The Bad Batch

The Bad Batch S2 Aflevering 4: Faster Review

Vorige week doken we dieper in op Crosshair en zagen we de terugkeer van Commander Cody. Deze week kwam alweer de vierde aflevering van het nieuwe seizoen beschikbaar op Disney+. Deze aflevering kunnen we gerust een ‘’filler’’ episode noemen.

Dit artikel is geschreven door Jesse Bouwman, aspirant-teamlid van Star Wars Awakens.

The Bad Batch krijgt een nieuwe missie van Cid

We zijn weer aanbeland in het café van Cid. We starten deze aflevering met slechts een aantal leden van de Bad Batch namelijk, Tech, Wrecker en Omega. Hunter en Echo zijn op een missie waarvan weinig bekend is, aldus Omega. Omega speelt samen met Wrecker het spel Dejarik, maar ze worden onderbroken door Cid. Ze vertelt dat ze een nieuwe missie heeft: ze heeft wat problemen op de planeet Safa Toma, een ruige zanderige planeet waar veel geracet wordt.
We maken kennis met de droidracer van Cid genaamd: TAY-O. Als hij de race voor Cid wint, is ze uit de problemen met Millegi (een Dowutin).

Podracen?

Deze aflevering deed me heel erg denken aan Episode 1: The Phantom Menace met de podrace scene. Het riot racen is behoorlijk wat wilder dan wat we eerst kende met het podracen. Het gaat er heftiger, gemener en sneller aan toe. Alles is toegestaan. We zien ook nieuwe type racers in deze aflevering voorbijkomen, welke we nog niet eerder hadden gezien. Ik vond het erg mooi om te zien dat Tech even zijn moment kreeg in deze aflevering. Hij kan af en toe als ondergewaardeerd lid aanvoelen van de Bad Batch. Dus toen iedereen voor hem juichte toen hij de race won, gaf met dat toch wel een kippenvel momentje. De muziek in de aflevering zorgde er ook voor dat de race nog spannender was. Dit was dus erg goed uitgekozen.

Kunnen we Cid nog vertrouwen?

Millegi vertelt tegen Wrecker, Tech en Omega dat ze Cid niet moeten vertrouwen. Ik ben erg benieuwd wat Cid in haar schild voert en aan welke kant ze staat. Dit is nog niet helemaal duidelijk geworden. Hopelijk komen we hierachter in de volgende afleveringen.

Ik vond het persoonlijk een erg leuke op zichzelf staande aflevering. Hij draagt niet veel bij aan het gehele verhaal van dit seizoen, maar hij is zeker goed te bekijken. Een leuke toevoeging: we zijn de echte naam te weten gekomen van Cid, namelijk: ‘Ciddarin Scaleback’.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!