Boekreview: Star Wars: Dad Jokes

Star Wars: Dad Jokes
Titel: Star Wars: Dad Jokes
Auteur: Kelly Knox
Illustraties: Johnny Sampson
Publicatiedatum: 2 april 2024
4.5

Star Wars: Dad JokesStar Wars: Dad Jokes van Auteur Kelly Knox – met illustraties van Johnny Sampson – is zoals de titel doet vermoeden ronduit hilarisch. Als je een fan bent van het twitter account van Kelly, dan mag je dit boek niet links laten liggen, zoals je door de titel veracht staat het 130 pagina’s tellende boek vol met grappen die een vader met volle trots aan zijn kinderen kan vertellen. Maar de grappen kunnen uiteraard net zo goed door kinderen aan hun ouders verteld worden, of door vrienden aan andere vrienden. En ik ben er vrij zeker van dat random mensen op straat (helemaal als ze een Star Wars T-shirt dragen) er ook best om kunnen lachen.

De grappen hebben allemaal de standaard opmaak van een vraag, die beantwoord wordt met een woordgrap. Uiteraard allemaal in het Engels, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Naast de grappen van Knox worden we ook getrakteerd op illustraties van de hand van Johnny Sampson, een aantal grappen worden vergezeld door een paginavullende illustratie die de grap nog leuker maakt. Het tekenwerk van Sampson heeft ontzettend veel persoonlijkheid, de personages springen van de pagina en de emoties die ze voelen zijn overduidelijk. De illustratie op de omslag alleen al geeft alle mogelijke reacties op een goed uitgevoerde dad joke al goed weer.

Why are droids expensive to own?
They charge a lot

De onderwerpen van de grappen zijn heel divers, uiteraard zijn de leden van de Skywalker familie het meest vertegenwoordigd, maar er zijn ook grappen weggelegd voor personages uit andere uithoeken, zo komen er grappen voorbij over personages uit alle films, Andor, The Mandalorian, games, en zelfs Aphra krijgt een grap met begeleidende full page illustratie!

Dad Jokes

Why aren’t there any cantinas on Kessel?
They don’t serve miners

Kelly strooit op Twitter al jaren met de meest afgezaagde en hilarische Star Wars woordgrappen, en het was me al heel snel duidelijk dat daar een boek uit moest gaan komen, want het was doodzonde geweest als al die geweldige grappen de ether in verdwenen om nooit meer gezien te worden. Ik was dan ook dolenthousiast toen ik hoorde dat het boek er daadwerkelijk ging komen. Natuurlijk zijn er grappen aanwezig die al wat langer mee gaan, of wat on the nose zijn, maar er zitten ontzettend veel pareltjes tussen die ik te pas en te onpas uit mijn mouw ga schudden om mijn vrienden mee te vermaken. Of ze nou willen of niet!

Here’s what we know about Babu Frik:
Very little

Star Wars: Dad Jokes is wat mij betreft een must have voor iedereen die van humor houdt, dus waar wacht je op nog op?!

Met dank aan Abrams&Chronicle Books voor het beschikbaar stellen van Star Wars: Dad Jokes voor deze review.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!