Boekreview: Rogue One: The Ultimate Visual Guide

4.5 Score
Score
Rogue One: Visual GuideTitel
Pablo HidalgoAuteur
16 december 2016Releasedatum

Rogue One Visual Guide cover

De Rogue One Visual Guide is een uitstekend boek voor fans van Rogue One: A Star Wars Story. Net als de voorgaande delen in deze reeks brengt deze Visual Guide ons een ontzettende hoeveelheid informatie die in hapklare brokken gepresenteerd wordt. Samen met geweldige foto’s van personages, droids, voorwerpen en voertuigen uit de film. Zoals we van Pablo Hidalgo gewend zijn voorziet hij ons van informatie over de belangrijkste personages uit de film, zoals Jyn Erso, Mon Mothma, Director Krennic en Darth Vader. Maar we leren ook de namen, functies en achtergronden van personages die we amper voorbij zien komen. Zoals X-Wing piloten, ground crew leden van de Rebellion die we op de achtergrond zien lopen en Imperial officieren die we alleen naast Tarkin en Krennic zien staan.

De Rogue One Visual Guide is een must voor fans die alles willen weten dat er maar te weten valt. Zo wordt er uitgelegd dat hoewel de Death Troopers er voor ons allemaal hetzelfde uitzien en hun pakken helemaal zwart zijn, er voor de troopers zelf wel degelijk verschil in zit. De schouder pauldrons die sommige troopers dragen zijn namelijk niet helemaal zwart wanneer je ze door de helm van een andere trooper bekijkt, door een helm ziet men namelijk wat de rang en specialiteit van de betreffende trooper is. Naast dit soort interessante informatie krijgen we ook wat speelsere feiten voorgeschoteld, zo rolt er op de Rebel Base op Yavin 4 een astromech, D4-R4B, rond die door een programmeerfout bang is om te vliegen. D4 doet daarom geen dienst in fighters maar voert onderhoud aan de voertuigen uit. En uiteraard weet Pablo ook weer wat ruimte te maken om ons beschrijvingen te geven van haarstijlen van verschillende personages!

Pablo heeft zoals we van dit soort boeken van hem gewend zijn de informatie in korte en overzichtelijke blokjes opgesteld zodat ze fijn weglezen. De opzet maakt het eenvoudig om het boek in één zit door te nemen, maar zorgt er ook voor dat het een leuk koffietafelboek is waar men slechts een enkele pagina per keer leest om zo tussen de bedrijven door wat informatie op te kunnen doen en te kunnen genieten van de gedetailleerde foto’s.

Waar ik bij de Force Awakens Visual Dictionary nog opmerkte dat het enige minpunt was dat het met 77 pagina’s een erg dun boek was dat veel dikker had mogen zijn, is dat bij de Rogue One Visual Guide zeker niet het geval. Deze editie telt een kleine 200 pagina’s, en hoewel dat er van mij nog steeds meer hadden mogen zijn, is dit een boek waar de lezer zich zeker een tijdje mee kan vermaken. We krijgen informatie over veel meer achtergrondpersonages dan in de Force Awakens versie, en daar ben ik heel blij om.

Voor fans van de film is dit zeker een aanrader, maar het is geen verplichte kost, we krijgen geen belangrijke en onmisbare informatie, alleen leuke extraatjes.

Rogue One Visual Guide - Jedha Pilgrims Pagina's
Rogue One Visual Guide – Jedha Pilgrims Pagina’s
Rogue One Visual Guide - Pao Pagina's
Rogue One Visual Guide – Pao Pagina’s
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!