The Bad Batch

The Bad Batch S2 Aflevering 11: Metamorphosis Review

Star Wars in de stijl van Ridley Scott

Star Wars en horror, een combinatie waarvoor ik al langer pleit dat die samen worden gebracht – al had ik nooit verwacht de eerste hint daarvan in The Bad Batch te zien te krijgen. Liefhebbers van de game Republic Commando in het bijzonder zullen blij zijn met deze aflevering!

Toen de credits over het scherm rolden zag ik het staan: Dee Bradley Baker had naast de vele rollen die hij in de serie op zich neemt, vandaag een wel hele speciale cameo-rol: RC-1262, oftewel Scorch uit Delta Squad van de game Republic Commando, zagen we in deze aflevering terugkeren!

Ridley Scott-vibes voelbaar in The Bad Batch

Ridley Scott zou trots zijn: zowel Scorch als de Bad Batch liep met zaklampen door donkere hallen van een schip en kwamen erachter dat ze niet alleen zijn: de dreiging van een Zillo Beast (naar later bleek, een kloon van het beest dat ooit Coruscant aanviel) lag op de loer. We werden tevens al snel geïntroduceerd aan een nieuw personage genaamd Dr. Hemlock, een wetenschapper wiens doel is om zorg te dragen voor de wensen van Emperor Palpatine op het gebied van klonen.

Het gesprek tussen hem en Nala Se (die we nog kennen uit The Clone Wars en het vorige seizoen van The Bad Batch) over een geheim project van Palpatine waar Nala Se niet aan mee wil werken wekt de indruk dat we meer context gaan krijgen bij de inmiddels fameuze uitspraak uit The Rise of Skywalker: “Somehow Palpatine returned”. Nala Se gaf aan dat ze weet wat Palpatine’s wens is, maar dat ze daar niet aan wil meewerken. Het vermijden van de dood en in feite onsterfelijk worden is dus blijkbaar waar Kaminoans hun ethische grens trekken, goed om te weten!

De laatste opdracht voor Sid?

Na wat onderhandelen is het de Batch gelukt om een fifty-fifty overeenkomst te bereiken met Sid, waarbij Tech opmerkt dat Sid teveel over hen weet en ze dus een diplomatieke manier zullen moeten vinden om de samenwerking te beëindigen. Ik zou het toejuichen en ik denk dat er wel meer leden in onze Star Wars community zijn die blij zouden zijn als de willekeurige avonturen in het kader van Sid’s opdrachten eindelijk voorbij zijn.

De confrontatie met het Zillo Beast was vervolgens vrij snel voorbij, maar wanneer de voormalige Prime Minister van Kamino Lama Su (hij leeft dus nog!) Dr. Hemlock ontmoet en aangeeft dat er een manier is om het meewerken door Nala Se af te dwingen is de cirkel weer rond: de Empire zal koste wat kost op zoek gaan naar Omega zodat Palpatine zijn kloonplannen voort kan zetten. Zoals we namelijk inmiddels weten, is dat hem jaren later toch maar even gelukt…

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!