The Bad Batch review
The Bad Batch review

The Bad Batch S3 aflevering 12: Juggernaut review

De versnellingsbak heeft het er maar moeilijk mee

Toen we vorige week o.a. een aflevering genaamd “Point of No Return” kregen in de laatste fase van dit finaleseizoen van The Bad Batch was ik ervan overtuigd dat de serie zich vanaf nu niet meer zou inhouden qua tempo, maar ik moet concluderen dat ik toch van een frisse kermis thuis ben gekomen.

Aan het begin van deze aflevering zijn de leden van Clone Force 99 op zoek naar de locatie van Tantiss. Op Tantiss zien we dat Omega gearriveerd is, waar ze wordt gevangengehouden omdat haar bloed de Empire kan helpen om na het kloonproces de M-waarde in het bloed van Force sensitives te behouden. In alle eerlijkheid zijn we wat deze punten betreft aan het eind van de aflevering bijna niets opgeschoten.

De laatste heist van de Bad Batch?

Dat is dan ook meteen mijn persoonlijke teleurstelling in een aflevering die vooral draaide om de “heist”: admiraal Rampart zou de Bad Batch kunnen helpen om Tantiss te vinden en daarom gaan Wrecker, Hunter en Crosshair met hulp van Phee en AZI op zoek naar de gevallen Imperial. Deze bevindt zich blijkbaar in een werkkamp op Erebus. Dit is een planeetnaam die we nog niet eerder in Star Wars zijn tegengekomen, maar in de Griekse mythologie betekent het “god(in) van de duisternis”. Een voorbode van wat komen gaat?

In deze aflevering viel het qua letterlijke duisternis in ieder geval wel mee; waar ik vorige week nog weinig kon zien van de aflevering door de hoeveelheid licht die bij mij in de woonkamer scheen, was dat vandaag geen issue in de goed belichte woestenij van Erebus. Het ontvoeren van Rampart deed mij denken aan de heist-scène met de treinen langs de bergwand in de film Solo (2018).

Wanneer het onze helden lukt om Rampart zonder kleerscheuren van de planeet af te krijgen komen we erachter waarom Tantiss zo moeilijk te vinden is: schijnbaar weet niemand de coördinaten en is dat ook precies de bedoeling. Gelukkig voor de Batch weet Rampart wel een omweg, maar wat dat inhoudt komen we in deze aflevering nog niet te weten.

Omega in de crypte

Het interessantere stuk van deze aflevering draaide echter om Omega op Tantiss: wat zal er met haar gebeuren en welke rol gaat Emerie Karr spelen voordat het seizoen voorbij is? Hemlock brengt Omega naar de crypte en legt al wandelend aan haar uit waarom Omega’s bloed zo waardevol is voor de Empire. Omega lijkt diep in gedachten verzonken tot ze de vraag stelt wie de andere kinderen zijn die ze in de crypte ziet. Zoals we weten zijn dat in Hemlock’s ogen allemaal wetenschappelijke subjecten; stukjes van een puzzel die niet meer zijn dan middelen om een doel te bereiken.

Met nog iets meer dan een uur aan schermtijd (drie afleveringen) voor The Bad Batch te gaan wordt het interessant om te zien welke plotlijnen verkend en uitgediept gaan worden en welke niet. Voor mij is in elk geval wel duidelijker geworden dat we in de trailer voorafgaand aan dit seizoen ietwat ‘misleid’ zijn, aangezien personages zoals Fennec Shand, Cad Bane en Assaj Ventress ondanks hun prominente aanwezigheid in die trailer maar een beperkte rol hadden in het verloop van dit seizoen.

Wat dan weer wel positief is, is dat we (als ik het goed heb) met “Juggernaut” nu wel alle beelden uit de trailer een keer voorbij hebben zien komen. Daarmee zijn alle kijkers nog compleet in het ongewisse over wat we de resterende drie afleveringen voorgeschoteld gaan krijgen en dat biedt natuurlijk wel ruimte voor interessante plotontwikkelingen en eventueel zelfs verrassingen…

Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jij van deze aflevering vond, laat het ons weten in onze community op Discord! En vanavond kun je gezellig met ons meekletsen over deze nieuwste aflevering in onze liveshow op YouTube en Twitch, we hopen je daar te zien!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!