Gerucht: Matt Smith in Episode IX

We hebben nog maar net het nieuws van Dominic Monaghan verwerkt, maar er is alweer een nieuwe gigant in het vizier voor Episode IX. Variety meldt namelijk dat Doctor Who acteur Matt Smith de cast van de aankomende Star Wars film zal verrijken. Officiële bevestiging is er nog niet. De website had het echter al eerder bij het rechte eind over o.aa Donald Glover en Keri Russell.

Smith is natuurlijk voornamelijk bekend als de elfde incarnatie van het titelpersonage in de langlopende Britse sci-fi serie Doctor Who. Daarnaast speelde hij rollen in o.a. The Crown en Terminator Genisys. Zijn eerstvolgende project is de Charles Manson biopic Charlie Says, waarin hij in de huid van de cultleider zal kruipen.

Star Wars: Episode IX zal de laatste film uit de Skywalker saga zijn en staat gepland voor release in december 2019. De film wordt geproduceerd door Kathleen Kennedy, J.J. Abrams en Michelle Rejwan. Episode IX is geschreven door J.J. Abrams en Chris Terrio, waarbij Abrams de film tevens zal regisseren. De film introduceert nieuwkomers Dominic Monaghan, Naomi Ackie, Keri Russell, en Richard E Grant. Tevens zullen o.a. Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (Armitage Hux), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Billy Dee Williams (Lando Calrissian) en zelfs de in 2016 overleden Carrie Fisher (Leia Organa) te bewonderen zijn in het slotstuk van de sequel trilogy.

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!