Boekreview: Star Wars Voor Beginners

Star Wars Voor Beginners

Uitgeverij: Meis en Maas

ISBN: 9789030503521

Prijs: € 14,95

Pagina’s: 200

Release: Februari 2018

Weet jij niet wat het verschil is tussen een Wookiee en een Wampa? Stellen de kinderen bij jou in de klas lastige vragen over de Duistere Kant? Zegt het begrip lichtzwaard je niets? Denk je dat een Ewok een nieuw soort pan is?

Dan is Star Wars Voor Beginners perfect voor jou! In een wereld waar iedereen behalve jij een Star Wars-kenner lijkt te zijn, kun je maar beter Luke van Leia zien te onderscheiden. Door de duidelijke illustraties en korte vragen heb je de populairste filmverhalen ter wereld zo onder de knie. Straks weet je precies het verschil tussen een Jedi en een Jawa!

Star Wars Voor Beginners is het ideale boek voor diegenen die wegwijs willen worden in de wereld van Han Solo, Rey, C-3PO en stormtroopers. Het geeft antwoord op al jouw vragen over de films, karakters en nog heel veel meer!

Uit bovenstaande omschrijving blijkt direct wie de doelgroep is van dit gloednieuwe Star Wars naslagwerk: kinderen vanaf een jaar of 9. Volwassen Star Wars fans kunnen (tenzij ze kinderen hebben uiteraard) dit boek direct links laten liggen: jullie zijn allesbehalve de fans voor wie dit bestemd is.

Star Wars Voor Beginners zoals de titel al doet vermoeden geschreven voor de jonge fans die de films hebben gezien en nu meer willen weten over het omvangrijke Star Wars universum. Stapsgewijs en in eenvoudige taal worden zaken als de films en personages besproken en worden vragen die de films oproepen beantwoord: ‘Waarom is George Lucas met deel 4 begonnen?’, ‘Wat betekenen de kleuren van de lightsabers?’. Alle 8 sagafilms plus Rogue One komen in dit 200 pagina’s tellende boekwerk, wat gezien kan worden als een Star Wars kinderencyclopedie, aan bod. De grote hoeveelheid informatie zorgt ervoor dat menig kind niet snel uitgekeken (en uitgelezen) zal raken!

Eindscore:

Oudere Star Wars fans zullen weinig tot geen nieuwe zaken in dit boek vinden, maar voor kinderen vanaf +-9 jaar is dit een perfect naslagwerk om op eenvoudige wijze heel veel over de Star Wars franchise te leren en ontdekken.

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!