Nieuwe boeken

Vier nieuwe boeken aangekondigd

Starwars.com kondigde vandaag vier nieuwe boeken aan die zich in verschillende tijdperken afspelen en ingaan op vragen die veel fans al tijden hebben.

Shadow of the Sith - Tijdelijke cover.Star Wars: Shadow of the Sith, geschreven door Adam Christopher, uitgegeven door Del Rey staat gepland voor 28 juni 2022 en speelt zich zo’n 20 jaar na  Return of the Jedi af. Jedi Master Luke Skywalker word geplaagd door visioenen van de Dark Side die een voorbode zijn van een duisternis op Exegol. Luke’s vermoedens worden bevestigd als Lando Calrissian hem om hulp vraagt omdat zijn dochter ontvoerd is en hij in zijn zoektocht een nieuwe Sith aanwezigheid op het spoor gekomen is. Tegelijkertijd is de Sith huurmoordenaar Ochi of Bestoon opzoek naar Rey en haar ouders.

Brotherhood - Tijdelijke cover.Star Wars: Brotherhood, geschreven door Mike Chen, uitgegeven door Del Rey staat gepland voor 10 mei 2022 en speelt zich af tijdens de Clone Wars. Na een catastrofe op Cato Neimoidia wordt Obi-Wan Kenobi naar de planeet gestuurd om op onderzoek uit te gaan, waar hij onder andere de aanwezigheid van Asajj Ventress opmerkt. Anakin Skywalker wordt gedurende de chaos van de oorlog gepromoveerd naar Jedi Knight en nu zullen hij en Obi-Wan moeten leren hoe ze voortaan moeten samenwerken, niet als meester en leerling, maar als broers.

Stories of Jedi & Sith - Tijdelijke cover.Star Wars : Stories of Jedi & Sith is een anthologie uitgegeven door Disney Lucasfilm Press en staat gepland voor 7 juni 2022. Deze anthologie is gericht op jongere lezers en bevat tien verhalen van auteurs Roseanne A. Brown, Sarwat Chadda, Delilah S. Dawson, Tessa Gratton, Michael Kogge, Sam Maggs, Michael Moreci, Alex Segura, Vera Strange en Karen Strong en is geïllustreerd door Jake Bartok. In deze verhalen bundel vinden we verhalen over de Jedi en de Sith, waaronder we een aantal van de grootste helden en schurken uit de film en TV geschiedenis kunnen scharen. Luke Skywalker en Darth Vader, Obi-Wan Kenobi en Asajj Ventress en nog veel meer bekende namen zullen voorbij komen in deze bundel.

Padawan - Tijdelijke cover.Star Wars: Padawan, geschreven door Kiersten White, uitgegeven door Disney Lucasfilm Press staat gepland voor 26 juli 2021 en speelt zich jaren voor The Phantom Menace af. De jonge Obi-Wan Kenobi is enigszins gefrustreerd met zijn nieuwe meester, Qui-Gon Jinn, welke na het vertrek van zijn voormalig meester, Count Dooku, weinig tijd lijkt te hebben voor de jonge Obi-Wan. Wanneer ze samen eindelijk een missie aannemen om een afgelegen planeet te verkennen, maar Qui-Gon niet komt opdagen wanneer ze zouden vertrekken, besluit Obi-Wan om er maar in zijn eentje op uit te gaan. Eenmaal aangekomen op de afgelegen planeet ontmoet hij een groep tieners die zonder volwassenen lijken te leven maar allemaal een connectie met de Force lijken te hebben.

Lees de volledige (Engelstalige) beschrijvingen van deze boeken op Starwars.com en vertel ons op Facebook of Discord naar welke van deze vier boeken je het meeste uitkijkt.

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!