Dominic Monaghan in Episode IX

Het filmen is al begonnen, maar het castingbureau was duidelijk nog niet klaar met knallende namen aan Episode IX toevoegen. Deadline meldt namelijk dat Dominic Monaghan zich opmaakt voor een rol in het slot van de saga. Dominic zelf was zo aardig om het nog even persoonlijk te bevestigen.

Monaghan is voornamelijk bekend van zijn rol als de hobbit Merry in the Lord of the Rings films. Ook had hij rollen in X-Men Origins: Wolverine en Lost, waar hij al eerder met schrijver/regisseur JJ Abrams samen werkte.

Star Wars: Episode IX zal de laatste film uit de Skywalker saga zijn en staat gepland voor release in december 2019. De film wordt geproduceerd door Kathleen Kennedy, J.J. Abrams en Michelle Rejwan. Episode IX is geschreven door J.J. Abrams en Chris Terrio, waarbij Abrams de film tevens zal regisseren. De film introduceert nieuwkomers Dominic Monaghan, Naomi Ackie, Keri Russell, en Richard E Grant. Tevens zullen o.a. Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (Armitage Hux), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Billy Dee Williams (Lando Calrissian) en zelfs de in 2016 overleden Carrie Fisher (Leia Organa) te bewonderen zijn in het slotstuk van de sequel trilogy.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!