat onder het bevel van de voormalige gevangenisbewaarder van de Korvix Vorn, maar valt niet direct aan. Lula en Zeen maken hier gebruik van en vliegen op spectaculaire wijze op de Star Hopper af. Helaas zijn de Nihil hen te slim af, waardoor een daadwerkelijke confrontatie wordt afgewend en dit verhaal met een sisser afloopt.

The High Republic Adventures Phase III 6 2a

Het moet nog maar blijken waar deze comic nu eigenlijk voor nodig was, want met een flashback, een sportwedstrijd en een mislukte aanval als belangrijkste gebeurtenissen, zijn we aan het eind van dit deel nog net zo ver als waar we aan het begin waren. Op de cover prijkt de regel “The Calm Before the Storm” en hoewel het qua actie niet heel kalm blijft, is er weinig plotontwikkeling te ontdekken.

Natuurlijk zijn er de nodige karakterontwikkelingen, maar ook daar loopt deze comic niet van over. Het zesde Adventures-deel lijkt puur in het leven geroepen om lezers te laten weten dat de Nihil aan het oprukken zijn, en hoe blij de Jedi zijn dat ze elkaar weer hebben teruggevonden. En dat is prima. Er is uiteraard weinig mis met een comic die het even rustiger aan doet. Maar als je benieuwd was hoe de strijd tussen de Jedi en de Nihil verder verliep, heb je aan deze The High Republic Adventures #6 weinig. Gelukkig is ons beloofd dat het hierna helemaal los gaat! Een knap staaltje psychologische oorlogsvoering van de makers.

The High Republic Adventures Phase III 6 2c

Star Wars: The High Republic Adventures (Phase III) #6 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: The High Republic Adventures (Phase III) #6 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!