Rey's Survival Guide Cover

Boekreview: Rey’s Survival Guide

4 Score
Score
Rey's Survival GuideTitel
Jason FryAuteur
18 december 2015Releasedatum

Rey's Survival Guide CoverRey’s Survival Guide is een leuk vormgegeven boek met een hoop extra achtergrondinformatie over Jakku. Het is een handgeschreven verzameling van informatie die Rey opgeschreven heeft om haar kennis over te kunnen dragen op anderen, om hen zo te helpen bij het overleven op Jakku.

Ze vertelt de lezer van alles over locaties, wezens en inwoners van de planeet, waar men voor moet oppassen en hoe men zich het leven wat makkelijker kan maken, voor zover dat natuurlijk mogelijk is op een planeet als Jakku.

Het handboek staat vol schetsen van wezens en schepen, Rey gebruikt schetsen van verschillende New Republic en Imperial voertuigen om aan te geven hoe ze in elkaar zitten, waar de meest waardevolle onderdelen te vinden zijn en waar men moet oppassen voor gevaarlijke chemicaliën en mogelijk overgebleven explosieven en dergelijke.

We krijgen geen verdere informatie over het verhaal van The Force Awakens of de achtergrond van Rey, maar we krijgen wel een berg minder belangrijke informatie over Unkar Plutt, Teedo’s en andere wezens op de planeet, zoals Bobbajo, Happabores en Steelpeckers. Geen informatie die heel erg belangrijk is om de film te kunnen snappen, maar wel leuke extraatjes waarmee je net even wat meer te weten komt over bekende gezichten en locaties.

Het boek is erg mooi vormgegeven, de pagina’s zien er allemaal uit alsof het een oud en veelgebruikt dagboek is dat Rey altijd en overal mee naartoe gesleept heeft en de tekeningen/schetsen van Andrew Barthelmes zijn stuk voor stuk meesterwerkjes in een leuke stijl die geloofwaardig overkomt. Hier en daar vinden we ook uitvouwbare pagina’s die grotere tekeningen bevatten.

Het boek is voornamelijk op jongere lezers gericht en leest dus eenvoudig weg. Maar dat neemt niet weg dat het voor alle leeftijden leuk is om te lezen.

Pagina’s uit Rey’s Survival Guide
Pagina’s uit Rey’s Survival Guide
Pagina’s uit Rey’s Survival Guide
Pagina’s uit Rey’s Survival Guide
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!