X-Wing Second Edition aangekondigd

Na zes jaar, veertien waves en tientallen uitbreidingen is X-Wing Miniatures uitgegroeid tot een van de populairste tabletop games in de wereld. Ook bij de staf van Star Wars Awakens is het een veel-beoefende hobby. Het spel staat echter op het punt nog veel interessenter te worden. Fantasy Flight Games heeft namelijk aangekondigd dat het spel in september een verjongingskuur zal ondergaan. Met gloednieuwe piloten en rigoreus aangepakte gameplay staat X-Wing Second Edition in de startblokken.

Het allerbeste nieuws? Alle oude schepen die in de afgelopen zes jaar zijn uitgebracht, zijn gewoon bruikbaar in de nieuwe editie. Hiervoor dien je per factie – Rebel, Imperial of Scum – een conversion kit te kopen, maar dan bezit je ook meteen een hele vloot met gloednieuwe speeltjes. Conversion kits voor de Resistance en First Order, die dit keer volwaardige facties zijn die je niet meer met Rebels en Imperials kan mixen, komen later.

Ben je een nieuwe speler? Dan kun je uitkijken naar uitbreidingen met een X-wing, Y-wing, TIE Fighter, TIE Advanced, Fang Fighter, en Boba Fett’s Slave 1. Waarschijnlijk zullen uiteindelijk alle prachtige voorgeschilderde modelletjes in tweede editie worden uitgegeven. Verwacht bijvoorbeeld de Millennium Falcon, A/B/E/K/U-wings, TIE Interceptors, de Ghost, en meer dan dertig andere iconische schepen.

Met X-Wing Second Edition breekt er een nieuw tijdperk aan in Star Wars tabletop gaming, en jij kan er bij zijn!
Voor meer info, bekijk de nieuwe artikelen op de officiële site van Fantasy Flight Games:
X-Wing Second Edition
Rebel Alliance
Galactic Empire
Scum & Villainy

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!