Comic Review: Star Wars Hyperspace Stories #10

Clone Force 99

Hyperspace Stories #10
Titel: Star Wars: Hyperspace Stories #10
Schrijver: Michael Moreci
Tekenaar: Riccardo Facinni
Omslag: Tom Fowler
Uitgever: Dark Horse Comics
Publicatiedatum: 1 november 2023
4

Hyperspace Stories #10In #10 van Star Wars: Hyperspace Stories gaan we gedurende de Clone Wars op avontuur met Clone Force 99. Deze Bad Batch van clones werd in 2020 – met, door het vroegtijdig eindigen van de serie, een vroegtijdig voorproefje in de vorm van een onafgemaakte aflevering van The Clone Warsin 2015 – geïntroduceerd in de animatie serie The Clone Wars op Disney+. In 2021 volgde hun eigen serie The Bad Batch, en vorige maand maakte ze in Hyperspace Stories #9 hun comic debuut in de vorm van een visioen van Quinlan Vos.

Hyperspace Stories #10Vorige maand zagen we hoe Quinlan aangetrokken werd door een verloren knuffel, waar hij een Force visioen van kreeg. Hij zag hoe iemand de knuffel kwijtraakte en dat Wrecker de knuffel vond. Deze maand zien we dat verhaal. Een jonge Wookiee raakt haar knuffel kwijt als ze in een benarde situatie terecht komt aan boord van een Republic Star Destroyer. Het schip wordt aangevallen en Obi-Wan en Anakin schieten haar te hulp. Ze verliest in de chaos haar knuffel, en terwijl de Bad Batch zich klaarmaakt om dezelfde Star Destroyer te verlaten komt Wrecker de knuffel tegen en ontfermt zich er over. 

 

Hyperspace Stories #10Hyperspace Stories #10

Clone Force 99 vertrekt naar Kylanth om daar een missie uit te voeren. Er schijnen daar bijzondere Battle Droids rond te lopen die ze onschadelijk moeten gaan maken. Wrecker neemt de knuffel met zich mee aan boord van de Marauder tijden zijn missie met Hunter, Tech en Crosshair.

Het tekenwerk van Riccardo Facinni kennen we nog van Hyperspace Stories #5, waar hij vooral met Asajj Ventress en Count Dooku richtte. Zijn werk is dynamisch en zit vol beweging, maar je hoeft niet te rekenen op levensechte vertolkingen van de clones. Gelijkenissen van gezichten zijn niet zijn sterkste kant, en het uiterlijk van de personages verschilt zelfs per paneel, maar de helmen van de clones zijn dan wel weer prima en goed herkenbaar. Hij is wel een ster in het vertolken van actie, beweging en emotie. Ook het kleurenpalet is erg sterk en aangenaam om naar te kijken.

Dit verhaal is een waardig deel van de serie en zeker vermakelijk, zowel voor mensen die intiem bekend zijn met de de genetisch gemodificeerde clones van Clone Force 99 als mensen die niet bekend zijn met dit team buitengewone clones.

Hyperspace Stories #10 wordt door Dark Horse Comics enkel in de Verenigde Staten en Canada uitgegeven. Het is uiteraard wel mogelijk deze comic te importeren via bepaalde webwinkels, of af te wachten tot een Europese uitgever de comic hier uitbrengt.

Met dank aan Dark Horse Comics voor het ter beschikking stellen van Star Wars: Hyperspace Stories #10 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!