Rogue One Rebel Dossier Cover

Boekreview: Rebel Dossier

0 Score
Score
Rogue One: Rebel DossierTitel
Jason FryAuteur
16 december 2016Releasedatum

Rogue One Rebel Dossier CoverRebel Dossier is een leuk boek met extra informatie over de personages uit Rogue One. Het is geschreven als zijnde losse documenten die door Generaal Airen Cracken voor Mon Mothma verzameld zijn om alle informatie over de leden van het Rogue team bij elkaar te hebben.

We krijgen wat informatie over de staat van het sterrenstelsel. Er is een rapport van Cassian Andor, wat min of meer verteld wat hij aan het begin van de film deed op de Ring of Kafrene. En een rapport over de bevrijding van Jyn Erso op Wobani. Verder krijgen we informatie over het team dat naar Jedha gestuurd wordt, het voertuig dat ze hiervoor gebruiken en de personages die ze daar gaan tegenkomen. Deze krijgen allen een pagina of twee gevuld met foto’s en achtergrond informatie. Verder krijgen we ook wat communicatie te zien tussen Mon Mothma en verschillende leden van de Rebel Alliance waarin men bezorgdheden en ideeën over de missie bespreekt.

Het is geen dik of heel uitgebreid boek, het telt slechts 64 pagina’s maar is wel mooi uitgewerkt en vormgegeven. Het is vormgegeven alsof het allerlei pagina’s zijn die van verschillende bronnen bij elkaar geraapt zijn, zoals het boek in het begin ook beschreven wordt.

Verwacht geen informatie van het niveau van de Visual Guide, het is een beknopt gebeuren, Rebel Dossier is leuk om doorheen te lezen, maar het overgrote deel van de informatie is ook uit de film te halen. Het is voor het geld een leuk extraatje, maar zeker geen vereiste voor fans die alles over de film willen weten.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!