The Bad Batch review
The Bad Batch review

The Bad Batch S3 Aflevering 5: The Return review

Een echo uit het verleden keert terug

Na de actievolle aflevering van The Bad Batch van vorige week was het vandaag tijd om Clone Force 99 weer als compleet team samen te zien werken. De terugkeer van een oude bekende (nee, gelukkig niet Tech) maakte de rendez-vous af!

Van wantrouwen naar vertrouwen

De terugkeer van Crosshair vorige week heeft de dynamiek van de Bad Batch natuurlijk flink opgeschud. In de liveshow van vorige week sprak ik nog de behoefte uit om exact verder te gaan vanaf het punt dat we de confrontatie tussen Crosshair, Hunter en Wrecker zien, maar helaas is er bij de start van deze aflevering toch wel weer wat tijd overheen gegaan. Evident is echter wel dat het inhoudelijke gesprek over de controversiële terugkeer van Crosshair nog gevoerd moet worden, aangezien Omega dat aan het begin van deze aflevering nog wel op zijn hart drukt: “je zult met Hunter moeten praten”.

Hunter en Wrecker kijken vanaf een bergrand naar Omega en een met zijn sniper oefenende Crosshair, waarbij hardop de twijfel wordt uitgesproken of ze hem wel kunnen vertrouwen en of ze hem wel zijn wapen hadden mogen laten houden. De over het algemeen kinderlijke en naïeve Wrecker kijkt daar met een optimistische blik naar en antwoordt dat Omega vertrouwen heeft in Crosshair en dat dit feit wat hem betreft voldoende is. Hunter heeft duidelijk iets meer nodig om overtuigd te raken, maar gelukkig hebben de resterende Clone Force 99-leden het vertrouwen in elkaar voor het eind van de aflevering wel weer hervonden. Dat is ook wel prettig voor het seizoensverloop, in plaats van dat deze vertrouwensbreuk-verhaallijn meerdere afleveringen zou gaan duren.

De terugkeer van Echo

“De terugkeer” van Echo is erg welkom en vindt plaats wanneer Crosshair zelf terugkeert en zijn plek in The Bad Batch inneemt naast zijn ‘broers’. Natuurlijk wil Echo graag weten wat Omega en Crosshair hem kunnen vertellen over de Imperial base op Mount Tantiss. Omega benoemt dat ze de datapad van Nala Se hebben, maar het gemis van Tech zorgt ervoor dat ze wel wat meer moeite zullen moeten doen om die informatie te downloaden. Het is mooi dat er even wordt stilgestaan bij het gemis van Tech en in tegenstelling tot anderen in onze community (kuch Arne) hoop ik eerlijk gezegd wel gewoon dat ze zijn dood zullen eren door dit personage niet terug te brengen zoals dat al met veel Star Wars-personages gebeurd is.

Wanneer de groep op een zwak bewaakte sneeuwplaneet proberen om de datapad te ontcijferen is het een bijzonder moment wanneer Crosshair de helm van Mayday vindt (dank Arne!) en Hunter hem even daarbij stil laat staan. Daarnaast herkent Echo dat Hunter en Crosshair nu wel even een hartig woordje met elkaar moeten spreken en houdt hij Omega tegen wanneer zij hen naar buiten ziet lopen. Voor de snelheid in het verhaal is het denk ik goed dat hier niet al te lang bij wordt stil gestaan, maar het vertrouwen in elkaar wordt deze aflevering relatief snel gevonden. Crosshair benoemt gelukkig nog wel de dingen die hem het meest dwars hebben gezeten, namelijk dat hij veel heeft geriskeerd om een bericht te sturen en dat Hunter deze heeft genegeerd. Wanneer Crosshair Hunter kwalijk neemt dat hij Omega naar Tantiss heeft laten gaan breekt er een grote wyrm onder het sneeuw vandaan en barst er een gevecht los. Dit was voor mij het moment dat de aflevering mij wat minder begon te interesseren, omdat het vanaf hier redelijk voorspelbaar werd waar we naartoe gingen: er wordt een grote hindernis verslagen en waarschijnlijk eindigen we met een moment van hernieuwd vertrouwen tussen Hunter en Crosshair nadat ze deze obstakel gezamenlijk hebben overwonnen.

Tijd voor een stap vooruit?

Ik zou deze aflevering absoluut geen filler willen noemen en ik ben het met onze Machiel wel eens dat fillers bijna niet bestaan omdat veel zaken toch een en ander toevoegen aan de world– en lorebuilding, echter was hetgeen we van deze aflevering meenemen (de datapad wordt ontgrendeld en Crosshair/Hunter versterken hun vertrouwensband) redelijk dun belegd. Prima vermaak, maar minder inhoud dan wat ik persoonlijk uit aflevering 1 en 3 haalde. Van mij mag het verhaal nu wel weer een stap vooruit gaan maken, wellicht dat een cameo van een bekend personage zoals Fennec Shand, Cad Bane of zelfs Assaj Ventress het laatste seizoen van The Bad Batch wat schwung kan gaan geven.

Bekijk hieronder de nabespreking over deze aflevering met Arne en Lennaert uit de community en mocht je zelf nog geen deel uitmaken van een van de gezelligste Nederlandstalige popcultuurgemeenschappen; join de community hier!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!