Boekreview: Star Wars locaties: een compleet overzicht

Star Wars locaties: een compleet overzicht

Uitgeverij: Meis & Maas

ISBN: 9789030502944

Adviesprijs: € 29,95

Pagina’s: 192

Interesse in uitgebreide informatie over de diverse plekken die in de Star Wars films te zien zijn? Liefhebber van fraaie afbeeldingen waarop doorsnedes van gebouwen en locaties staan? Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is dan is Star Wars Locaties hét boek waar je naar op zoek bent.

Deze en onderstaande voorbeeldpagina’s zijn van de engelse versie. De nederlandse versie heeft uiteraard ook nederlandse teksten.

Dit referentie boekwerk (wat een geüpdatete versie is van de uitgave uit 2005 en nu ook diverse locaties uit The Force Awakens bevat) neemt de lezer mee naar de locaties Star Wars universum en toont deze door middel van tekeningen waarop telkens een doorsnede te zien is.

Na een korte introductie waar alle planeten worden geshowd wordt gestart met The Phantom Menace. Van Otoh Gunga tot de Jedi tempel; werkelijk alles wat we in de film zagen komt aan bod vergezeld van veel informatie. Zo is bijvoorbeeld de complete uitslag van de Mos Espa race te vinden en wordt de lezer allerlei kleine weetjes over Coruscant voorgeschoteld. Wist je dat er eer dan één biljoen individuen op de belangrijkste planeet leven?

Op deze manier komen alle zeven saga films aan bod; de drie prequels, de originele trilogie én The Force Awakens. Rogue One en de twee Ewok spin-offs ontbreken, en The Last Jedi logischerwijs ook.

Opvallend is de hoeveelheid pagina’s die aan de prequels wordt besteed: maar liefst 110 pagina’s versus 68 voor de originele trilogie en 16 voor The Force Awakens. Mijn grootste punt van kritiek is dan ook dat Cloud City (wat een van mijn favoriete spots is) komt er met 4 pagina’s dan ook vrij bekaaid vanaf. De dining room en carbon freeze chamber zijn nergens te bekennen! Gelukkig is het boek buiten dit wel vrij compleet.

Al met al is dit boek (een combinatie van technische informatie, kunst en weetjes) een aanwinst voor elke Star Wars fan, en helemaal als je groot fan van de prequels bent.

Eindscore:

Met enorme  dank aan uitgeverij MEIS & MAAS voor het beschikbaar stellen van een review exemplaar!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!