Comic review: Star Wars Hyperspace Stories #7

Premiejagen is een ingewikkeld beroep

Titel: Star Wars: Hyperspace Stories #7
Schrijver: Michael Moreci
Tekenaar: Andrea Mutti
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 2 augustus 2023
3

Star Wars: Hyperspace Stories #7Dark Horse Comics zet er flink vaart achter. Een paar weken geleden kregen we van de uitgever ineens The High Republic Adventures 6, 7 en 8 tegelijk op één dag. Vervolgens bracht men vorige week Hyperspace Stories #6 uit en deze week is het alweer tijd voor deel 7. Dit keer een ouderwets verhaal met in de hoofdrol Boba Fett!

Star Wars: Hyperspace Stories #7Ouderwets? Oei, dat klinkt gevaarlijk! Nou, niks om je zorgen over te maken hoor. Deze comic doet namelijk ietwat denken aan de oude Dark Horse comics van vóór 2015 (voordat Disney het Star Wars-universum gedeeltelijke rebootte). Sowieso omdat er destijds een hoop Boba Fett-titels uitkwamen, maar ook door de stijl van deze nieuwe uitgave. En dat is iets positiefs. Het lijkt bijna of Dark Horse Comics bewust een trip down memory lane heeft gemaakt.

Star Wars: Hyperspace Stories #7Wat bij een comic natuurlijk direct in het oog springt is het tekenwerk. In tegenstelling tot vorige delen in de Hyperspace Stories-reeks komen de tekeningen enigszins rauw over. Groezelig en duister, en een stuk minder strak en kleurrijk dan we gewend zijn. Dit past uiteraard prima bij het karakter van Boba Fett in zijn hoogtijdagen als premiejager. Het doet in elk geval denken aan de Legends-verhalen over Boba Fett uit de jaren ’90 en ’00 die destijds ook door Dark Horse Comics werden uitgegeven. Het zal niet iedereen aanspreken, maar ik vind het mooi werk van tekenaar Andrea Mutti.

Star Wars: Hyperspace Stories #7De planeet Ridley waar het verhaal begint is precies hoe je je een locatie voor zou stellen die Boba Fett zou bezoeken om aan werk te komen. Het bebouwde gebied doet wat denken aan de duistere omgevingen uit de films Aliens en Blade Runner. Zou de planeet daarom vernoemd zijn naar de regisseur van deze twee scifi-klassiekers, Ridley Scott? Hoe dan ook, de aliens die zich hier ophouden, zouden niet misstaan in het paleis van Jabba the Hutt. 

Star Wars: Hyperspace Stories #7Tussen deze criminelen zien we de jonge Wookiee Viiveenn, die we al eerder tegenkwamen in het eerste en vierde deel van deze reeks. Ze is duidelijk niet op haar plek in deze omgeving, maar is hier noodgedwongen voor een ontmoeting met Boba Fett. De premiejager laat direct zien waarom hij zo wordt gevreesd en schakelt een dreiging uit, waarna hij met Viiveenn in discussie gaat over de klus die ze voor hem heeft. In eerste instantie wil Fett liever geen opdracht van een kind aannemen, en al helemaal niet wanneer hij leert dat het gaat over het terugvinden van een pop. Wanneer de Wookiee echter uitlegt dat de pop het het laatste is wat ze nog heeft van haar overleden vader, kan Fett zich beter met haar identificeren en besluit hij Viiveenns aanbod aan te nemen.

Star Wars: Hyperspace Stories #7

Boba Fett noemt direct dat het niet gemakkelijk zal worden. En dat blijkt ook meteen, want Bossk en zijn Trandoshan trawanten vallen de premiejager en de Wookiee aan! Viiveenn wordt gekidnapt en Fett gaat achter haar aan. En dit zal niet de laatste actiescène zijn, want de comic zit er vol mee. Gelukkig wordt het onderliggende plot niet vergeten. De zoektocht naar Viiveenns knuffel komt steeds verder op de achtergrond en voor Fett wordt het zelfs een introspectief verhaal. Knap geschreven door Michael Moreci.

Star Wars: Hyperspace Stories #7Persoonlijk vond ik het erg leuk om Viiveenn weer te zien. Door de hele serie krijgen we zo steeds gedeeltes van haar leven mee. Ze blijft van de Clone Wars tot de First Order steeds relatief jong, omdat Wookiees honderden jaren oud kunnen worden. Een slimme manier om een onverstaanbaar karakter (ze spreekt alleen in gebrul en geschreeuw, zoals een Wookiee betaamt) toch wat diepgang mee te geven. Dat Viivveenn op haar reizen het ene na de andere bekende Star Wars-personage tegenkomt, is hierbij mooi meegenomen!

Geen essentiële comic voor Star Wars-fans, maar een leuk tussendoortje dat een beetje doet terugdenken aan de tijd van de Expanded Universe (zoals de Legends-verhalen destijds werden genoemd). Voor fans van Boba Fett vooral een aanrader! En zeker niet te missen wanneer je het achterliggende verhaal van Hyperspace Stories een beetje volgt.

Star Wars: Hyperspace Stories #7

Hyperspace Stories #7 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: Hyperspace Stories #7 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!