Nieuwe Darth Vader comic aangekondigd

IGN heeft een interessante scoop op de kop getikt: Er komt een nieuwe Darth Vader comic! De serie zal worden geschreven door Charles Soule, die eerder al Lando en Obi-Wan & Anakin pende. Daarnaast is Soule ook de man achter de nog lopende Poe Dameron comic. De tekeningen zullen van de hand van Giuseppe Camuncoli komen.

De serie zal zich afspelen kort na het einde van Revenge of the Sith. Kersverse Sith Anakin Skywalker zal zich moeten aanpassen aan zijn nieuwe leven als meedogenloze moordmachine. De eerste verhaallijn van de serie biedt meer informatie over lichtzwaarden en kyber crystals. We zullen namelijk meemaken hoe Vader aan zijn iconische rode lichtzwaard komt.

Vader zal natuurlijk niet alleen zijn. Ook keizer Palpatine zelf zal veelvuldig in beeld komen, evenals de Inquisitors die we van Star Wars Rebels kennen. Charles Soule teaset daarnaast dat, hoewel veel personages in Revenge gestorven zijn, er genoeg personages zijn die wel hun opwachting kunnen maken…

Dit is niet Marvel’s eerste poging tot een Darth Vader comic. Eerder gaven Kieron Gillen en Salvador Larroca ons 25 issues lang een blik in het hoofd van de Dark Lord. Ook deze comic heette simpelweg Darth Vader, dus let bij je aankopen op welke je precies in huis haalt.

Darth Vader 001 zal vanaf juni in de lokale strip- en webwinkels liggen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!