fbpx
Social Media

Reviews

Star Wars boeken en comics panels

Geplaatst

op

Vandaag waren de panels voor de Star Wars boeken en comics, en er is weer genoeg tof leesvoor aangekondigd voor iedereen!

Allereerst was er het boekenpanel. De belangrijkste aankondigingen:

  • Rogue One: Catalyst, de prequel van de prequel-film, wordt geschreven door James Luceno. James kennen we nog van zijn vorige boek Tarkin (lees hier Roels review). Catalyst komt uit op 4 oktober.
  • Rogue One: the Visual Story Guide, geschreven door Pablo Hidalgo (die ook de Story Guide voor the Force Awakens schreef), heeft een nieuwe cover. Het boek komt uit op 24 januari.
  • Twee nieuwe delen in de kinderboekenreeks Adventures in Wild Space, geschreven door Cavan Scott en Tom Huddleston. Deze reeks loopt helaas een beetje achter met releases buiten Engeland.
  • Een hoop nieuwe Small Readers versies van bekende verhalen. Onder anderen A New Hope, Moving Target, en Weapon of a Jedi. Release “deze herfst”.
  • Het grootste boekennieuws kwam echter uit de Rebels panel: Timothy Zahn, auteur van de originele EU-trilogie en bedenker van de grootste EU-schurk Grand Admiral Thrawn, zal een boek schrijven. Thrawn komt uit in april 2017!

Star Wars Books

Daarna was het de beurt aan de Marvel comics om ons versteld te doen staan. Dit zijn we te weten gekomen:

  • Darth Vader #25, het laatste nummer in de Darth Vader reeks, wordt een gigantisch nummer van 35 pagina’s én een kort verhaal van 10 pagina’s er achteraan. De release is gepland voor 31 augustus.
  • Phil Noto (artiest voor Poe Dameron) heeft een 3D-model van Oscar Isaacs hoofd op z’n bureau staan om hem goed te kunnen tekenen.
  • Een aantal covers en preview panels van aankomende issues zijn prijsgegeven.
  • De Star Wars comics zullen nooit een crossover met de rest van Marvel hebben.
  • De schrijvers en editors in het panel zeggen unaniem meer verhalen tussen Jedi en Force Awakens te willen vertellen. Verwacht hier dus in de toekomst meer van.

Han Solo covers

De grote afwezige hier is een nieuwe on-going comic om Vader te vervangen. Die zou in theorie al in september uit moeten komen, dus de tijd was rijp voor een aankondiging. Misschien volgende week op San Diego Comic Con?

Dat was alles voor de geschreven media dit weekend. Later dit weekend nog Rebels, EA Games, en het future filmmakers panel. Spannende tijden voor ons Star Wars fans!

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Sponsor
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boekrecensies

Boekreview: Myths & Fables

Geplaatst

op

Door

3.5 Score
Score
Star Wars: Myths & FablesTitel
George MannAuteur
6 augustus 2019Releasedatum

Myths and Fables Cover


Myths and Fables
is een boek dat zich voordoet als een boek dat in de Star Wars wereld geschreven is. Het bevat verschillende fabels die op verschillende planeten generaties lang doorverteld zijn. Verhalen die stuk voor stuk fantasierijke sprookjes lijken, met wezens met bovennatuurlijke krachten, die anderen helpen wanneer ze in nood zijn. Maar waarvan wij, dankzij onze kennis van Jedi en de Force, weten dat ze een kern van waarheid bezitten.

De verschillende verhalen zijn allemaal geschreven als een sprookje, er worden zelden namen of plaatsen genoemd, en beschrijven enkel de gebeurtenissen en de gevoelens van de betrokken wezens. Zo is er een nomadenkamp op Tatooine dat geteisterd werd door een draak. Nadat het dier verjagen of doden niet mogelijk bleek gingen de nomaden over op een duistere manier van het dier gedeisd houden, tot er een mysterieuze vreemdeling opdook die de draak temde en de rust liet wederkeren.

Ook bevat Myths and Fables een klassiek verhaal dat kinderen leert om naar hun ouders te luisteren en niet zonder begeleiding in het bos te gaan spelen. Wanneer er kinderen ontvoerd worden door slavendrijvers is het aan de kleinste van hun broertjes en zusjes is om ze te bevrijden en in veiligheid te brengen.

George Mann slaagt er uitstekend in een echte sprookjessfeer neer te zetten met fantasierijke verhalen die aanvoelen alsof ze al generaties lang worden verteld. En zoals het een goed sprookjesboek betaamd wordt elk verhaal vergezeld door een prachtige tekening van de hand van illustrator Grant Griffin, stuk voor stuk plaatjes die niet zouden misstaan als posters. Het hardcover boek zelf is uitgevoerd in een wat dikker papier en elk hoofdstuk begint met een ornamentele, maar toch moderne, initiaal wat het geheel nog meer als een oud sprookjesboek doet voelen. De voorkant van de pagina’s is niet schoongesneden, wat betekend dat elke pagina een andere breedte heeft en het boek er dus wat slordig uit ziet. Dit helpt bij het verhaal dat het een oud boek zou zijn.

Myths and Fables bevat zeker geen verhalen die elke fan gelezen móét hebben, we leren weinig tot geen nieuwe dingen over de Star Wars wereld. En omdat het fabels betreft kunnen we er zeker niet vanuit gaan dat de verhalen in het boek ook daadwerkelijk gebeurd zijn of gebeurd zijn zoals ze beschreven worden. Al zien we hier en daar genoeg hints dat elk verhaal in ieder geval een stevige kern van waarheid heeft. Het is geen verplichte kost maar zeker een vermakelijk boek als de sprookjes sfeer je aanstaat en in dat geval zou ik het zeker aanraden.

Lees verder

Boekrecensies

Boekreview: Rey and Pals

Geplaatst

op

Door

4.5 Score
Score
Rey and PalsTitel
Jeffrey BrownAuteur
20 augustus 2019Releasedatum

Rey and Pals Cover

 

Rey and Pals is alweer het vijfde deel in de Darth Vader and Son kinderboekenserie van Jeffrey Brown. Eerder verschenen al Darth Vader and Son (2012), Vader’s Little Princess (2013), Goodnight Darth Vader (2014) en Darth Vader and Friends (2015). Deze eerdere titels heb ik nooit gelezen, ik heb ze voorbij zien komen, vond het artwork er leuk uit zien maar omdat het boekjes zijn die gericht lijken op kleine kinderen heb ik deze vooralsnog links laten liggen. Rey and Pals is de eerste die ik daadwerkelijk opengeslagen heb en deze heeft me gelijk overtuigd de rest ook aan te schaffen! Wat een ontzettend leuk boek is dit.

Zoals gezegd gericht op kinderen, maar zoals het een goed stuk media dat op kinderen gericht is betaamd is de humor ook diep genoeg voor volwassenen en de stijl van het artwork spreekt mij persoonlijk erg aan.

De opzet van deze boeken is dat elke pagina een humoristische tekening is. De hoofdpersonages (Rey, Kylo, Poe, Finn, Rose, Hux, en een legio anderen) zijn allemaal kinderen en beleven grappige avonturen, zo staan Poe en Hux op een bowlingbaan, Hux met een bowlingbal in zijn handen, Poe met BB-8 naast hem, terwijl Poe BB-8 aankijkt en richting de pins wijst. Een andere prent beeld Snoke uit die op zijn troon zit en tegen Kylo zegt dat hij zijn “belachelijke helm” af moet doen, terwijl Kylo omringd door stormtroopers beledigd roept dat het “niet eerlijk is, en zij dan?”

Rey and Pals Pagina's

Abrams & Chronicle Books

Brown tekent met markers in een ietwat simplistische stijl, maar elke pagina zit boordevol details. Hij slaagt er in zijn tekenstijl uitstekend in om zowel de volwassenen, kinderen, droids en creatures zo weer te geven dat direct duidelijk is wie tot welke groep behoort, maar ze toch samen één duidelijk geheel vormen. Jammer is dat we enkel situaties uit The Force Awakens en The Last Jedi uitgebeeld zien, ik had The Rise of Skywalker ook graag gezien om de hele trilogie in het boek te betrekken, het voelt nu een beetje incompleet. Maar wellicht dat we in de nabije toekomst in een volgend boek ook van The Rise of Skywalker momenten kunnen genieten.

Er valt verder weinig over Rey and Pals te zeggen, het zelf openslaan of de foto’s in deze review bekijken zegt meer over Browns werk dan ik in tekst kan overbrengen. Wat wel duidelijk is is dat kinderen die een beetje bekend zijn met de eerste twee films in de Sequel Trilogie zullen genieten van Brown’s visie en dat ook volwassenen zicht niet hoeven te schamen bij het aanschaffen van deze boekenreeks. Dit is wat mij betreft een aanrader voor iedereen.

Met dank aan Abrams & Chronicle Books voor het beschikbaar stellen van Rey and Pals voor deze review.

Rey and Pals Pagina's

Abrams & Chronicle Books

Lees verder

Boekrecensies

Boekreview: Thrawn: Treason

Geplaatst

op

Door

4 Score
Score
Thrawn: TreasonTitel
Timothy ZahnAuteur
5 maart 2019Releasedatum

Thrawn Treason Cover


Thrawn: Treason
is het derde en laatste deel in de nieuwe Thrawn trilogie van auteur Timothy Zahn. Director Orson Krennic heeft de Emperor zover gekregen dat een groot gedeelte van de financiering van Grand Admiral Mitth’raw’nuruodo’s TIE Defender project gekort werd en aan het Death Star project toegekend werd. Om die beslissing ongedaan te maken sluiten Krennic en Thrawn een weddenschap af, Thrawn krijgt de opdracht om in een week tijd een ongedierteprobleem te bestrijden dat project Stardust al tijden tart. Grallocs, een groter soort in de Mynock familie, vallen bevoorradingsschepen aan waardoor deze verloren gaan, wat Stardust tijd en geld kost. Als Thrawn het ongedierte succesvol weet te bestrijden wordt de financiële situatie weer ongedaan gemaakt, lukt het hem niet dan zal zijn TIE Defender project ondergefinancierd stil komen te liggen. Maar als Thrawn eenmaal aan de opdracht begint blijkt er een veel groter probleem te zijn dan in eerste instantie gedacht. Thrawn legt een samenzwering bloot en leert van een groter gevaar voor de Empire en de Chiss Ascendancy.

Ondertussen bevindt Thrawn’s oude assistent Eli Vanto zich als luitenant op een Chiss schip onder het bevel van Chiss Admiral Ar’alani. Zij bevinden zich in een Imperial gedeelte van het sterrenstelsel waar ze zelf een missie uitvoeren die op hetzelfde neer lijkt te komen als de missie van Thrawn.

Zoals we sinds Heir to the Empire gewend zijn is Thrawn bijna perfect in zijn kennis en deductie technieken, het zal niemand verbazen dat hij ook in Thrawn: Treason met het kleinste beetje informatie grote hoeveelheden feiten kan ontdekken. Vooral het grote eindgevecht is een situatie waar zijn strategische macht voor velen wellicht wat ver gaat. Maar in dit boek spenderen we gelukkig ook een hoop tijd met andere personages, zoals Eli en zijn nieuwe commandant Ar’alani. Maar ook Thrawns nieuwe assistent, Commodore Faro, is erg interessant. In Treason speelt de kennis en vooral het inzicht dat Thrawn op Eli en Faro heeft overgebracht een grote rol, zij zijn in veel gevallen de gene die grote ontdekkingen doen en het is erg leuk om te zien hoe zij zich ontwikkeld hebben met dank aan lessen van Thrawn. Ook is de tijd die we aan boord van Ar’alani’s schip, de Steadfast, spenderen erg interessant omdat we eindelijk een iets diepere kijk krijgen in de Chiss cultuur, iets waar ik in de toekomst graag nog veel meer over te weten kom.

Thrawn: Treason speelt zich af tijdens het vierde seizoen van Star Wars Rebels, waar Thrawn voor korte tijd Lothal verliet. En deze korte periode waar Zahn in kon spelen zorgt er voor dat het verhaal zich erg snel moet ontvouwen wat de mogelijkheden wellicht wat beperkte. Maar dit zorgt er ook voor dat het verhaal bijna altijd een vlot tempo heeft. Zahn’s schrijfstijl is verder niet veranderd, zo ontbreekt weer elke vorm van fysieke beschrijving van personages. Gelukkig deelde Lucasfilm maanden terug al een geweldig stuk artwork van Darren Tan wat voor een mooi mentaal plaatje van Admiral Ar’alani en Eli Vanto zorgde. Het feit dat Ar’alani een personage is dat terugkeert uit Legends helpt natuurlijk ook bij die beeldvorming.

Met Thrawn: Treason komt de nieuwe trilogie tot een eind, al is het woord trilogie misschien niet helemaal het juiste woord omdat de drie boeken vrij los van elkaar staan. Met enkel wat informatie over Thrawn zijn Thrawn en Thrawn: Alliances bijvoorbeeld ook prima los van de rest te lezen. Dat is een groot verschil met de Legends trilogie. Nog een verschil is dat de Legends trilogie een veel belangrijker verhaal besprak, waar Zahn nieuwe wegen in kon slaan en min of meer met de grote personages kon doen wat hij wilde. In de nieuwe boeken is hij een stuk beperkter en spelen de verhalen zich wat meer langs de zijlijnen af waardoor de gebeurtenissen wat minder belangrijk zijn en dat is natuurlijk een bijwerking van de periode waarin deze boeken geplaatst zijn. Maar dat is zeker geen groot minpunt, niet elk verhaal hoeft groots en heel belangrijk te zijn. Wel snijdt Zahn zeker interessante nieuwe mogelijkheden aan met de Chiss en andere elementen in de Unknown Regions van het sterrenstelsel. Ik ben heel benieuwd wat daar in de toekomst nog mee gedaan wordt. En dat is nog een punt wat dit minder als een trilogie doet voelen, het einde voelt niet als een einde, er zijn nog zo ontzettend veel vragen en mogelijkheden dat Zahn prima nog drie boeken kan schrijven voor we daar antwoorden op hebben. Al zullen we daarvoor eerst moeten wachten tot we weten wat er na het einde van Rebels met Thrawn en Ezra gebeurd is.

Voor fans van Thrawn en de eerdere boeken is dit zeker een aanrader, maar het is geen verplichte kost om te lezen. Benieuwd naar Thrawn maar nog niet aan de eerdere boeken toegekomen? Dan is het mogelijk om met Thrawn: Treason te beginnen, al zou ik aanraden om met het eerste boek in de trilogie te starten om een beter beeld van Thrawn en Eli te krijgen.

Met dank aan Century Books voor het beschikbaar stellen van Thrawn: Treason voor deze review.

Eli Vanto en Ar’alani
Afbeelding: Darren Tan (Del Rey/Lucasfilm)

Lees verder

Reviews

Review: Star Wars Outer Rim

Geplaatst

op

Door

Het mag dan niet de populairste hoek van het Star Wars universum zijn, maar voor de liefhebbers gooien de tabletop-spellen van Fantasy Flight Games constant hoge ogen. Na X-WingLegion, Destiny, ArmadaRebellion en meer komt het bedrijf met hun nieuwste spel: Outer Rim.

In dit bordspel voor 1-4 personen kruipt men in de huid van antihelden als Han Solo of Boba Fett om de meest beruchte schurk van het universum te worden.

Het principe is simpel. Om de beurt doen de spelers slechts drie dingen. Van wereld naar wereld vliegen in de Outer Rim, de lokale marktplaats bezoeken, en een willekeurig bekend Star Wars personage aanspreken of bevechten. Echter, dankzij een variëteit aan personages, premies, smokkelwaar, schepen en wapens voelt dit simpele systeem gelukkig een stuk complexer aan dan het is.

Als je voet zet in de Outer Rim, kun je kiezen om te spelen als verschillende personages. Wat het spel interessant maakt, is dat deze personages ook compleet anders spelen. Han Solo voert de snelheid van zijn schip op, en is dus het beste in smokkelwaar door heel het universum sleuren. Boba Fett mag iedere beurt een extra personage op het bord bekijken, dus heeft hij sneller zijn premie gevonden. Bossk kan dan weer beter vechten, en Dr Aphra (uit de comics) is beter in allerhande klusjes… Zoals bijvoorbeeld stiekem rebellen uit een gevangenis bevrijden. Andere personages met nog meer speelstijlen zijn Lando, IG-88, Jyn Erso, en Rebels‘ Ketsu Onyo.

Bestel Outer Rim nu bij Spellenvariant!

De goedkoopste webshop om Outer Rim te bestellen is Spellenvariant.nl, een Nederlandse speciaalzaak voor alles omtrent bordspellen. Klik hier om Outer Rim aan jouw collectie toe te voegen!

Door de verscheidenheid aan speelstijlen is het ook zo dat iedere speler een beetje zijn eigen spel speelt. Men zit elkaar niet constant in de nek te hijgen. Elkaar volstrekt negeren is echter ook gevaarlijk, want voor je het weet is je tegenstander beroemder dan jij. Er zijn verschillende manieren om elkaar dwars te bomen. Van relatief onschuldige acties als een premie voor iemands neus wegkapen tot het gevecht aangaan en iemand voor dood achterlaten in een cantina op Tatooine.

Volgens de doos is het spel te spelen met 1-4 spelers en dat is zeker waar. Twee man kan makkelijk een goede middag vullen met Outer Rim. Met meerdere spelers zal men elkaar ook vaker dwarsbomen, wat het nog langer leuk maakt. Speel je alleen, dan is er een systeem met extra kaarten dat de beslissingen maakt voor een tweede AI speler. Dit maakt echter geen onderscheid tussen personages, en het moet flink valsspelen om kans te maken tegen een echt persoon. Leuk om een keer te proberen, maar niet iets wat je urenlang zoet houdt. Is er niemand in de buurt om je Outer Rim jeuk te krabben? Dan raad ik eerder aan om zelf met twee personages te spelen.

Over het algemeen is Outer Rim dus een dikke aanrader. Het is wel zo dat een deel van het vermaak hem juist zit in het feit dat je niet weet wat er staat te gebeuren. Na een stuk of twintig potjes (van een uur of 2) zullen alle kaarten wel voorbij zijn gekomen en is de frisheid er wel van af. Gelukkig zijn de kaarten en personages willekeurig gerangschikt, en zelfs het speelbord is aan te passen. Zolang je dus niet te hard van stapel loopt, blijft het zeker interessant tot de onvermijdelijke uitbreidingsset verschijnt.

9 Score
Outer RimGametitel
13 juni 2019Gamereleasedatum
Pluspunten
Voelt als een uitstapje in het Star Wars universum
Ieder personage een unieke speelervaring
Goed uitgebalanceerd
Verbeterpunten
Minder geschikt voor 1 speler
Levert in aan speelplezier als men alle kaarten al kent
Cijfer9

Lees verder
Sponsor
Sponsor