STAR WARS BATTLEFRONT: BATTLE OF JAKKU DLC REVIEW
Electronic Arts, 2015

Star Wars Battlefront: Battle of Jakku DLC Review

8 Score
Battle of Jakku DLCGametitel
8-12-2015Gamereleasedatum
Pluspunten
Landschap van Jakku visueel indrukwekkend.
Turning Point goede nieuwe modus.
Gratis voor iedereen.
Verbeterpunten
Geen Star Destroyer neerhalen.
Goazan Badlands niet bijzonder.
Samenvatting
The Battle of Jakku DLC is geen baanbrekende toevoeging aan Star Wars Battlefront. Wel is het gratis, het voegt een nieuwe modus en map toe en het geeft ons een klein voorproefje van The Force Awakens. Downloaden dus!
Cijfer8

Zoals jullie al eerder konden lezen in mijn Star Wars Battlefront Review, was ik niet helemaal tevreden met de shooter van EA en DICE. Mede door het gebrek aan content werd de game al heel snel eentonig. Vier planeten was gewoon niet genoeg om mijn aandacht lang vast te houden. Nu komt EA met gratis DLC op de proppen, met de planeet Jakku uit The Force Awakens. Check mijn Star Wars Battlefront Battle of Jakku DLC Review op Star Wars Awakens voor de mening van een echte Star Wars fan!

Star Wars Battlefront Battle of Jakku DLC Review

Het tij keren

Ondanks het feit dat EA met een schandalig dure Season Pass van 50 euro op de proppen komt, heeft het bedrijf toch toegezegd zo nu en dan gratis DLC uit te brengen. Een daarvan is dan ook The Battle of Jakku, dat ons moet gaan tonen hoe het vernietigde landschap uit The Force Awakens zo geworden is. Na de gebeurtenissen uit Return of the Jedi hebben de laatste overblijfselen van The Empire zich verzameld op de planeet Jakku. Hier moeten de rebellen de Imperials voor eens en voor altijd zien te verslaan.

Jakku zag ik, net als iedereen, voor het eerst in de verschillende teasers en trailers van The Force Awakens. Tot mijn teleurstelling geeft The Battle of Jakku niet echt een voorproefje van wat we in de film gaan zien; ook zijn Finn, Rey of Kylo Ren nog niet speelbaar. Wel is er een nieuwe modus genaamd Turning Point aanwezig. Hier spelen de rebellen in tegenstelling tot Walker Assault een aanvallende rol in plaats van een verdedigende. Het pas bij het verhaal van de films, en het is ook nog eens een goede modus. Turning Point brengt namelijk alles naar boven wat Star Wars Battlefront een gave game maakte. Hordes soldaten van de rebellen rennen al schietend het slagveld op terwijl de Stormtroopers hun laatste basis wanhopig proberen te verdedigen.

Zoals het hoort dus. In een aantal ‘golven’ moet je aan de kant van de rebellen per golf één Control Point overnemen. Dit zijn er eerst vier, maar bij de laatste ‘golf’ is dit er nog maar één. Het wordt dus steeds lastiger voor de rebellen om de punten over te nemen. Battlefront komt bij modi als deze, waarbij het lijkt alsof een klein kind zijn bak speelgoed in één keer omkiepert, het beste uit de verf. Niet als Battlefront games als Call of Duty imiteert met bijvoorbeeld de Blast modus.

Star Wars Battlefront: Battle of Jakku DLC Review

Metalen geraamtes

Het ontwerp van Graveyard of Giants, de map waarop dit zich allemaal afspeet, complimenteert Turning Point (net als Walker Assault en Supremacy) perfect. Het landschap van Jakku is bezaaid met de karkassen van AT-AT’s, verkoolde wrakstukken en zelfs een levensgrote Blockade Runner in het midden van de arena. Al deze metalen geraamtes geven een heleboel mogelijkheden om je te verschuilen tegen het vuur van de tegenstanders, maar ik ontdekte ook al snel dat je niet alleen maar deze plekken verscholen kunt blijven. Er zijn genoeg gaten om Graveyard of Giants een map te maken waar iedereen maar in zijn hoekje zit.

Hoe geweldig Graveyard of Giants ook is, in Fighter Squadron wordt de potentie van een map als deze bij lange na niet benut. Ik was al van mening dat Fighter Squadron een gemiste kans is voor epische luchtgevechten vanwege de saaie en repetitieve doelen, maar hier valt het nog meer op. Ik was in de veronderstelling dat ik hier een Star Destroyer uit de lucht kon schieten! In plaats daarvan zijn de objectives precies hetzelfde als op Endor, Tatooine, Hoth en Sullust. Alleen het achtergrondje is anders.

De laatste nieuwe map genaamd Goazan Badlands is alleen te gebruiken op de overige modi zoals Blast, Cargo en Drop Zone. Goazan Badlands is een interessante map met veel contrast tussen hoog en laag, een grot en genoeg ontplofte troep om een trash compactor op de Death Star mee te vullen. Net als alle maps in Star Wars Battlefront is deze ook goed ontworpen en de graphics zijn weer ontzettend strak. Wel lijkt deze weer net iets te veel op Tatooine, maar dan met een hoop troep in het zand. Het grote gevecht is hier een stuk minder zichtbaar dan bij Graveyard of Giants. Toch verwelkomen we wat meer variatie in de levelrotatie.

Star Wars Battlefront Battle of Jakku DLC Review

Star Wars Battlefront Battle of Jakku DLC Review

Star Wars Battlefront maakte het wachten op The Force Awakens knap lastig, en dit DLC pakket maakt het nog net iets lastiger. En hoewel ik niet het gevoel krijg dat Turning Point de game compleet op zijn kop zal zetten, ben ik allang bij dat het matige repertoire aan modi en maps gratis wordt aangevuld. DICE moet flink aan de bak om van Star Wars Battlefront een ware klassieker te maken.

Uiteindelijk lost The Battle of Jakku dus niet de problemen op die ik had met Star Wars Battlefront. Zelfs met de extra maps voelt alles nog steeds karig aan en vooral omdat er geen nieuwe wapens, voertuigen of helden in dit pakket aanwezig zijn. Aan de andere kant is dit gratis DLC die EA ons makkelijk voor een paar euro’s had kunnen verkopen. Ze zijn met The Battle of Jakku in ieder geval goed op weg om van Star Wars Battlefront als game een stuk beter te maken. Ik hoop alleen niet dat er daarvoor tientallen euro’s aan DLC aan te pas moeten komen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!