Comic review: Star Wars Hyperspace Stories #8

De avonturen van Kylo Ren en General Hux

Star Wars Hyperspace Stories #8 - header
Titel: Star Wars: Hyperspace Stories #8
Schrijver: Michael Moreci
Tekenaar: Andy Duggan
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 30 augustus 2023
3.5

Hyperspace Stories #08Eindelijk zijn de bad guys uit de sequel-trilogie aan de beurt in Dark Horse Comics’ Hyperspace Stories. In dit deel nemen we een kijkje in de gelederen van de First Order, waar we Supreme Leader Snoke, General Hux en ontelbare Stormtroopers tegenkomen. Maar zoals de cover al doet vermoeden gaat het verhaal voornamelijk over Kylo Ren.

Star Wars Hyperspace Stories #8 - pagina 1We volgen de gemaskerde First Order-bevelhebber in de periode vóór The Force Awakens. Het is duidelijk dat tussen Ren en Hux op dit moment al een persoonlijke vete speelt. Beiden worden door Snoke naar de planeet Karaxis gestuurd om de bevolking te onderwerpen aan het bewind van de kwade strijdkrachten. De inwoners wonen hier in een leefgebied omringd door een gigantische muur. Dit om zich te beschermen tegen de Bramalish: een ras van gigantische, bloeddorstige monsters van het formaat van een Rancor.

Kelvin is de leider van de bevolking van Karaxis. Hij is degene die er officieel voor kan zorgen dat de planeet zich overgeeft aan de First Order, maar heeft zich verschanst om zijn familie te beschermen. Wanneer Kylo Ren naar hem op zoek gaat stuit hij hierbij op de nodige weerstand. Die hij overigens met gemak (en met behulp van zijn crossguard lightsaber) op spectaculaire wijze uitschakelt. Intussen zit General Hux ook niet stil en heeft hij één van de Bramalish het leefgebied van de bewoners van Karaxis binnengelaten om hen op de knieën te dwingen. Chaos is het logische gevolg.

Star Wars Hyperspace Stories #8 - pagina 3

Star Wars Hyperspace Stories #8 - pagina 2Liefhebbers van typische Star Wars-actie zullen genoeg plezier beleven aan deze comic. Het wordt nergens écht gewelddadig, aangezien dit natuurlijk een jeugdstrip is. Maar dat hoeft ook niet. We zien Kylo Ren een aantal keer in actie met zijn bijzondere lightsaber en de ravage die de Bramalish in de stad aanricht doet denken aan de geweldige finale van The Book of Boba Fett waarin we de Rancor door Mos Eisley zien banjeren.

Star Wars Hyperspace Stories #8 - pagina 4aDit alles wordt in beeld gebracht door het vriendelijk en toegankelijk ogende tekenwerk van Andy Duggan. Hij weet de typische look & feel van de Galaxy Far Far Away goed in de afbeeldingen te vangen, met talloze typische herkenbare Star Wars-elementen. De actie is perfect vormgegeven (al oogt het soms ietwat houterig) en het is geweldig om de First Order-strijdkrachten het te zien opnemen tegen de Bramalish.

Star Wars Hyperspace Stories #8 - pagina 4bDe gebeurtenissen in Hyperspace Stories #8 zijn (zoals de meeste andere delen in deze reeks) geen essentieel leesvoer voor de Star Wars-liefhebber. Maar schrijver Michael Moreci heeft een een prima losstaand avontuur gecreëerd. En ook iets wat we nog niet zo veel eerder hebben gezien: een kijkje bij de First Order in de periode vóór de gereedheid van Starkiller Base en hun verovering van het universum. Daarbij is het interessant om te zien waar de rivaliteit tussen Kylo Ren en General Hux uit de sequel-trilogie vandaan komt.

Star Wars Hyperspace Stories #8 - pagina 5aGeheel losstaand? Nee niet helemaal. Net als de voorgaande zeven delen zit in dit verhaal ook weer een terugkerend element. Kenners van Hyperspace Stories zullen inmiddels vast wel kunnen raden waar het om gaat. Het leuke is dat het dankzij de tijdlijn dit keer daadwerkelijk invloed heeft op The Force en de hoofdrolspeler. Maar je moet het deeltje lezen om te begrijpen waar het over gaat.

Iets wat helemaal geen straf is, want het achtste deel in de serie is wederom een heerlijke traktatie. Het ligt uiteraard aan je smaak en of je liefhebber bent van de periode van de sequels, maar ik heb er in elk geval van genoten!

Star Wars Hyperspace Stories #8 - pagina 5b

Hyperspace Stories #8 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: Hyperspace Stories #8 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!