Obi-Wan Kenobi Community Review

De meest geanticipeerde Star Wars serie ooit

Obi-Wan Kenobi

Hello there! Het is 23 juni 2022, de dag nadat de meest geanticipeerde Star Wars serie tot nu toe tot een eind is gekomen. Waar de meningen van enkele redactieleden over deze serie wekelijks te horen zijn in de Star Wars Podcast, is er een hoop leden binnen onze community die ook graag iets kwijt willen over Obi-Wan Kenobi.

De laatste vier weken waren intens voor Star Wars fans. We zagen een regelrecht vervolg op de voor velen beste prequelfilm Revenge of the Sith (2005) met een terugkerende Ewan McGregor en Hayden Christensen. De serie gaf ons een eerste blik op Alderaan en een jonge prinses Leia en Luke Skywalker, Inquisitors in live-action en natuurlijk de confrontatie tussen Anakin Skywalker / Darth Vader en Obi-Wan Kenobi.

De meeste fans binnen onze community waren blij met hetgeen we te zien kregen, met name de laatste twee afleveringen riepen veel lof over zich af. Eerder schreef ik al hoe ik persoonlijk de serie beleefde tot aan de finale, maar graag bieden we in dit artikel onze Star Wars community de kans om het woord te nemen.

Anton

Een finale waar mijn mond van open stond. Van de epic fight met Vader, tot de zachte momenten met Luke en Leia. De groei van Obi-Wan in episode 1 tot 6, is een arc waar veel karakters in Hollywood een puntje aan kunnen zuigen. Deze episode had alles waar Star Wars voor staat in mijn boek. Dit smaakt naar meer.

Xander

Wat een finale was dit, het gevecht tussen Obi-Wan en Vader sprak boekdelen. Ook al had dit qua emotionele waarde beter gekund, was dit mijn enige minpunt in deze aflevering. Prachtig om Qui-Gon Jinn weer te zien ondanks dat ik dacht dat dat niet mogelijk was i.v.m. zijn ‘onvoltooide’ training. De rest van de serie heb ik ook van genoten alleen zaten er hier en daar wel discutabele momentjes in, maar ja.. dat heb je altijd wel in Star Wars.

Maya

De finale was alles waar ik op had gehoopt en meer! Een perfecte brug tussen Revenge of the Sith en A New Hope. Als iemand die opgegroeid is met de prequels komt deze finale dubbel zo hard binnen. Deze serie was voor mij een emotionele rollercoaster. Ik ben heel tevreden met het einde. Veel respect voor Deborah Chow en haar team! De acteerprestaties waren ook super goed.

Roy

Beloning, dat is hoe de laatste aflevering van Obi-Wan Kenobi voelde. Geen Fanservice, puur beloning voor trouw zijn aan alles wat Star Wars te bieden heeft. Wat heb ik genoten van alle stukjes herkenning in gesprekken, de manier van vechten en meer van de twee hoofdkarakters uit het gedeelte van de saga waar ik enorm veel mee heb. Van verwijzingen naar Rebels afleveringen tot Mythos collectibles aan toe. Ik heb genoten. En wat een enorm goed in elkaar gezet gevecht, waar in de eerste encounter Vader aan het “spelen” is met Obi, staan ze hier tegenover elkaar als praktisch elkaar gelijken. De transitie van Kenobi gedurende de hele show kent hierin de ultieme payoff, hij is Anakin nog steeds de meester.

De stukjes met Reva die het gevecht onderbraken gaven bij mij het gevoel wat ik al de hele serie had, Reva raakte bij mij helaas niet de snaar die ze zou moeten raken. Al vond ik hoe ze instortte voor de Lars Homestead de eerste glimmer op iets wat een mooie story arc kan zijn. Maar een mooiere afronding tussen Obi en Vader tot hun conclusie in ANH kan ik mij niet voorstellen en ook al zijn er discussiepunten over bepaalde elementen, dat hoort gelukkig ook bij Star Wars.

Guido

Fantastische serie! Leuke nieuwe karakters geïntroduceerd wat ook weer ruimte geeft voor nieuwe spin-offs. Fanservice is wat mij betreft goed aangepakt en niet overdreven gemaakt. De zin van Vader: ‘Then you will die” vond ik ook tof omdat deze ook in het gevecht tussen Vader en Ahsoka (Star Wars Rebels) gebruikt wordt. In de finale heb ik af en toe mijn tranen moeten verdringen door de emotionele rollercoaster.

Marti

Toffe serie die wat mij betreft de potentie helaas niet waarmaakt. Een aantal hoogtepunten afgewisseld met teveel dieptepunten. Obi-Wan, Leia en Darth Vader tillen de serie naar het hoge niveau waar Reva, Grand Inquisitor en aflevering 4 het vooral laten afweten. Hoogtepunt is toch wel de gebroken helm en daaropvolgend dialoog in aflevering 6. Grootste gemiste kans: Jabiim!!!

Xavier

Hele goede serie die de lat na The Mandalorian weer ietsje hoger legt. Goede dosis cameo’s/fanservice maar niet overdreven. Verrassende twist door Leia erin te verwerken. Fantastische laatste aflevering die precies doet hoe je het zou willen. Seizoen 2 zal als het er al komt, niet over seizoen 1 heen komen, doordat nog meer Obi/Vader clashes niet geloofwaardig zouden zijn.

Ruben

Na episode 5 had ik deze serie opgegeven maar na episode 6 ben ik die teleurstelling vergeten. Wat een afsluiter! Met name de kleine momentjes: Het afscheid van Leia, Qui-Gon! The Emperor, en eindelijk “Star Wars muziek” in deze Star Wars serie! Aflevering 6 was wat in mijn ogen de hele serie had moeten zijn.

Machiel

“De Grand Inquisitor lijkt voor geen meter op het ‘Rebels’-personage”. “Obi-Wan en Leia hadden makkelijk om die laserpoort heen kunnen lopen”. “Reva had niet zomaar ineens aan het andere eind van die tunnel kunnen zijn”. Allemaal issues uit de serie Obi-Wan Kenobi waar de afgelopen tijd veel over te doen is geweest. Maar zijn dit echt zo’n grove fouten? Nee, het zijn onregelmatigheden die in elke show kunnen voorkomen, maar in deze serie extra opvallen. En dat komt simpelweg doordat de rest van de show zo ongelooflijk goed is. Een strak afgerond verhaal dat de juiste emotionele snaar weet te raken, acteerprestaties op topniveau, en special effects die beter zijn dan wat je in de bioscoop ziet. Combineer dit met precies de juiste balans tussen herkenbaarheid en vernieuwing, en je hebt een “Star Wars”-titel die zich minstens kan meten met de klassiekers.

Bas

Als het je lukt om met een korte serie films van 45 én 23 jaar geleden nog beter met elkaar te verbinden én ze beter te maken, dan ben je goed bezig. Met Ewan McGregor en Hayden Christensen op hun best toont Obi-Wan Kenobi het afbreken van bekende personages om als nieuw herrezen te worden en hun oude gedaante aan te nemen. Obi-Wan Kenobi heeft mij geen seconde tegengestaan en laat mij met een voldaan gevoel achter. Nooit eerder was de Imperial March zo verdiend als in de laatste aflevering. Disney+ heeft zijn Chosen One. Of dit nu je eerste Star Wars is of je al meer dan veertig jaar met de franchise bezig bent; Obi-Wan weet je te belonen als geen ander.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!