Comic review: Star Wars – The High Republic Adventures (Phase III) #3

The Ballad of Tartak Vil, Part 2

The High Republic Adventures (Phase III) #3 header
Titel: Star Wars: The High Republic Adventures (Phase III) #3
Schrijver: Daniel José Older
Tekenaars: Harvey Tolibao & Nick Brokenshire
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 14 februari 2024
3

The High Republic Adventures (2023) #03Valentijnsdag! De dag waarop we de liefde vieren. Overal zie je hartjes, bloemen en liefdesbrieven. Terwijl Cupido overuren maakt word je op de radio doodgegooid met liefdesliedjes. Wat kan er op zo’n dag nou beter zijn dan een romantisch verhaal? Nou, een romantisch Star Wars-verhaal natuurlijk!

The High Republic Adventures (Phase III) #3 1Dat is in elk geval wat je zou verwachten bij een deeltje van The High Republic Adventures dat op 14 februari verschijnt. Nu Lula Talisola en Zeen Mrala weer herenigd zijn, kun je er van uit gaan dat het derde hoofdstuk in deze serie zich zal focussen op de liefde tussen deze twee tortelduifjes. Niets is echter minder waar! Net als in het vorige deel duiken we ook hier alweer snel in een tekstloze flashback. Hierin krijgen we het vervolg te zien van wat Lula is overkomen na de val van Starlight Beacon. Ze maakte een moeilijke tijd door, maar nam het onder andere op voor een groep Utapauans die werd aangevallen. Gelukkig hielp één van haar weinige bezittingen (een holo van Zeen) haar door deze moeilijke tijd heen.

The High Republic Adventures (Phase III) #3 2Nog steeds heeft Lula niet al haar herinneringen terug, maar gelukkig helpen haar vrienden deze stukje bij beetje opnieuw te vinden. Tijdens een optreden van Zeen op Eriadu herkent ze bijvoorbeeld het portret van een mysterieuze persoon die ze als laatste zag vóór de val van Starlight Beacon. Later wordt Lula ook nog eens herenigd met haar oude meester Kantam Sy, met wie ze een lightsaber-oefenduel aangaat. Ook dit helpt de voormalige Padawan haar verleden te herinneren.

The High Republic Adventures (Phase III) #3 3Het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer de altijd behulpzame 5A-G3 plots komt opdagen met een andere droid in zijn kielzog: Bee-Triple-Three. Deze droid werkt voor handelaars die regelmatig in contact komen met de Nihil, en kan dus zeer van pas komen voor onze helden! Maar waar dit op uitdraait, daarvoor zul je de comic zelf moeten lezen.

Als losse comic komt dit deel jammergenoeg een beetje rommelig over. We springen nogal snel tussen de verschillende gebeurtenissen en van een eigen verhaalboog is weinig sprake. Het levert wat vluchtige, maar interessante scènes op. Maar vooral is dit deel door schrijver Daniel José Older volgens mij bedoeld als opzet voor een confrontatie met Nihil-leider Niv Drendow Apruk. Een bekende naam voor lezers van de High Republic jeugdboeken, want deze kennen hem misschien al uit Escape from Valo.

The High Republic Adventures (Phase III) #3 4

The High Republic Adventures (Phase III) #3 5Ik had het gevoel dat het flashback-gedeelte in deze comic niet veel toevoegde aan het verhaal. Door het ontbreken van tekst kun je ook vrij snel door dit gedeelte heenbladeren. Hierdoor kwam het op mij over alsof deze pagina’s er minder toe deden. Jammer! De combinatie van verschillende vertelstijlen door tekenaars Harvey Tolibao en Nick Brokenshire is wel erg knap gedaan.

The High Republic Adventures #3 is hiermee een typisch tussen-deeltje geworden. Geen geweldige comic, maar de spannende tijd waarin het zich afspeelt en de geweldige tekeningen maken het alsnog de moeite waard. Het maakt me ook weer erg benieuwd naar het volgende deel!

Star Wars: The High Republic Adventures (Phase III) #3 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: The High Republic Adventures (Phase III) #3 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!