Boekreview: Traveler’s Guide to Batuu

Traveler's Guide to Batuu Cover
Titel: Traveler's Guide to BatuuTitel
Auteur: Cole Horton
Illustraties: David White, Chris Trevas en Chris Reiff
Publicatiedatum: 23 juni 2020Releasedatum
4.5

Travelers Guide to Batuu CoverDe Traveler’s Guide to Batuu van Cole Horton is een semi-in-universe reisgids voor mensen die naar Batuu op vakantie willen. Ik zeg ”semi-”in-universe omdat het geschreven is alsof het een echte reisgids in het Star Wars universum is, maar het zich vooral richt op elementen die in Galaxy’s Edge in de Disney parken te vinden zijn. Het is dan ook zeker een erg leuk boek om door te nemen voor je een reisje naar Disney World/Land maakt, maar van mij had het ook wat meer in mogen gaan op elementen die we uit ander materiaal (zoals bijvoorbeeld het boek Galaxy’s Edge: Black Spire) kennen maar dat niet in Galaxy’s Edge te zien is.

Horton schrijft als zijnde Eloc Throno, een gerenommeerde reisschrijver in het Star Wars universum. Hij reist al tijden langs verschillende planeten en schrijft boeken met tips hoe men daar als toerist het beste kan vertoeven. Throno geeft wat achtergrondinformatie en geschiedenis over de planeet Batuu en Black Spire Outpost en de omliggende gebieden. De reisgids is gedurende de Sequel Trilogie geschreven (het tijdperk waarin Galaxy’s Edge zich in de parken bevindt), wat kenbaar is doordat hij aangeeft dat de First Order nog niet zolang geleden is neergestreken op de planeet en de nodige problemen veroorzaakt voor de inwoners van Black Spire Outpost.

De plattegrond van Black Spire Outpost

Throno gaat stapsgewijs langs alle bezienswaardigheden in Black Spire Outpost. Hij vertelt over de verschillende winkels en de wezens die deze winkels runnen. Hij vertelt de geschiedenis van de kooplieden van de verschillende marktkraampjes en voedselkraampjes. En geeft elk van hen een goed excuus om af en toe niet in hun kraampje aanwezig te zijn waardoor hun personeel, dat vooral uit mensen bestaat, de zaak draaiende houdt. Uiteraard kan dat personeel de reiziger alles vertellen dat er te vertellen valt over de betreffende waren. De enige uitzondering is de Wooden Wookiee, Lunacca is regelmatig op reis maar huurt geen personeel in, zijn kraampje is dan ook altijd gesloten wanneer hij niet op de planeet aanwezig is.

Traveler's Guide to Batuu

Er wordt wat informatie gegeven over de, voor toeristen oninteressante, legitieme onderneming van Savi. Maar Throno geeft ook aan ooit iemand met lege handen bij Savi naar binnen te hebben zien gaan, waarna deze met een lightsaber weer naar buiten kwam. Een goede tip voor toeristen die interesse hebben in historische artefacten. Throno vertelt ook over de winkel van Dok-Ondar en alle unieke en onbetaalbare bezienswaardigheden die daar opgesteld staan. En het soort artefacten dat Dok aanbiedt tegen prijzen waar toeristen met een gelimiteerd budget wel wat aan hebben.

Traveler's Guide to Batuu

Uiteraard vertelt Throno ook over de cantina van Oga, Ronto Roasters en andere locaties waar men voedsel en drankjes kan vinden. Hij gaat kort langs zijn favoriete gerechten, toont foto’s en beschrijft wat deze zo geweldig maken.

Traveler's Guide to Batuu

Het boek bevat een plattegrond van Black Spire Outpost en een groot aantal foto’s die in Galaxy’s Edge genomen zijn. Het geheel voelt echt aan als een reisgids voor een klein toeristisch stadje. Voor mensen die nooit in Galaxy’s Edge geweest zijn of niet van plan daar in de nabije toekomst naartoe af te reizen is de Traveler’s Guide to Batuu zeker een vermakelijk boek, je leert vanalles over de attractie en de geschiedenis die voor alle winkels bedacht is, en de foto’s en illustraties zijn een lust voor het oog. Voor mensen die wel van plan zijn naar het park te gaan heeft het boek een extra dimensie omdat het daadwerkelijk nuttige informatie en leuke tips bevat die het verblijf in het park leuker maken. In beide gevallen is het een luchtig boek waar je in een mum van tijd doorheen vliegt.

Met dank aan becker&mayer! books voor het beschikbaar stellen van Traveler’s Guide to Batuu voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!