The Weapon of a Jedi Cover

Boekreview: The Weapon of a Jedi

Review 0
4 Score
Score
The Weapon of a JediTitel
Jason FryAuteur
4 september 2015Releasedatum

The Weapon of a Jedi Cover

Vlak na de gebeurtenissen van A New Hope en de vernietiging van de Death Star krijgt Luke Skywalker een missie van de Rebel Alliance, maar onderweg komt hij echter problemen tegen in de vorm van troepen van de Empire die zijn Y-wing flink beschadigen voor hij de kans heeft te ontsnappen. Luke landt op de planeet Davaron, waar hij zich door de Force tot aangetrokken voelt, om zijn Y-wing te laten repareren. Wanneer hij landt in de stad Tikaroo ontmoet hij Kivas, een monteur die vervolgens aan het werk gaat om Luke’s Y-Wing te repareren, terwijl Luke op onderzoek uit gaat naar wat de Force met hem wil op Davaron. In de stad komt hij erachter dat er in de jungle ruïnes van een oude tempel verborgen liggen, wat volgens Luke niet veel anders dan een Jedi Temple kan zijn.

Een gids vinden die hem naar de ruïnes wil brengen blijkt een probleem, want volgens de lokale bevolking zijn de ruïnes behekst, of is het verboden er in de buurt te komen. De dochter van Kivas wil hem wel helpen, maar beschikt niet over de middelen om dat te doen, waardoor Luke uiteindelijk Sarco Plank zo ver krijgt hem te helpen. Plank brengt hem, R2-D2 en C-3PO naar de tempel, maar heeft grotere plannen dan hij doet blijken.

Luke’s visioenen leiden hem naar een geheime ingang waarna hij in de tempel een aantal training remotes tegen komt die hem dagen lang door verschillende Jedi traininsgroutines loodsen. Maar Luke komt in grotere problemen terecht en zal zijn lightsaber voor de aller eerste keer in een echt gevecht moeten gebruiken.

Het verhaal wordt omsloten door een proloog en epiloog die zich net voor The Force Awakens afspelen. Hier leren we Resistance piloot Jessika Pava, ook wel ’Blue Three’ kennen, een lid van Poe Dameron’s team. Jess krijgt C-3PO zover om haar over Luke Skywalker te vertellen, ze is gefascineerd door de legendarische piloot en wanneer ze merkt dat 3PO hem kent wil ze dat hij haar een verhaal vertelt dat minder bekend is dan de grote heldendaden die iedereen kent. 3PO is maar wat blij dat hij gevraagd wordt zijn ervaringen te delen en vertelt haar uitgebreid over Luke’s avontuur op Davaron… terwijl ze eigenlijk beiden andere dingen te doen hebben.

Gedurende zijn avontuur komt Luke verschillende interessante personages tegen, zoals Kivas’ dochter Farnay, die al snel gefascineerd was door Luke en haar eigen veiligheid in gevaar brengt om hem te helpen. Maar ook Sarco Plank is een erg interessant personage waar ik graag nog meer verhalen over zou willen zien.

The Weapon of a Jedi is gericht op jongere lezers en is dan ook relatief kort en eenvoudig opgebouwd. Het leest vlot weg maar bevat toch een hoop informatie over de omgevingen en personen die we ontmoeten. Net als de andere twee delen uit deze serie (Moving Target en Smuggler’s Run) bevat dit boek een aantal prachtige schetsen van Phil Noto. Hij heeft ook voor dit boek weer een aantal pagina vullende platen gemaakt die in grijstinten met rode accenten verschillende scene’s uit het verhaal uitbeelden.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!