Social Media

Artikelen

Spoilercanon Augustus 2016

Geplaatst

op

Er komt heel veel Star Wars-materiaal uit, en een mens heeft nou eenmaal geen oneindig diepe zakken. Daarom biedt Star Wars Awakens je deze maandelijkse column. Alles wat je deze maand misschien gemist hebt in de Star Wars canon, op één plek samengevat. Star Wars Awakens vuurt het Spoilercanon augustus 2016 af.
Deze maand: de comics Han Solo #3, Poe Dameron #5, Star Wars #22, en Darth Vader #24. 

(Vorige maand gemist? Lees hier wat er eerder gebeurd is.)

Han Solo, supermodel

Han en Chewie, supermodellen

Han Solo #3

Han en de andere racers in de Dragon Void Run staan onder arrest. Gelukkig is de organisatie van de race ook aanwezig. Deze wijst Officer Tomine erop dat alle brandstofstations in de buurt de race sponsoren, en dat de Empire deze te vriend wil houden. De racers zijn vrij om de tweede etappe van de Run te doen.

Deze tweede etappe is een 12-uur durende marathon waarin de racers door een veld schroot moeten manoeuvreren. Dit geeft rebelleninformant Bot de tijd om zijn theorie uit te leggen. Prinses Leia en de drie overgebleven informanten zijn de enigen die weten waar de andere spionnen zijn. Één van de twee overige spionnen die Han op zal pikken in de race moet dus degene zijn die zijn collega’s verraden en vermoord heeft.

Met een beetje hulp van Delans sleepkabel komt de Falcon aan bij de volgende stop. Chewbacca repareert het schip, terwijl Han de volgende informant ophaalt. Terug aangekomen bij de Falcon laat de informant zien wie hij is: Een katachtige alien (aka een Selonian) die een oude bekende is van Han en Chewie… En met de laatste nog een appeltje te schillen heeft!

BB-8 in trouble

BB-8 is niet de enige met een aansteker…

Poe Dameron #5

Poe’s team en Agent Terex hebben allebei hetzelfde doel: Grakkus de Hutt uitbreken om informatie van hem te krijgen. De twee mannen hebben echter een compleet verschillend plan van aanpak.

Poe neemt contact op met BB-8, die met de andere astromechs in het controlecentrum van de gevangenis is gebleven. Hij geeft ze het groene licht voor Operation Upside, een vooraf afgesproken plan om van de gevangenis vandaan te komen. Dit gaat de groep astromechs goed af, zelfs een groep bewakers die ze tegenkomen houdt ze niet tegen. Maar als een gigantische droid Snap’s astromech OR-10N vernietigt, staat BB-8 toch voor hete vuren…

Ondertussen gaat Terex naar de andere bendeleiders die op Megalox Beta gevangen zitten, en sluit een deal met ze. Hij belooft hen te bevrijden als ze voor hem Grakkus’ fort bestormen en hem dwingen zijn info over San Tekka op te geven. Dit is dan ook precies wat er gebeurt. Black Squadron vecht zij aan zij met de Hutts om de andere gevangen buiten te houden. Maar als ze naar binnen willen terugtrekken, sluiten de Hutts voor hun neus de deur. Poe’s enige hoop is dat de droids hun werk doen, en snel.

Willrow Hood

Niets in deze comic redt het natuurlijk bij de cameo van fan-favoriet Willrow Hood!

Star Wars #22

In deze comic leiden Han, Leia, Luke, Sana en Wedge een eskader X-Wings in een prachtig vormgegeven gevecht om een Star Destroyer, de Harbinger. Luke wint de slag voor de Rebellen door het schip in te vliegen en de primaire reactor aan gruzelementen te knallen. De Empire evacueert het schip… Maar de Rebellen gaan juist naar binnen.

Een week later wordt duidelijk waarom. We zien een patrouille TIE Fighters neergehaald worden door een Star Destroyer. De Ravager heeft het gevecht overleefd. Er wordt onthuld dat dit het geval is omdat de Rebellen precies op het juiste moment de reactor loskoppelden.

Het schip heeft het echter zwaar te verduren gehad, en Chewbacca heeft er moeite mee om het weer fatsoenlijk te laten werken. Ook zijn er maar 200 Rebellen aanwezig, terwijl een Star Destroyer normaal een bezetting van duizenden heeft. En het ergste weten onze helden nog niet eens: De elite stormtroopers uit Star Wars #22 zijn onderweg om voor de Empire terug te pakken wat van hen is!

Vader Mustafar

Vader rijst uit de as van Anakin op Mustafar

Darth Vader #24

Toen we Vader voor het laatst zagen, zakte hij hulpeloos door zijn knieën omdat slechterik Cylo zijn pak had uitgeschakeld. Het grootste deel van dit nummer is een soort acid trip door Vader’s psyche. Hij komt zijn oude zelf, Obi-Wan, en Padmé tegen. Omdat dit een metaforische verklaring is van dingen die gebeurd zijn, is het niet in een samenvatting te proppen. Ik kan aanbevelen om Darth Vader gewoon te lezen.

Het einde van het nummer is makkelijker te verklaren. Vader vindt in zijn gedachten de kracht die hij nodig heeft om op te staan zonder hulp van zijn pak. Voordat Cylo tijd heeft om te reageren, doorboort Vader hem met zijn lichtzwaard. Elders op de vloot ontwaakt de laatste kloon van Cylo, Cylo-VI. Deze besluit te vluchten, maar Vader gaat achter hem aan.

Ondertussen loopt Vader’s voormalige geheime handlanger, Dr Aphra, de kamer van Palpatine binnen. Ze belooft hem dat ze heel wat te bespreken hebben over hun gezamelijke vriend…

Tot zover deze editie van het Spoilercanon. Volgende maand zijn we terug met de comics Poe Dameron #6 en Star Wars #23. Plus de langverwachte premiere van seizoen 3 van Star Wars Rebels: Steps Into Shadow!

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

Meerdere “originele” Star Wars-props onder de hamer voor honderdduizenden dollars

Geplaatst

op

Door

Veilinghuis Profiles in History veilt op 11, 12 en 13 december meerdere originele Star Wars-props voor prijzen tot 300.000 dollar. De term “originele” staat echter open voor discussie. Soms beweren meerdere mensen namelijk het originele object te hebben. (meer…)

Lees verder

Artikelen

Star Wars Studies: No match for a good blaster

Geplaatst

op

Door

‘So uncivilized’ of aanzienlijk beter dan ‘hokey religions and ancient weapons’? Genoeg is te zeggen over de blaster uit Star Wars, maar zouden ze ook in het echt mogelijk zijn?

(meer…)

Lees verder

Columns

De creativiteit en variatie van fantheorieën

Geplaatst

op

Door

Iedereen heeft wel fantheorieën voorbij zien komen over wat er “daadwerkelijk” gaande zou zijn in de Star Wars-films. Geheime identiteiten van Sith-lords tot “geheime” origines van locaties uit de films; fantheorieën zijn er in alle soorten en maten. (meer…)

Lees verder

Artikelen

Star Wars Studies: Geldt het doodschieten van Greedo als zelfverdediging?

Geplaatst

op

Door

Een welbekende scene uit A New Hope is Han Solo die Greedo neerschiet in de Cantina. Was dat te onderbouwen als zelfverdediging? In reactie tot een onderzoek van ‘The Legal Geeks’, sprak ik met advocaat en geek Sidney Smeets. Wat zou Solo te wachten staan voor de Nederlandse rechter? (meer…)

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2019 Lucasfilm Ltd.