Boekreview: Rebel Dossier

Boekreview: Rebel Dossier
  • Titel: Rogue One: Rebel Dossier

  • Auteur: Jason Fry

  • Release datum: 16 december 2016

3.5Sterren

Rogue One Rebel Dossier CoverRebel Dossier is een leuk boek met extra informatie over de personages uit Rogue One. Het is geschreven als zijnde losse documenten die door Generaal Airen Cracken voor Mon Mothma verzameld zijn om alle informatie over de leden van het Rogue team bij elkaar te hebben.

We krijgen wat informatie over de staat van het sterrenstelsel. Er is een rapport van Cassian Andor, wat min of meer verteld wat hij aan het begin van de film deed op de Ring of Kafrene. En een rapport over de bevrijding van Jyn Erso op Wobani. Verder krijgen we informatie over het team dat naar Jedha gestuurd wordt, het voertuig dat ze hiervoor gebruiken en de personages die ze daar gaan tegenkomen. Deze krijgen allen een pagina of twee gevuld met foto’s en achtergrond informatie. Verder krijgen we ook wat communicatie te zien tussen Mon Mothma en verschillende leden van de Rebel Alliance waarin men bezorgdheden en ideeën over de missie bespreekt.

Het is geen dik of heel uitgebreid boek, het telt slechts 64 pagina’s maar is wel mooi uitgewerkt en vormgegeven. Het is vormgegeven alsof het allerlei pagina’s zijn die van verschillende bronnen bij elkaar geraapt zijn, zoals het boek in het begin ook beschreven wordt.

Verwacht geen informatie van het niveau van de Visual Guide, het is een beknopt gebeuren, leuk om doorheen te lezen, maar het overgrote deel van de informatie is ook uit de film te halen. Het is voor het geld een leuk extraatje, maar zeker geen vereiste voor fans die alles over de film willen weten.

Over de auteur

Boekrecensent & Redacteur

Levenslange Fan. Leest veel boeken en comics. Maakt replica props in zijn vrije tijd.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.