LEGO Star Wars: The Skywalker Saga community review

Eerste indrukken van de nieuwe game bij Nederlandse Star Wars-fans

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Het zal je vorige week vast niet zijn ontgaan. Na flink wat maanden uitstel is de game LEGO Star Wars: The Skywalker Saga afgelopen dinsdag eindelijk uitgekomen. De game is inmiddels speelbaar op Windows, Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Veel fans hadden al een pre-order voor de game geplaatst, zodat ze hem op de dag van release konden spelen. Anderen hebben de game op de dag van release of kort daarna ook aangeschaft. Benieuwd wat we ervan vinden? Hier lees je de eerste indrukken van onze Star Wars community. Uiteraard kun je op deze site later deze week (woensdag om precies te zijn) ook een uitgebreide review verwachten van niemand minder dan onze game-expert Bas van Dun! Stay tuned!

In de chat op onze Star Wars Awakens Discord-server wordt immers inmiddels uitvoerig gediscussieerd over de game. Ook de Star Wars Podcast heeft er inmiddels al uitgebreid aandacht aan besteed. Enkele LEGO-fanaten hebben gelukkig wat tijd vrij kunnen maken om achter hun (spel)computer uit te komen. Van hen kun je hieronder lezen wat ze tot nu toe van de game vinden.

Xavier

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is absoluut een topgame en brengt de LEGO Star Wars franchise weer een paar niveaus hoger. Het is bijna een open world game waarbij de maps ontzettend groot zijn en de planeten ontelbaar, waardoor de overgang van missies soms wel lastig in te schatten is. De diversiteit aan characters en ships is ook gigantisch en er is veel werk in gestoken om ships te laten aanvoelen zoals ze zijn. Het is ergens wel jammer dat er bepaalde iconische momenten uit de eerdere games zijn aangepast of helemaal zijn weggelaten, maar ook de vervangende scènes zijn de moeite waard. Dit wordt een spel dat ik erg veel en lang zal spelen.

General Tarfful

Mijn eerste indruk was meteen “wow”! De graphics en stijl waren echt om te bewonderen en ik vond het er meteen aantrekkelijk uit zien! Ik genoot echt van de eerste paar levels en van de enorm grote mappen om te kunnen ontdekken. Verder heb ik er niks op tegen, behalve dat soms wat glitches optreden. Hierbij gingen vijanden soms door muren heen, vooral tijdens de ruimtegevechten.

Ruben

Mijn review over LEGO Star Wars: The Skywalker Saga: hij is echt leuk!

Dirk

Voor mij is het zo dat ik over het algemeen niet super kapot ben van de LEGO spellen. Maar de honger naar nieuwe Star Wars games en het vooruitzicht op die super grote open wereld om te ontdekken hebben me uiteindelijk toch doen besluiten om het spel de kans te geven. En het is echt een hele mooie game. Tot nu toe heb ik alleen de tijd genomen om de sequel levels en de Free Play mode daar omheen te spelen en ik moet zeggen dat ik me echt heel erg vermaak. De levels zijn heel mooi gemaakt. Van de humor moet je houden, maar is ook leuk gedaan. Op een paar kleine bugs na (die volgens mij ook al na een paar dagen eruit gepatcht waren) vind ik het enige mindere aan de game het kleine aantal levels binnen iedere episode. Zo had ik bijvoorbeeld graag meer gezien van de Battle of Crait (uit The Last Jedi), waar ik eigenlijk wel had verwacht dat er de mogelijkheid was om Finn en Rose in hun speeders te besturen. Op dat pijnpuntje na zou ik de game wel echt aanbevelen aan iedere Star Wars fan.

Gijs

Het is een gaaf spel en het was het wachten waard. Ik vind het de beste LEGO game ooit! Het spel is zo groot, alleen kan ik het wisselen van karakters niet goed onder de knie krijgen. Maar het is wel een gaaf spel!

Machiel

Van wat ik er tot nu toe van heb gezien, is het een erg onderhoudende en erg knap gemaakte game geworden. Je kunt goed zien dat de makers ontzettend veel liefde hebben voor Star Wars. Het oog voor detail spat er namelijk aan alle kanten van af en de bekende Star Wars momenten zijn op een grappige manier met de typische LEGO-humor gecombineerd. Het viel me op dat de sequel-trilogie net wat prominenter in de game wordt gepresenteerd dan de prequels en de originele trilogie. Iets wat wellicht bewust is gedaan aangezien het grootste gedeelte hiervan nog niet eerder in game-vorm te zien is geweest, en dit natuurlijk de meest actuele titels zijn. Voor het spelplezier maakt het niet eens uit wat je favoriete films zijn. Verder vind ik het bewonderenswaardig dat de makers een geslaagde combinatie hebben weten te maken tussen de bekende LEGO-gameplay en de nodige vernieuwingen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!