Reunion

The Bad Batch: “Reunion”

Gisteren verscheen de achtste aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Reunion” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Dit was naar mijn mening opnieuw een goede aflevering. De actie zat er goed in, met wat onverwachte uitbarstingen.

De Bad Batch bevinden zich aan het begin van deze aflevering nog steeds op scheepswerfplaneet Bracca, net als Crosshair en zijn stormtroopers. Deze jagen de Bad Batch door een verwoest schip, totdat Tech en Wrecker met een explosie een opening proberen te creëren. Uiteindelijk krijgt niemand minder dan de premiejager Cad Bane de overhand, waarbij hij Hunter verwondt en Omega ontvoert. Het blijkt dat hij het back-upplan is van de Kaminoans om hun ‘eigendom’ Omega terug te krijgen. En dat was dus behoorlijk effectief.

Reunion

“Reunion” is een vrij serieuze aflevering, met weinig poespas. Het eerstepersoonsperspectief voegde echter veel toe aan het spannende slotstuk. Het was een audiovisueel hoogtepunt van een serie die in een stijl is gemaakt die we eigenlijk al jarenlang kennen uit The Clone Wars, maar nu naar het volgende niveau wordt getild.

Omega wordt wat menselijker gemaakt, denk daarbij aan de scène waarin ze over het kerkhof uitkijkt en met Tech in gesprek gaat over de oorlog. Ze is ook de enige die blijft geloven dat Crosshair kan worden gered. De stilte nadat ze vraagt ​​of Crosshair echt zou proberen zijn oude vrienden te verbranden, is veelzeggend.

De terugkeer van Cad Bane

De verschijning van bounty hunter Cad Bane tegen het einde van de aflevering was een aangename verrassing. Hoewel er online veel speculatie was over wie deze week een cameo zou zijn, leek de titel van deze aflevering zich vooral te richten op Crosshair. De Bad Batch is Bane immers nog nooit eerder tegengekomen, daarom kan dat niet de ‘reünie’ zijn.

De aanwezigheid van Bane, met zijn karakteristieke stem en zelfs muziek, zorgt ervoor dat The Bad Batch voor even een heel andere richting op wordt geduwd. Mensen die nog beweren dat The Bad Batch pertinent geen seizoen 8 van The Clone Wars (psstt, co-hosts van de Star Wars Podcast!) mogen zich nog even achter hun oren krabben.

“Reunion” zet de sterke lijn van vorige week voort, het verhaal begint steeds meer op gang te komen en liefhebbers van The Clone Wars krijgen steeds meer waar voor hun kijktijd.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!