The Bad Batch

The Bad Batch S2 Aflevering 1 & 2: Spoils of War – Ruins of War

Aspirant-teamlid Jesse bespreekt de afleveringen voor jullie!

Dit artikel is geschreven door Jesse Bouwman, aspirant-teamlid van Star Wars Awakens.

Goed nieuws: vanaf vandaag is The Bad Batch terug op Disney+ met een tweede seizoen. We hebben er even op moeten wachten, maar het was zeker het wachten waard.

We werden direct getrakteerd met twee afleveringen van ongeveer twintig minuten. De eerste aflevering genaamd: ‘Spoils of War’ begint direct met actie. Omega is terug, ze is wat ouder dan het vorige seizoen. Ook zien we Hunter, Wrecker, Tech en Echo in een andere kleur bepantsering dan dat we van ze gewend zijn. Er zijn maanden voorbij sinds de verwoesting van Tipoca City in Kamino uit het eerste seizoen. We zien dat Omega les krijgt van Tech over verschillende soorten shuttles. Omega is dus nog steeds lerende en dat komt deze aflevering ook nog goed van pas!

Oude bekenden in Spoils of War

We zien de terugkeer van de Trandoshan Cid, wie weer een opdracht uitdeelt aan de Bad Batch. De Bad Batch keert terug naar de planeet Serenno die we kennen van The Clone Wars. Hier stond het paleis waar Count Dooku ooit verbleef. De naam Dooku wordt deze aflevering daarom ook geregeld genoemd. Dooku had in de loop van de tijd flink wat winst gemaakt van alle planeten waar hij over heerste. The Empire wil van deze winst profiteren, maar dan voor een slechter plan. The Bad Batch wil hier een stokje voor steken en probeert daarom deze plundering te voorkomen.

De animatie ziet er weer prachtig uit. Wellicht nog wel een stukje fraaier dan het eerste seizoen. Alles is duidelijk te volgen en te zien. De textuur op de karakters is erg mooi en de resolutie van de landschappen/planten is erg scherp. De beelden komen ook daarmee naar voren.

Dave Filoni weet de Star Wars fans in deze eerste aflevering weer flink warm te maken. Na het zien van deze aflevering wil je meer zien. Er komen ook wat leuke Easter Eggs voorbij in deze aflevering. Waaronder de terugkeer van de V-Wing Starfighters (welke hetzelfde geluid hebben als de TIE Fighters). Ik heb voor dit seizoen weer hoge verwachtingen en ik ben benieuwd hoe de relatie met Crosshair en de Bad Batch zich verder voort gaat zetten. Ik ga me de komende maanden in ieder geval goed vermaken!

De Bad Batch zit vast in Ruins of War

De tweede aflevering begint direct waar we de vorige aflevering mee geëindigd zijn. Tech, Echo en Omega zitten nog steeds vast in de container met de schatten van Dooku. Gelukkig kunnen ze uiteindelijk nog net veilig landen en ontsnappen van de Clones. Helaas raakt ‘’Tech’’ tijdens deze landing gewond. Hij vertelt dat hij niet goed op zijn been kan lopen. Wat later in de aflevering kan hij toch al aardig lopen, wat ik wel wat vreemd vond. Hij rende namelijk best vloeiend de Marauder in.

Opmerkelijk is dat de Bad Batch tijdens de gevechten de wapens nog steeds op verlammen heeft staan. Ze willen denk ik nog steeds hun broeders niet doden. Ik vind dit persoonlijk een mooi detail: de relatie tussen de broeders (Clones) zal altijd sterk blijven. Ook al staan ze niet aan dezelfde kant, de Bad Batch denkt nooit aan moorden.

Ook komen we verlaten AAT tanks tegen uit de tijden van de Separatisten. Helaas krijgen Hunter en Wrecker deze niet aan de praat om terug te vechten tegen de Clones van de Empire. We zien in deze aflevering de immense kracht van Wrecker terug. Hij heeft namelijk een ander plan wat goed schijnt te werken. Tevens maken we kennis met Romar, een bewoner van Serenno. Hij biedt uiteindelijk een schuilplek aan voor Tech, Echo en Omega. Wellicht dat hij nog een verdere rol gaat spelen dit seizoen?

Het einde van de aflevering laat ons met een open einde zitten. We weten nog niet welke kant we verder op gaan, maar ik denk dat we de komende afleveringen nog meer de macht/onderdrukking van de Empire gaan zien. De Clones van de Empire voelen echt aan als een bedreiging. Hun aantallen worden ook steeds groter.

Het is weer een erg mooie aflevering om naar te kijken. Vice Admiral Rampart krijgen we ook nog even kort te zien, ik ben erg benieuwd welke rol hij verder gaat spelen in dit seizoen. Tarkin werd ook nog even kort genoemd. We zullen hem daarom ook ongetwijfeld terugzien. De start van het tweede seizoen van de Bad Batch verloopt nog wel wat langzaam. We maken weer even kort kennis met de personages, zodat we weer in het verhaal zitten. Hopelijk krijgen we een antwoord op de vraag hoe de relatie met jonge Boba Fett is, want Omega is zoals we in het vorige seizoen te weten kwamen genetisch gezien nauw met hem verbonden. Ook ben ik benieuwd hoe de transitie gaat zijn van de Clones van de Empire naar de Stormtroopers zoals we die kennen in de original trilogy. Hopelijk krijgen we dit ook te zien! Ik kijk ernaar uit hoe het verhaal zich verder gaat vervolgen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!