The Force Awakens Amazing Cross-Sections

Boekreview: TFA Incredible Cross-Sections

4 Score
Score
TFA Incredible Cross-SectionsTitel
Jason Fry/Kemp RemillardAuteur
18 december 2015Releasedatum

The Force Awakens Amazing Cross-Sections Cover

The Force Awakens Incredible Cross-Sections is het nieuwste deel in de Cross-Sections serie van DK Books. Op het eerste gezicht komt het boek niet heel imposant over, het telt slechts 47 pagina’s, maar is wel bijzonder breed en hoog, waardoor het er bijna lachwekkend dun uitziet. Wanneer je het boek open slaat zal je mening echter snel veranderen, omdat deze 47 pagina’s vol staan met prachtige illustraties van voertuigen en een aantal foto’s uit The Force Awakens.

In Incredible Cross-Sections krijgen we ongelooflijk gedetailleerde illustraties van 12 voertuigen uit The Force Awakens te zien, deze illustraties, van de hand van Kemp Remillard, geven ons op verschillende plekken een kijkje aan de binnenkant van deze voertuigen waardoor we een beter inzicht krijgen van hoe de Millennium Falcon of een Special Forces TIE Fighter nou eigenlijk in elkaar steekt, waar zitten bijvoorbeeld de hyperdrive, de shield generators en repulsor drives, of waar gaan al die gangen die we zien wanneer onze he

lden door het nieuwe vrachtschip van Han en Chewie achtervolgd worden door de Rathtars naartoe?

De illustraties van Remillard worden allen vergezeld door korte blokjes tekst die vertellen over de achtergrond van de voertuigen, waar ze voor dienen, door wie ze gemaakt zijn en hier en daar komen we wat leuke feitjes te weten. Zo leren we in dit boek dat Unkar Plutt met wat ongure wapenhandelaren in onderhandeling was om de Quadjumper, die op Jakku opgeblazen wordt door een First Order TIE Fighter, te kopen. Ook krijgen we een mooi beeld van de Eravana, het nieuwe vrachtschip van Han en Chewie, en de overige vracht die aan boord was toen ze Rey en Finn tegenkwamen. Interessant is hier ook een vrachtcontainer die ze blijkbaar tot op heden nog niet hebben kunnen openen, ze weten dan ook niet wat hier eventueel in zit. Wat ze wel weten is het nummer van de container: 9906753. Een nummer dat Indiana Jones fans wellicht bekend voorkomt, dit is namelijk hetzelfde nummer als dat op de kist staat waar de Ark of the Covenant in bewaard wordt.

In het boek worden de Stormtrooper Transport, Poe’s zwarte X-Wing, Kylo Ren’s Command Shuttle, de Star Destroyer ‘Finalizer’, Rey’s Speeder, een gewone en een Special Forces TIE Fighter, de Quadjumper, de Millennium Falcon, Han’s Vrachtschip, een Resistance Transport en een First Order Snow Speeder beschreven. Elk van deze voertuigen krijgt een dubbele pagina, op de Finalizer na, deze krijgt doormiddel van twee uitvouwbare pagina’s de dubbele hoeveelheid ruimte. Achterin krijgen we nog een mooi overzicht van alle voertuigen en de afmetingen ten opzichte van elkaar.

Voor fans zal The Force Awakens Incredible Cross-Sections een mooie aanvulling aan de boekenplank of de koffietafel zijn. Het is niet een boek waar je voor gaat zitten en in één keer doorheen gaat, het is meer een naslagwerk en een rijke bron van informatie voor liefhebbers van fictieve voertuigen, maar men kan ook genieten van het prachtige illustratiewerk van Kemp Remillard. Het is een perfect boek om regelmatig nog eens op te pakken en door te bladeren.

The Force Awakens Amazing Cross-Sections - Rey's Speeder
Rey’s speeder

 

The Force Awakens Amazing Cross-Sections Pagina - De Millennium Falcon
De Millennium Falcon
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!