A Star Wars Comic: The Corellian Run

Het zal je niet ontgaan zijn, maar met Solo: A Star Wars Story draait er weer een waardige Star Wars film in de bioscoop. Ook de mannen achter de populaire gratis fancomic A Star Wars Comic wilden de film niet aan zich voorbij laten gaan. In hun traditionele korte verhaal-stijl hebben ze dan ook een ode gebracht aan Han Solo en zijn thuiswereld Corellia. Han, Chewbacca, en Corelliaanse ex-senator Garm Bel Iblis smokkelen voorraden van Corellia voor de rebellen. Natuurlijk gaat niet alles gesmeerd, wat een vermakelijk verhaal en prachtige plaatjes oplevert. Lees het zelf op A Star Wars Comic’s site!

A Star Wars Comic komt niet helemaal uit de lucht vallen. Schrijver Jim Mello en artiest Alex Ray timmeren al anderhalf jaar aan een collectie korte verhalen uit alle hoeken van het Star Wars universum. Van Darth Vader tot IG-88 en Padmé’s handmaidens hebben de meest diverse karakters de revue al gepasseerd. Enkele aanraders:

Hope – Rey leert op Jakku over de legendarische rebellenprinses Leia Organa in een prachtig tribuut aan Carrie Fisher.
The Handmaiden – Vanuit het oogpunt van een handmaiden krijgen we een interessante blik op het politieke intrige en de diepgaande complotten die de Empire op Naboo gebruikt om de controle over de planeet te houden.
Two-Tubes – In Rogue One zagen we dat men soms ver moet gaan om de Empire te verslaan. Two-Tubes toont dat Saw Gerrera’s rebellen nog meedogenlozer zijn dan de soldaten waar ze tegen vechten.
Wild Space – Een experiment met originele karakters en een vindingrijke manier om een ruimtegevecht te winnen die Star Wars schreeuwt.

Het mag dan allemaal wel niet officieel door Lucasfilm erkend worden… Maar een gegeven paard moet men niet in de bek kijken. A Star Wars Comic is een leuke tweemaandelijkse gratis afleiding. En als Star Wars fan mis je toch echt wat als je het niet volgt!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!