The Perfect Weapon cover

Boekreview: The Perfect Weapon

4 Score
Score
The Perfect WeaponTitel
Delilah S. DawsonAuteur
24 november 2015Releasedatum

The Perfect Weapon coverIn The Perfect Weapon leren we, vlak voor de gebeurtenissen van The Force Awakens, Bazine Netal kennen. Bazine zien we in The Force Awakens in het kasteel van Maz Kanata, waar ze de First Order inlicht over de aanwezigheid van BB-8.

Bazine is een huurling die opgroeide op de planeet Chaaktil, waar ze grootgebracht werd door Delphi Kloda, een voormalig handlanger van Tasu Leech, de leider van de Kanjiklub. Bazine is gespecialiseerd in stealth, ze weet bijna overal ongezien binnen te komen, is een meester in vermommen en weet hoe ze een groot arsenaal aan wapens moet gebruiken, maar ook zonder wapens is ze een dodelijke tegenstander. In andere woorden, Bazine is ”The Perfect Weapon”.

Ze wordt door een anonieme opdrachtgever ingehuurd om een ex-Stromtrooper genaamd Jor Tribulus (TK-1472) op te sporen en een pakje dat hij in zijn bezit heeft te bemachtigen. Deze opdracht betaalt genoeg om hierna nooit meer te hoeven werken, dus Bazine kan de opdracht simpelweg niet weigeren, hoewel ze uiteraard niet van plan is om te stoppen met werken. Om de Stormtrooper op te sporen moet ze een schip lenen van haar oud-mentor Kloda, dat is geen probleem, zijn enige voorwaarde is echter dat ze een huidige leerling van hem, de getalenteerde slicer Orri Tenro, mee neemt en traint tijdens deze missie. Samen vertrekken ze naar  de planeet Vashka waar ze opzoek gaan naar Jor Tribulus, maar onderweg de nodige problemen tegenkomen.

The Perfect Weapon is een kort verhaal, slechts 60 pagina’s lang, en leest dus vrij vlot weg. Het is voor Dawson de eerste keer dat ze in het Star Wars universum schrijft, maar ze slaagt er goed in de sfeer vast te leggen. Ondanks dat we geen Jedi en Lightsabers tegen komen voelt het aan als een echt Star Wars verhaal. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het hele verhaal is vrij vlot opgezet, waardoor de lezer geneigd is om het boek in één zitting door te nemen.

Een leuk detail in het boek is de beschrijving van Bazine’s uiterlijk en kleding, we komen bijvoorbeeld te weten dat het zwart-witte patroon op haar kleding niet zomaar voor de sier is maar een functie heeft, ook krijgen we uitgelegd waarom Bazine zwarte vingertoppen lijkt te hebben.

Ook heb ik me goed vermaakt met de scene waar Bazine haar vermommingskunsten demonstreert aan Orri.

Het enige minpunt aan het boek is de lengte, ik had dit graag als een volwaardig boek gezien, want Bazine is een erg interessant personage met een leuke achtergrond waar ik graag veel meer over zou willen weten. Het verhaal zelf had ook wat verder uitgebreid mogen worden om het een en ander wat dieper te kunnen verkennen.

Bazine lijkt me een prima personage om nog meer boeken of comics over te schrijven, haar achtergrond verhaal mag nog veel meer aandacht krijgen, ook ben ik benieuwd wat ze in het kasteel van Maz deed, wat haar relatie met Grummgar en de First Order is, en uiteraard wat er net na het verhaal van The Perfect Weapon gebeurt.

Bazine en Grummgar in het kasteel van Maz Kanata
Bazine en Grummgar in het kasteel van Maz Kanata
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!