Boekreview: The Last Jedi Incredible Cross-Sections

Boekreview: The Last Jedi Incredible Cross-Sections
  • Titel: The Last Jedi Incredible Cross-Sections

  • Auteur: Jason Fry/Kemp Remillard

  • Release datum: 15 december 2017

4.0Sterren

The Last Jedi Incredible Cross-Sections CoverThe Last Jedi Incredible Cross-Sections is het nieuwste deel in de Cross-Sections serie van DK Books. Net als zijn voorgangers komt het boek op het eerste gezicht niet heel indrukwekkend over. Het telt slechts 48 pagina’s, maar is zoals we gewend zijn wel erg breed en hoog, waardoor het er erg dun uitziet. Wanneer je het boek open slaat zal je mening echter snel veranderen, omdat deze 48 pagina’s vol staan met prachtige illustraties en een aantal foto’s van voertuigen uit The Last Jedi.

In Incredible Cross-Sections krijgen we ongelooflijk gedetailleerde illustraties van bijna 30 voertuigen uit The Last Jedi te zien. Deze illustraties van de hand van Kemp Remillard geven ons op verschillende plekken een kijkje aan de binnenkant van deze voertuigen waardoor we een beter inzicht krijgen van hoe een A-Wing of een First Order AT-M6 Walker nou eigenlijk in elkaar steekt. Waar zitten bijvoorbeeld de hyperdrive, de shield generators en repulsor drives, of hoe zitten de Ski Speeders die we op Crait zien in elkaar en wat is het nu het van het ontwerp.

De illustraties van Remillard worden allen vergezeld door korte blokjes tekst van Fry die vertellen over de achtergrond van de voertuigen, waar ze voor dienen, door wie ze gemaakt zijn en hier en daar komen we wat leuke feitjes te weten. Zo leren we in dit boek dat de First Order AT-M6 walker aan zijn voorpoten ventilatieroosters heeft zitten die dicht geklapt kunnen worden waarmee ze gelijk dienen als kabelsnijders. Deze gorilla walkers zijn dus niet op dezelfde manier neer te halen als de Rebellen op Hoth deden met de AT-AT’s van de Empire. Wat dan weer wat vreemd is, is het feit dat de First Order AT-ATs diezelfde toevoeging niet hebben. De kans is dus aanwezig dat deze wel met kabels omver te krijgen zijn.

In het boek worden The Raddus, The Ninka, The Anodyne, Resistance Bomber, A-Wing, Black One, Resistance Transport Pod, The Vigil, The Supremacy, Tie Silencer, First Order Command Shuttle, Dreadnought, First Order Light Shuttle, Star Destroyer, TIE Fighter, Canto Bight Police Speeder, Verschillende Canto Bight Speeders, The Libertine, AT-HH, AT-M6, AT-ST, AT-AT, Resistance Shuttle en de Ski Speeder beschreven. Elk van deze voertuigen krijgt een dubbele pagina, op Snoke’s Dreadnaught The Supremacy na, deze krijgt doormiddel van twee uitvouwbare pagina’s de dubbele hoeveelheid ruimte. Achterin krijgen we nog een mooi overzicht van alle voertuigen en de afmetingen ten opzichte van elkaar. Bij het zien van dit overzicht dringt pas tot je door hoe belachelijk groot de Supremacy met zijn spanwijdte van 60 kilometer eigenlijk is. Er kunnen twee reguliere Star Destroyers tegelijk binnenin de Supremacy gerepareerd of compleet gebouwd worden!

Voor fans zal The Last Jedi Incredible Cross-Sections een mooie aanvulling aan de boekenplank of de koffietafel zijn. Het is niet een boek waar je voor gaat zitten en in één keer doorheen gaat, het is meer een naslagwerk en een rijke bron van informatie voor liefhebbers van fictieve voertuigen. Maar men kan ook genieten van het prachtige illustratiewerk van Kemp Remillard. Het is een perfect boek om regelmatig nog eens op te pakken en door te bladeren.

A-Wing pagina

A-Wing pagina

Resistance Shuttle pagina

Resistance Shuttle pagina

Over de auteur

Boekrecensent & Redacteur

Levenslange Fan. Leest veel boeken en comics. Maakt replica props in zijn vrije tijd.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.