Haunted Mansion

Review: Haunted Mansion

Van attractie naar speelfilm

Haunted Mansion
Review: Haunted Mansion
Pluspunten
De cast
Gave CGI
Minpunten
Het verhaal
Iets teveel een familiefilm
6.5

Een film die een remake is van een film die gebaseerd is op een Disney attractie? Dat kan natuurlijk alle kanten op, en dat is precies wat Haunted Mansion doet.

Haunted Mansion is al vele jaren de populairste attractie in de Disneyparken over de wereld. Het is dan ook geen verrassing dat er een film over het verhaal wat in de attractie wordt verteld is gemaakt. In 2003 kwam de eerste Haunted Mansion-film uit. Hierin nam Eddie Murphy het op zich zijn gezin te beschermen tegen de kwade geesten in zijn villa. Al in 2010 kondigde Guillermo del Toro aan dat hij de rechten had gekocht en er een reboot van wilde maken. Hij zag in 2013 van dit project af omdat hij niet de familiefilm in gedachten had die Disney wilde zien. Daarna heeft de film nog jaren op de plank gelegen. Tot 2020 werd de film opnieuw aangekondigd en er een regisseur en een cast werd gevonden en zo kon de film in 2021 opgenomen worden.

Spoken uit het verleden

Een alleenstaande moeder betreedt met haar zoon een Mansion buiten de stad. Al snel komt ze erachter dat het hele huis vol spoken zit. Samen met een kleurrijk gezelschap, gaat ze de strijd met de spoken aan. De medebewoners die op uiteenlopende redenen in de Mansion terechtkomen, hebben allemaal hun eigen achtergrond. Ze moeten niet alleen met de spoken in de villa leren omgaan maar ook met de spoken uit hun verleden. Ze moeten leren samenwerken, hun eigen problemen aan de kant leren zetten en elkaar helpen. Dit gaat met veel humor gepaard maar ook hier en daar een serieuze noot.

De film is vermakelijk en is zeker een echte Disney familiefilm.  Het zit qua spanning een beetje op het niveau van Wednesday. Prima dus om met het hele gezin te gaan kijken, maar ben je een echte horrorfan dan kan je deze overslaan. De CGI is wel van de bovenste plank en mooi gemaakt. De spoken lijken echt mooi te zweven en er is alles aan gedaan om de sfeer van een spookhuis te creëren.

De cast van Haunted Mansion

Naast de CGI is deze film is vooral leuk door de sterrencast. Zo worden de hoofdrollen vertolkt door Rosario Dawson – die wij natuurlijk als Ahsoka kennen – en LaKeith Stanfield. Maar ook Owen Wilson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, en Jared Leto maken hun opwachting. Met een onbekende cast was de film waarschijnlijk wel iets minder interessant geweest. Vooral het samenspel en het acteerwerk is erg goed en zorgt ervoor dat de film werkt. Dat maakt het dunne en ietwat voorspelbare verhaal weer goed. Ik ben benieuwd of de trouwe bezoekers van de Disneyparken veel van de attractie kunnen herkennen in de film en of ze het recht vinden doen aan de oorspronkelijke The Haunted Mansion (2003).

Haunted Mansion draait vanaf 26 juli in de bioscoop.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!