Ultimate Star Wars

Boekreview: Ultimate Star Wars

Deze boekrecensie over Ultimate Star Wars is geschreven door communitylid Marko.

Ultimate Star WarsNiet lang geleden verscheen de Nederlandse versie van het nieuwste Ultimate Star Wars referentie boek. Omdat ik mijn SW boeken prefereer in het Engels heb ik de prachtige Engelse versie besteld. Deze zit in een mooie slipcase en wordt geleverd met twee mooie A4 filmprints die keurig in een envelop achterin het boek verwerkt zijn. Het boek is mooi vormgegeven in full color met een variatie aan foto’s en afbeeldingen op glossy papier. Dit naslagwerk bestrijkt (bijna) alles wat nu tot de canon behoort in het (officiële) SW universum. Dus, Episode I tot en met VI, Clone Wars en Rebels. Opvallende ontbrekende is dus deel 7. In eerste instantie lijkt dat jammer, maar het is vrij logisch, omdat van veel karakters uit TFA maar een tipje van de sluier bekend is tot op heden.

Dit boek bevat geen diepe blik achter de schermen, maar een overzicht van alle in het fictieve universum voorkomende karakters, locaties, technologie en voertuigen. Op chronologische volgorde komt alles schematisch geordend voorbij. Aangezien alles binnen de canon blijft zijn de beschrijvingen niet van een omvattendheid van bijvoorbeeld Wookieepedia, maar zeker bij de belangrijkere karakters zijn de beschrijvingen uitgebreid. Vooral aardig is dat van de in de PT voorkomende karakters ook (enkele) Clone Wars gebeurtenissen worden benoemd. Van Darth Maul is zelfs de helft van de pagina uit de Clone Wars. Tevens wordt er stilgestaan bij de verschillende rassen, zoals de geliefde Gungans. Het leukste voor de fans is denk ik om alle meer obscure karakters op te zoeken.

Ultimate Star Wars

Concluderend zou ik willen stellen dat een reden om dit boek niet aan te schaffen zou dus kunnen zijn dat deze over 4 jaar gedateerd is, vanwege het ontbreken van de ST. Daarentegen zou de reden het boek om wel aan te schaffen zijn, de belachelijk lage prijs (UK) van dit ècht prachtig vormgegeven boek met een hoge funfactor waardoor zelfs de grootste kenner er met veel plezier regelmatig in zal bladeren.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!