Social Media

Nieuws

Nieuwe Star Wars boeken over Jyn, Baze, en Chirrut

Geplaatst

op

Onze Duitse collega’s van Jedi-Bibliothek hebben drie covers gevonden voor nieuwe Star Wars boeken die volgend jaar uit zullen komen. Het gaat hier om boeken die vooralsnog onaangekondigd en ongetiteld zijn. Het zou dus altijd nog kunnen dat deze gaan veranderen of uitgesteld worden. Ook kan het dat het hier gaat om boeken waarin de film wordt verteld door de personages op de kaft.

Nieuwe Star Wars boeken

De eerste, die 28 maart uitkomt, is een boekversie van de film Rogue One speciaal geschreven voor jongeren. Dit is iets anders dan de gewone novelisatie die 3 januari uitkomt.
De tweede lijkt een verhaal over Jyn Erso te zijn, ons hoofdpersonage in Rogue One.
En tot slot is er een boek over de vechtersbazen van Jedha, Baze Malbus en Chirrut Îmwe.
Deze laatste twee komen allebei uit op 2 mei, rond de waarschijnlijke release van de Rogue One bluray/dvd.
Alledrie de boeken lijken geschreven voor een jonger publiek. Echter, zoals Roels reviews voor Before the Awakening en Lost Stars je vertellen, hoeft dat zeker geen minpunt te zijn!

De lijst met de grootste aankomende releases op Star Wars boekengebied ziet er nu zo uit:

 • 11 oktober – Ahsoka
 • 1 november – Poe Dameron: Flight Log
 • 15 november – Catalyst: A Rogue One Novel
 • 16 december – Rogue One: A Star Wars Story (ebook versie)
 • 3 januari – Rogue One: A Star Wars Story (hardcover)
 • 21 februari – Aftermath: Empire’s End
 • 28 maart – Rogue One: A Star Wars Story (junior versie)
 • 11 april – Thrawn
 • 2 mei – Novel over Jyn Erso
 • 2 mei – Novel over Baze en Chirrut

Al met al genoeg nieuwe Star Wars boeken om te verslinden de komende maanden! Naar welke release kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

TIE Fighter comic en cover voor Alphabet Squadron

Geplaatst

op

Door

All wings report in. Dit jaar wordt er volgens StarWars.com in nieuwe Star Wars literatuur namelijk heel wat afgevlogen. Het begint in april, als de nieuwe comic miniserie TIE Fighter van start gaat. De serie volgt de leden van Shadow Wing, een elite groep TIE piloten in de periode na Return of the Jedi. De comic wordt geschreven door Jody Houser (Age of RepublicThrawn/Rogue One adaptaties) en getekend door Rogê Antônio.

In juni gaan we dan door met Alphabet Squadron, het eerste boek in een nieuwe trilogie van Alexander Freed (Twilight CompanyRogue One). In deze boeken ontmoeten we de aartsrivalen van TIE Fighter‘s Shadow Wing, Alphabet Squadron. We zullen de rivaliteit tussen de twee dan ook van beide kanten meemaken.

Covergirl Yrica Quell is een van de hoofdpersonages in het boek. Waar deze pilote eerst zelf in een TIE vloog, spoort ze nu overgebleven Imperials op in haar X-wing. Haar commanding officer kennen we ook al: Generaal Hera Syndulla, die we nog kennen uit Star Wars Rebels!

TIE Fighter #1 ligt in april 2019 in de winkels, waarna de comic maandelijks een nieuw deel krijgt. Alphabet Squadron zal vanaf 11 juni te koop zijn.

Lees verder

Nieuws

Disney bevestigt dalende verkoopcijfers Star Wars

Geplaatst

op

Door

Last Jedi Cover

Dit weekend werden de fiscale jaarcijfers van Disney bekend gemaakt. Hieruit kwam slecht nieuws voor Star Wars: de verkoopcijfers zijn gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.

De omzet van de divisie Consumer Products & Interactive Media division daalde over het fiscale jaar 2018 (dat loopt tot en met 30 september 2018) met 4% ten opzichte van 2017 en zelfs met 16% ten opzichte van 2016 (het boekjaar van de enorme winst waar The Force Awakens voor zorgde). De totale winst over deze twee jaar ging met 17% achteruit. Opvallend is dat het fiscale 2018 meer Star Wars releases (zowel Solo als The Last Jedi) kende dan het jaar ervoor.

De rapporten melden verder ook dit:

“The decrease in retail sales was due to lower comparable store sales, partially offset by an increase in online retail revenue. Lower comparable retail store sales reflected decreased sales of Star Wars and Moana merchandise in the current year, partially offset by higher sales of Mickey and Minnie merchandise.”

“The decrease at our publishing business was primarily due to lower sales of licensed and self-published books based on Star Wars and Frozen and a decrease in sales of comic books based on Star Wars.”

Kort samengevat: er worden minder Star Wars comics, boeken en merchandise verkocht.

Diverse media hebben op basis hiervan de conclusie getrokken dat dit mogelijk is dit een van de redenen is dat Disney baas Bob Iger al aangaf dat men gas terug gaat nemen met betrekking tot Star Wars releases, al zal dat in 2019 nog niet merkbaar zijn met Episode IX en de TV serie The Mandalorian die later dit jaar verschijnen.

Meer informatie over alle cijfers lees je hier.

Lees verder

Star Wars Resistance

Resistance seizoen 2 en mid-season trailer

Geplaatst

op

Door

Fans van Star Wars Resistance kunnen opgelucht adem halen. Niet alleen gaat de show binnenkort verder met het huidige seizoen, ook is zojuist bevestigd dat Resistance seizoen 2 eraan komt! Herfst dit jaar zal de show terugkeren om ons zoet te houden tot Episode IX verschijnt. Ook is er een nieuwe trailer voor de tweede helft van seizoen 1, die het allemaal nog spannender maakt. De trailer bevestigt namelijk dat de serie de gebeurtenissen uit The Force Awakens en The Last Jedi in gaat halen. Resistance zal daarmee een van de eerste media worden die zich tijdens de nieuwe trilogie afspeelt.

Star Wars Resistance is de nieuwste animatieserie uit het brein van Dave Filoni (Clone Wars, Rebels). De show speelt zich af rond de avonturen van Kazuda Xiono (Christopher Sean), een nieuwe spion in Leia’s Resistance. De serie is te zien op Disney XD.

Lees verder

Merchandise

Nieuwe Star Wars LEGO sets in April 2019

Geplaatst

op

Door

Nadat we enige tijd geleden al melding maakten van de LEGO sets die vanaf Januari 2019 te koop zullen zijn is er nu alweer –via de Bothan spies- informatie bekend over de sets die de Deense blokjesfabrikant in April 2019 op de markt gaat brengen:

 • 75236 – Duel at Starkiller Base $19.99 – 191 onderdelen
 • 75238 – (shooter spel) Battle of Endor $29.99 – 193 onderdelen
 • 75239 – (shooter spel) Battle of Hoth $29.99 – 235 onderdelen
 • 75240 – Vonreg’s TIE $69.99 – 496 onderdelen
 • 75241 – (shooter spel) Defense of Echo Base $59.99 – 504 onderdelen
 • 75242 – Black Ace $49.99 – 396 onderdelen
 • 75243 – Slave I $119.99 – 1007 onderdelen
 • 75258 – Anakin’s Podracer (20th Anniversary) $29.99 – 279 onderdelen

Opvallend zijn Vonreg’s TIE en Black Ace (beide schepen uit de animatieserie Resistance) en de spel sets, waarvan nog onduidelijk is wat deze nieuwe lijn gaat inhouden.

Zodra er meer informatie bekend is lees je dit op StarWarsAwakens.nl!

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2019 Lucasfilm Ltd.