The Rise of Skywalker Poster

The Rise of Skywalker verschijnt 5 mei op Disney+

Disney heeft bekendgemaakt dat de laatste film in de Skywalker saga, The Rise of Skywalker, in Nederland op 5 mei op Disney+ zal verschijnen.

In andere regio’s waar de streamingdienst reeds beschikbaar is verschijnt de film op 4 mei, May the Fourth oftewel Star Wars Day. Hier is voor gekozen aangezien 4 mei in Nederland ook de dag van de Dodenherdenking is. Of dit betekent dat de andere content die voor deze dag is aangekondigd (de laatste aflevering van The Clone Wars en de eerste aflevering van Disney Gallery: The Mandalorian) ook een dag later verschijnt is niet bekend. Als wij hier meer over weten zullen wij dit delen via onze social media kanalen.

Films worden versneld uitgebracht op Disney+

In verband met de huidige COVID-19 pandemie is Disney bezig om zijn films stuk voor stuk eerder dan verwacht uit te brengen op Disney+. Eerder verschenen al titels als Frozen 2 en Onward op de streamingdienst en de film Artemis Fowl zal zelfs rechtstreeks op Disney+ te zien zijn en hoeven we dus sowieso niet meer in de bioscoop te verwachten. Tot voor kort duurde het ongeveer 7 maanden vanaf de bioscooprelease voordat een film op Disney+ verscheen.

Voor Nederland is de timing van de release van The Rise of Skywalker op Disney+ bijzonder te noemen, aangezien de film bij de grote Nederlandse webshops pas vanaf 5 juni geleverd kan worden. In andere landen was de fysieke release van de laatste Star Wars film rond medio april en ook voor hen is de tijd tussen fysieke release en de Disney+ uitgave dus relatief kort te noemen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!