Boekreview: The Edge of Balance Volume 2

The Edge of Balance Volume 2 Cover
Titel: The High Republic: The Edge of Balance Volume 2
Auteurs: Shima Shinya 
& Daniel José Older
Illustrator: Mizuki Sakakibara
Publicatiedatum e-boek: 22 februari 2022
Publicatiedatum paperback: 24 mei 2022
4

The Edge of Balance Volume 2 CoverIn Star Wars: The High Republic: The Edge of Balance, Volume 2 – geschreven door Shima Shinya en Daniel José Older, en geïllustreerd door Mizuki Sakakibara – volgen we net als in Volume 1 de Jedi Knight Lily Tora-Asi. Na de Drengir aanval is Master Arkoff naar Starlight Beacon vertrokken om Stellan Gios te helpen en heeft Lily de leiding over de werderopbouw van het dorp op Banchii gekregen. De dorpelingen zijn hun dorp, met hulp van Lily, haar Padawan Keerin Fionn, Jedi archivist Ru-Ru en de Younglings Viv’nia en Nima, aan het verstevigen en bunkers aan het bouwen voor het geval de Drengir aanval slechts een eerste stap was en de Nihil een grotere aanval gepland hebben.

Jedi Master Sav Malagán arriveert ondertussen op Banchii omdat ze van de Drengir aanval gehoord heeft en ze na de Nihil aanval op Takodana, en de verstoorde communicatiesystemen bij Banchii, verwacht dat een aanval hier veel dichterbij is dan Lily verwacht. Ze probeert Lily aan te sporen om een veel grootschaligere verdediging op te zetten en de burgers gereed te maken om terug te vechten. Een ongeval tijdens de constructie van een bunker overtuigt Lily dt het verstandig is om met de Younglings naar Starlight Beacon af te reizen om daar Master Arkoff op de hoogte te stellen van de gebeurtenissen en zijn advies te vragen, terwijl Sav de voorbereidingen op Banchii verder op zich neemt.

The Edge of Balance, Volume 1 voelde als een compleet losstaand verhaal, los van het tijdperk en de aanwezigheid van de Drengir was er eigenlijk niets dat het verhaal met de rest van de High Republic verbond. Het verhaal omvatte nieuwe personages en een nieuwe locatie. Volume 2 is meer verweven in het grotere geheel, het is een direct vervolg op Volume 1 maar we reizen af naar Starlight Beacon waar bekende personages zoals Stellan, Lula, Zeen en zelfs Buckets of Blood voorbij komen. En Lily en de Younglings doen zelfs mee aan de Great Jedi Rumble Race uit The High Republic Adventures #11. Dit alles geeft dit deel van de manga wat meer het gevoel echt onderdeel te zijn van de High Republic in plaats van een verhaal dat zich toevallig in hetzelfde tijdperk afspeelt.

Interne pagina - The Edge of Balance Volume 2

Het schrijfwerk van Shinya en Older past perfect met het het werk van Shinya en Ireland uit Volume 1. De personages voelen hetzelfde als voorheen, er is geen grote verandering in hun motivatie of manier van doen. Zoals we van Daniel José Older mogen verwachten zit er wel wat meer humor in Volume 2 ten opzichten van Volume 1, maar dit deel is ook veel zwaarder en emotioneler. Het verhaal zelf neemt een duistere wending en omdat het zich gelijktijdig met The Fallen Star afspeelt zal duidelijk zijn dat ook de gebeurtenissen uit dat boek de personages uit The Edge of Balance bereiken en het er voor hun niet makkelijker op wordt.

Mizuki Sakakibara heeft het artwork weer verzorgd en dat is net zo indrukwekkend als in Volume 1. De gezichtsuitdrukkingen spreken – zoals je van een manga mag verwachten – boekdelen, de personages zijn allemaal uniek en makkelijk van elkaar te onderscheiden en de achtergronden en omgevingen zijn ontzettend gedetailleerd zonder dat de panelen onoverzichtelijk worden. Er wordt weer gespeeld met teksten buiten spraakgalonnen voor gedachtes of dingen die personages binnensmonds of op de achtergrond uitspreken.

Interne pagina - The Edge of Balance Volume 2

The Edge of Balance Volume 2 eindigt onverwacht in een cliffhanger en het verhaal zal in The Edge of Balance Volume 3 vervolgd worden, al is er nog geen publicatiedatum bekendgemaakt. Dus het is nog even afwachten of dit verhaal afgesloten wordt voor Phase 2 van de High Republic begint, of dat we Volume 3 pas na de start van die tweede fase gaan krijgen.

Als je van The Edge of Balance, Volume 1 genoten hebt zul je ook van het vervolg genieten. Het verhaal staat los genoeg dat je het kunt volgen als je het eerste deel niet gelezen hebt, maar uiteraard is het makkelijker te begrijpen en gewoon veel leuker als je het eerste deel wel gelezen hebt en het complete verhaal beleeft.

The High Republic: The Edge of Balance, Vol. 2 is op het moment al als e-boek te koop (let wel, het is in Europa momenteel helaas zo goed als onmogelijk om de e-boek versie aan te schaffen) en zal op 24 mei 2022 ook als paperback verschijnen.

Met dank aan VIZ Media voor het beschikbaar stellen van The High Republic: The Edge of Balance Volume 2 voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!