Review: Star Wars: 125 Conversation Cards

125 Conversation Cards
Titel: Star Wars: 125 Conversation Cards
Auteur: Kelly Knox
Publicatiedatum: 1 augustus 2023
4

125 Conversation CardsStar Wars: 125 Conversation Cards van Kelly Knox is exact wat de titel doet vermoeden: een verzameling van 125 kaarten met een stelling of vraag waar je met vrienden, familie of collega’s over kunt praten en discussiëren. Uiteraard allemaal gerelateerd aan Star Wars. De 125 kaarten zijn opgedeeld in 5 categorieën: Characters, Creatures, Technology, The Force en The Galaxy. Elke kaart bevat een vraag als ”Je krijgt je eigen set Mandalorian armor. Welke kleuren en ontwerpen kies je?” of ”Hoe zou jij, in maximaal tien woorden, de Force beschrijven aan iemand die Star Wars nog nooit gezien heeft?” of wat dacht je van ”Zou je liever bij een parade op Naboo aanwezig zijn, of bij een Ewok feest?” Kortom, het zijn heel gevarieerde vragen die leuke gesprekken op gang kunnen brengen.

V: Als jij een Star Wars actiefiguur was, welke accessoires zouden er bij jou in de doos zitten?

A: Een hydrospanner en ander gereedschap om droids mee te maken en repareren natuurlijk!

De doos bevat 125 kaarten van 7,5 bij 7,5 centimeter groot, elk met een vraag waar je over kunt discussiëren met vrienden. Maar naast deze kaarten is er ook een klein boekje aanwezig, dit boekje heeft hetzelfde formaat en vormgeving als de kaarten en heeft voor elke vraag een pagina. Zo kun je de vragen ook heel gemakkelijk meenemen naar ”gewone” plekken waar je wellicht eens een vraag aan een willekeurig persoon kunt stellen. Voor aanvang van een vergadering op je werk of in de klas bijvoorbeeld. Naast de vraag heeft Kelly de pagina in het boekje ook voorzien van wat extra informatie die je opweg helpt naar een antwoord. De vraag hoe jij je eigen ruimteschip zou noemen bevat bijvoorbeeld een klein beetje informatie over de Halcyon en de First Light, om je op ideeën te brengen.

V: Van welk Star Wars personage zou je willen dat het je beste vriend was?

A: Telt BB-8? Dan is dat antwoord simpel! Al is dat natuurlijk al een klein beetje werkelijkheid 😉

Star Wars: 125 Conversation Cards

Dit is, naar mijn idee, echt een ontzettend leuke set vragen waar je menig avond gezellig mee kunt vullen. Het mooie is dat je geen die-hard Star Wars fan hoeft te zijn om mee te praten, ook als je slechts een vaag idee hebt van de Star Wars wereld zijn de vragen globaal genoeg dat je er over mee kunt discussiëren. En ook leeftijd is geen drempel, de vragen zijn interessant voor zowel jong als oud.

V: Je wordt achternagezeten door Stormtroopers en loopt tegen een Imperial Scout Walker en een snelle Speeder Bike aan, welke van de twee pak je om te ontsnappen?

A: Dat is een lastige vraag, de Speeder Bike lijkt de meest nuttige keuze, maar er is een kans van 101% dat ik binnen een minuut zou crashen en nog verder van huis zou zijn! De Scout Walker is een veiligere optie, maar wellicht te langzaam om echt mee te ontsnappen. Maar daarmee valt misschien wel genoeg chaos te creëren om alsnog te ontkomen!

De Conversation Cards doos is klein genoeg dat hij eenvoudig mee te nemen is, maar de kaarten zelf zijn wel groot genoeg dat je niet te veel moeite hoeft te doen om ze te lezen of rond te geven. De vormgeving is erg kleurrijk en overzichtelijk. Je kunt hier gegarandeerd uren plezier aan beleven. En het feit dat alle vragen ook in de vorm van het boekje aanwezig zijn maakt het nog makkelijker om ze overal mee naartoe te nemen. Als je van gezelschapsspelletjes houdt of graag met anderen over eigen discussieert maar wat moeite hebt om op ideeën te komen is dit een geweldige investering.

Klein aandachtspuntje is wel dat deze kaarten enkel Engelstalig verkrijgbaar zijn.

Met dank aan Insight Editions voor het beschikbaar stellen van Star Wars: 125 Conversation Cards voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!