Ahsoka

Ahsoka Review: Part Four

Fallen Jedi

Aflevering vier begint waar we als laatst waren gebleven na het einde van aflevering drie. Op de prachtige, dieprode planeet Seatos heeft het schip van Ahsoka (Rosario Dawson) een noodlanding moeten maken.

Wanneer Ahsoka buiten het schip staat en in het rode woud kijkt is het een prachtig shot. De donkere tinten van het blauw en rood zetten de sfeer van een duister iets. Een planeet vol onheil.

Ahsoka review
Het bos op Seatos.

Baylan de Beschermer

Baylan Skoll (Ray Stevenson) is de natuurlijk de nieuwe antagonist van de Ahsoka series, maar is hij wel geheel slecht? Baylan zegt zelf dat hij dit doet ‘for the greater good’ en wanneer hij in gevecht raakt met Ahsoka zegt hij dat het niet zo had gehoeven. Ik ben heel blij met de kant van de antagonisten die worden neergezet. Thrawn (Lars Mikkelsen) is (in de boeken) een anti-held die niet begrepen wordt, maar duidelijk in Star Wars Rebels en in Ahsoka is Thrawn de grote schurk. Nu vind ik dit nog mooier gedaan voor Baylan. Tijdens het gesprek met Ahsoka en zijn gesprek met Sabine biedt hij vrede. Een manier om samen in kracht te badderen. Baylan houdt zich ook aan zijn woord; een man van eer. Dit hebben we kunnen zien hoe hij had beloofd om Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) te bevrijden, maar ook wanneer hij Sabine belooft dat zij niet gewond zal raken. Zo corrigeert hij Shin (Ivanna Sakho), die een force-choke beoefent op Sabine (Natasha Liu Bordizzo) om hun gevecht te eindigen. Met als klap op de vuurpijl is natuurlijk zijn lightsaber oranje, een mix tussen geel en rood. Daarom ben ik van mening dat Baylan een anti-schurk is. Zijn doel is om macht te hebben en een toekomst te hebben voor hem en force-sensitives die met hem zijn. Hij wil doen wat nodig is en zal alles eraan doen om een toekomst te bouwen.

Wanneer je let op Baylan z’n lichaamstaal en vechttechniek is hij eerst erg defensief. Baylan activeert zijn lightsaber pas wanneer Ahsoka die van haar activeert en blijft met z’n rug naar de kaart toe staan in plaats van uithalen naar Ahsoka.

Ahsoka’s trukendoos

We zijn in deze aflevering weer vertroeteld met het aantal epische shots en actievolle lightsaber gevechten. Zo gaan Sabine en Shin er flink tegenaan en zoals hierboven vermeld gaan Baylan en Ahsoka ook tekeer. Alleen was er één gevecht dat mij goed in het hart raakte. Ahsoka vecht eerst tegen de mysterieuze Marrok. Die blijkbaar niet zo levendig was als dat we origineel dachten. Het eerste deel van het gevecht is Marrok een echte uitdager. Hij activeert de lightsabers aan beide kanten en denkt dit makkelijk te kunnen hebben, maar zoals we kunnen zien is Ahsoka erg kalm. Zoals we kunnen lezen in Ahsoka (2016), kunnen zien in Tales of the Jedi aflevering 6 en genoeg afleveringen in Rebels weet Ahsoka dat inquisitors niks meer zijn dan boze marionetten. Ahsoka is kalm en collectief wanneer zij tegen Marrok vecht en dit is te zien in haar vechtstijl.

Wanneer Marrok terugdeinst na een aantal mislukte pogingen activeert hij de rotatie disc. Voor de meesten zou dit intimiderend zijn, maar Ahsoka kijkt rustig naar een opening. Wanneer Marrok aanvalt voor de laatste keer keert Ahsoka haar lightsaber tegen zijn borst aan. Nu dat Marrok neerknielt met een gigantische horizontale brandwond in zijn borst kijkt Shin gechoqueerd. Ook zien we dat er een groene mist uit het lichaam van Marrok vliegt. Zou dit Nightsister Necromancy (dodenmagie) zijn of een ander soort magick die Elsbeth heeft ingevoerd?

Met de dood van Marrok ben ik opgelucht in mijn hart dat alle theorieën over wie eronder zit eindelijk weg zijn. Vele dachten dat Galen Marek/Starkiller onder het masker zou zitten of oude bekenden uit Ahsoka’s verleden. De speculatie was ontstaan omdat Sam Witwer een stem had ingesproken in Ahsoka aflevering 2. Wat ik al opbiechte was dat ik blij ben dat deze richting is afgewezen. We hebben al vier prachtige antagonisten die elk al complex zijn op hun eigen manier. Daarom ben ik blij dat Marrok net als de miljoen ideeën wie eronder had kunnen zitten dood zijn gegaan op Seatos.

The World between Worlds

Om niet te vergeten waren de laatste paar minuten van Ahsoka een verrassing voor iedereen. Het langzaam overgaan van de zee naar Ahsoka haar voorarm gaf mij eerst gevoel dat we een dramatische oogopening kregen op de rotsen. Ahsoka’s ogen gingen langzaam open en een ander soort zee omringde haar. Toen Ahsoka opstond ging mijn mond volledig open. De World between Worlds! Eindelijk de plek die we al zien in Rebels en is gehint in Ahsoka haar logo zien we hier! Ahsoka kijkt net als ons met volle verbazing waar zij is. Een plek waar zij is gered van de dood door Ezra Bridger.

Toen ik “Hello Snips” hoorde zakte mijn kaak door de vloer van verbazing en enthousiasme. Ik dacht dat we Anakin zouden horen en zien als Force Ghost, maar we zijn nog meer verrast. Anakin Skywalker (Hayden Christensen) staat daar in zijn Revenge of the Sith (2005) outfit. De CGI om acteurs wat jonger te maken verbetert elk jaar en tot nu toe is Anakin een goede tweede plek voor CGI. Luke Skywalker in The Book of Boba Fett staat nog op nummer één bij mij. Ik kan zeggen dat wij net als Ahsoka met volle verrassing en ongeloof keken hoe Anakin daar op de brug stond. Prachtig.

Eens een Rebel altijd een Rebel

Persoonlijk ben ik een groot fan van Hera, Jacen en Chopper zoverre. De sprong van animatie naar het kleine scherm is een succes en mooi overgenomen. Hera is een echte boss (zoals altijd) en voedt haar zoon op zoals ze ook met haar adoptieve zoon (Ezra) en dochter (Sabine) deed. Met eerlijkheid, moed en een beetje rebelse ideeën. Leuke cameos waren natuurlijk de nieuwe Republic Captain Carson Teva (Paul Sun-Hyung Lee) en Lieutenant Lander (Brendan Wayne) die Hera versterkten in het assisteren van Ahsoka.

Een portaal van verandering

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren in aflevering 5 van de Ahsoka-serie. Er is nu al zoveel waar we naartoe kunnen reiken voor uitbreiding. De toekomst van Ahsoka begint met elke aflevering steeds helderder te schijnen. Ik ben benieuwd naar volgende week en mijn hersenen zullen blijven kraken tot volgende week.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!