The Bad Batch review
The Bad Batch review

The Bad Batch S3 aflevering 13: Into the Breach review

In een slakkentempo beweegt het verhaal zich voort

In deze aflevering komen de Bad Batch leden Hunter, Crosshair en Wrecker dichter in de buurt van Omega en probeert laatstgenoemde een moedig ontsnappingsplan te bedenken voor haarzelf en de andere kindergevangenen.

Ik moet zeggen dat ik na deze aflevering van The Bad Batch in een lastig parket zit, omdat ik mezelf niet als een defecte grammofoonplaat wil blijven herhalen. De kritiek die ik vorige week had over de langzame plotontwikkeling, vooral gezien het feit dat we in de eindfase van de serie als geheel zitten, staat ook na vandaag nog fier overeind. Om maar meteen het meest positieve te benoemen: ondanks dat was de aflevering bij vlagen prima vermakelijk.

Het was dus zeker geen slechte aflevering; met name de scènes waarin de Bad Batch samen met Vice Admiral (ahem, nee Captain) Rampart de toegang tot Tantiss probeert te infiltreren bracht wat leuke momenten teweeg. De scènes met Omega bleven mij dan weer niet heel erg bij. Ik weet dat ze druk bezig is om in haar eentje een reddingsplan te bedenken, maar voor een jong meisje zonder bijzondere krachten (?) maakt ze denk ik weinig kans in een van de best beveiligde locaties die de Empire onder hun hoede heeft.

Zoals in de laatste podcastaflevering over de prequels te horen was zou het echter niet de eerste keer zijn dat een karakter met bijna onmogelijke kansen overleeft en wint; het cartooneske aspect van o.a. Jar Jar Binks is eenmaal iets wat ook bij Star Wars hoort als franchise die voornamelijk op kinderen is gericht.

Verwachtingen loslaten bij The Bad Batch

Zoals ik vorige week in onze liveshow zei snap ik inmiddels ook best dat ik de serie moet nemen zoals die komt en meer mijn eigen verwachtingen moet loslaten. Dat gezegd hebbende heb ik er desondanks toch moeite mee dat we nog maar twee afleveringen te gaan hebben en we de laatste twee afleveringen eigenlijk relatief weinig zijn opgeschoten met het verhaal: aan het begin van de aflevering van vorige week arriveerde Omega op Tantiss en was de Bad Batch naar haar op zoek. En aan het eind van “Into the Breach” probeert Omega een ontsnappingsplan te bedenken en is de Bad Batch nog steeds bezig om Tantiss te bereiken?

Het lijkt daarmee net alsof de serie niet doorheeft dat het verhaal binnen twee afleveringen moet worden beëindigd, alsof er nog alle tijd is. Misschien verraadt dat ook wel wat, want wie weet krijgen we nog een vervolgserie met enkele personages uit de show? Of eindigen we gewoon met een actievolle scène waarin de Bad Batch de clones op Tantiss bevrijdt en een nog lang en gelukkig leven zullen leiden? Stel dat dit het geval is: wat dat de investering van drie seizoenen waard? Is er geen blijvende consequentie die voelbaar gaat zijn in de series en films die zich later afspelen?

Positieve geluiden

Om niet al te negatief te klinken heb ik Omega superfan en The Bad Batch liefhebber Joëlle uit onze community gevraagd wat zij van de aflevering vond:

Ik vond het een hele leuke aflevering. Vooral omdat Omega een plan heeft bedacht om te ontsnappen. En ze heel cool is. En ze tegen Eva ging praten. En hoe blij de andere kids waren toen ze hoorden dat dat hun uitweg gaat zijn. Echt, ik kan niet wachten tot ze worden herenigd met hun families. En Rampart met de Bad Batch was wel echt leuk om naar te kijken. En yaay ze zitten nu op een schip die naar Tantiss gaat! Zal dit goed aflopen of worden ze toch betrapt? We gaan het zien in de volgende afleveringen. Blijf ademen, drink wat, neem een rustmomentje voor de achtbaan van emoties.

Het moge duidelijk zijn dat er fans zijn die wel kunnen genieten van het wekelijkse avontuur dat onze defecte klonen meemaken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het niet zo slecht als hoe ik nu misschien vanuit cynisme overkom. Er zitten in elke aflevering wel wat leuke scènes, audiovisueel is het top (de muziek in deze aflevering op het moment dat de Bad Batch met een gestolen schip de ruimtelijke atmosfeer intrekt deed mijn trommelvliezen genieten), maar ik heb aan het eind van de streep persoonlijk helaas meer ergernissen dan positieve punten en mijn gebrek aan relatie met deze personages helpt daarin niet mee.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jij van deze aflevering vond, laat het ons weten in onze community op Discord! En vanavond kun je gezellig met ons meekletsen over deze nieuwste aflevering in onze liveshow op YouTube en Twitch, we hopen je daar te zien!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!