Star Wars Episode IX krijgt een releasedatum

Na dit jaar lijkt het dan toch echt voorbij te zijn met Star Wars in december. Via StarWars.com heeft Lucasfilm namelijk releasedata aangekondigd voor Star Wars Episode IX en Indiana Jones 5. Net als de Han Solo spinoff zal IX in mei verschijnen, om specifiek te zijn 24 mei 2019 in de VS. Gezien de eerdere releases van The Force Awakens en Rogue One is het dan aannemelijk dat wij Episode IX op 22 mei 2019 al kunnen verwachten.

Ook die andere mega-franchise van George Lucas met Harrison Ford krijgt weer een vervolg. Indiana Jones 5 heeft namelijk de releasedatum 10 juli 2020 meegekregen. Naast Lucas en Ford zijn ook regisseur Steven Spielberg, componist John Williams, schrijver David Koepp, en producers Frank Marshall en Kathleen Kennedy bij de film betrokken.

Star Wars Episode IX is de afsluiter van de trilogie die in 2015 begon met The Force Awakens. De film wordt geschreven en geregisseerd door Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow. Onder anderen Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver en Oscar Isaac zullen terugkeren… Mocht er niets met hun karakters gebeuren in The Last Jedi.
Episode IX verschijnt 24 mei 2019 in de bioscoop.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!