The Acolyte trailer

The Acolyte review: Night

Een gastrecensie van communitylid Lennaert

Daar was dan aflevering 5 van Star Wars: The Acolyte, we zijn nu dus officieel over de helft heen.

Aan het begin van deze aflevering werd ik meteen positief verrast dat het gevecht waarmee aflevering 4 eindigde toch verder ging! Dit tegen mijn verwachting in; ik was toch wel bang voor alweer een flashbackaflevering. Toch ben ik wel wat teleurgesteld in de muziekkeuze, deze had wat meer “des Star Wars” mogen zijn. Maar deze vierde episode bleef tempo houden en dan maakt weer een hoop goed!

Ik merkte al meteen dat deze aflevering veel scènes in het donker ging bevatten, dit schrijvende op een prachtige zomeravond in juni betekende dat alle gordijnen dichtgetrokken werden om alles goed te kunnen volgen.

Lightsaber-actie

Naar mijn mening was de lightsaber-actie spannend. Er was doorgaans goed te volgen wie nou wie was. Ik vond alleen de choreografie achterblijven. Er werd aangekondigd dat The Acolyte het lightsabergevecht van The Phantom Menace zou overstijgen, inclusief het door mij zo begeerde “Duel of the Fates”. Tot nu toe vind ik dit nog niet gelukt.

Verder zie je wel dat de Jedi niet erg opgewassen zijn tegen deze ‘Sith’. Ik zet het woord Sith expres tussen aanhalingstekens omdat ik niet 100% overtuigd ben van Sith Lord Qimir. Of moeten we zeggen, Darth Qimir, met de stem van Yoda. Verwijzend naar Star Wars: Revenge of the Sith.

Plot

Door alle gevechtsactie was er minder plot te bekennen deze aflevering. Maar er vielen bij mij toch wat dingen op die ik het recenseren waard vond.

Ten eerste weer een duister figuur die weet te ontkomen, aangezien Master Sol dezelfde emotionele fout maakt als Obi-Wan tweemaal doet. Dat betekent dat de Jedi, die zo goed hun emoties onder controle kunnen houden, hierin ook niet onfeilbaar zijn.

Verder vind ik het wel het benoemen waard dat we alweer een soort “framing” en wisseltruc zien bij de tweeling. Ditmaal Mae die zich voordoet als Osha. Ik irriteerde mij daar in de eerste twee afleveringen ook aan; gelukkig hielden deze afleveringen tempo en was dat stuk snel van de baan. Ik wil graag mijn hoop uitspreken dat dit in de volgende aflevering ook snel voorbij is, omdat het voor mij een beetje simpel is. Maar we zien Bazil al flink ruiken dus wie weet is Mae al ontmaskerd voordat het schip ver richting Coruscant op weg is.

Gesproken over Coruscant, ik wil graag met jullie delen dat ik het zeer jammer vind dat Coruscant deze aflevering niet gehaald heeft. Voor mij persoonlijk wel een gemis.

Conclusie

Een episode waarin veel gebeurde, hij was zeker niet slecht! Zeker als je het vergelijkt met aflevering 3, maar er is wel ruimte voor verbetering. Wat meer Coruscant en minder geruil tussen de tweeling zou voor mij al een hoop werken. Nu wil ik graag afsluiten dat ik het heel jammer vind dat mijn grote medestander voor gerechtigheid, Yord, het einde van de serie niet heeft gehaald.

Elke week bespreken we met elkaar de nieuwste aflevering van Star Wars: The Acolyte op o.a. ons YouTube-kanaal. Join ons daar wekelijks op woensdagavond vanaf 21:00 en praat gezellig mee met de grootste Star Wars community van de Benelux!

Deze gastrecensie is geschreven door Lennaert Oostrom

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!