Vanity Fair

Vanity Fair ‘The Last Jedi’ artikelen

Gisteren werden we door Vanity Fair al getrakteerd op een berg nieuwe Last Jedi foto’s van topfotograaf Annie Leibovitz, en vandaag gooit Vanity Fair daar nog eens een flinke schep bovenop. Ze publiceren vandaag elk uur een nieuw artikel met The Last Jedi informatie, dit varieert van informatie over de foto shoot tot de vele interesses van Mark Hamill. We zullen hier na elke publicatie de links naar de artikelen plaatsen, alsmede ook een korte samenvatting van wat er in het artikel te lezen is. Kom vandaag en morgen dus nog even regelmatig op deze pagina terug om niets te missen!

 

12:00 uur

Behind the Scenes of Annie Leibovitz’s Perilous and Poignant The Last Jedi Cover Shoot

David Kamp geeft in dit artikel wat informatie over de photoshoot van Annie Leibovitz. Hij vertelt dat Annie vrij ver ging voor de mooie plaatjes die we gisteren voorgeschoteld kregen. Zo zat ze voor de locatie op Skellig Michael aan een veiligheidsharnas vast om niet van de rotsen af te vallen.

Ook is het leuk om te weten dat het geweldige portret van Mark en Carrie bijna niet genomen was. Het was op het laatste moment een idee van photography producer Kathryn MacLeod om het portret van de Skywalker tweeling te maken, een van de laatste foto’s die ooit van de twee samen gemaakt zou worden.Ik denk dat een heleboel fans heel blij zijn dat deze geweldige foto nog gemaakt is voor het vroegtijdig overlijden van Carrie Fisher.

 

13:00 uur

Star Wars: Inside the Troubled Past and Exciting Future of Rey’s Lightsaber

In het tweede artikel geeft Joanna Robinson ons een klein beetje geschiedenis van Lightsabers, en Rey’s lightsaber in het bijzonder. Ze verteld dat Luke’s tweede lightsaber oorspronkelijk blauw geweest zou zijn, maar dat George Lucas hem later groen maakte zodat hij beter zichtbaar was tegen de fel blauwe lucht en het gele zand van Tatooine. Ook geeft ze wat quotes van Pablo Hidalgo die het heel duidelijk maken dat het Lightsaber dat door velen tot op vandaag nog beschouwd wordt als ’Anakin’s Lightsaber’ door Lucasfilm op dit moment gezien wordt als dat van Rey.

Anakin maakte het wapen tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Obi-Wan nam het aan het einde van die film mee en bewaarde het zodat hij het in A New Hope aan Luke kon geven, die het een film later (samen met zijn hand) kwijt raakte in Cloud City. In The Force Awakens krijgt Rey het in handen tijdens haar gevecht met Kylo Ren, en vanaf dat moment werd het beschouwd als háár lightsaber. We kunnen er dus vanuit gaan dat Luke hem in The Last Jedi niet terug neemt, maar zij hem, al dan niet voorlopig, mag houden. Voorlopig dus geen gele Lightsaber pike voor Rey.

 

14:00 uur

Star Wars: The Last Jedi: So, About That Title . . .

Dit artikel bestaat uit twee stukjes uit interviews met Kathleen Kennedy (directeur van Lucasfilm) en Rian Johnson (schrijver en regisseur van The Last Jedi), waarin David Kamp ze vraagt wat de titel van de film betekend. Uiteraard geven beide daar geen antwoord op, hoewel Rian wel aangeeft dat het woord Jedi hier in zijn hoofd enkelvoud is.

 

15:00 uur

Star Wars Nerds, Mark Hamill Is One of You

In dit artikel verteld David Kamp ons dat Mark een grote passie voor Pop Culture heeft, hoewel de titel wat neutraler gemogen had, is het wel leuk om wat over de passies van Mark te lezen. Zo heeft hij een kamer in zijn woning helemaal ingericht met collectibles, van Beatles memorabilia tot bordspellen uit de jaren 60 en Simpsons beeldjes.

 

16:00 uur

Here’s How Seriously Adam Driver Takes Playing Kylo Ren

In dit artikel geeft David Kamp ons een idee van de manier waarop Adam Driver werkt. Hoe serieus hij zijn rol neemt en dat hij zich op een andere manier voorbereidt dan zijn medespelers. Driver is op dat gebied min of meer het compleet tegenovergestelde van John Boyega.

 

17:00 uur

What’s in Star Wars: The Last Jedi—and What’s Not

In dit artikel worden 5 dingen die we wel, en vijf dingen die we niet gaan zien in de film uiteengezet. Zo krijgen we een nieuwe “cantina scene”, deze keer geen oude en uitgeleefde bar zoals we gewend zijn, maar een luxueuze setting, een casino met onderanderen de aliens die we op de foto’s van gisteren te zien kregen. Wat we niet gaan zien is een groot alien personage zoals Yoda of Maz. Volgens Rian Johnso zit de film vol met aliens, maar is er deze keer geen belangrijke rol een dergelijk wezen weg gelegd.

Wat gaan we niet zien/horen? Nieuwe muziek van Lin-Manuel Miranda, hoewel Jabba Flow uit The Force Awakens een geweldig nummer was, dat bij mij persoonlijke nog regelmatig in de shuffle lijst voorbij komt, heeft hij voor The Last Jedi geen muziek geschreven. John Williams heeft deze keer weer elk stukje muziek op zich genomen, dus ook deze keer zullen veel fans met spanning uitkijken naar de sound track. Wat gaan we wel zien? Een groot aantal praktische sets, net als in TFA zal ook deze keer weer een groot aantal van de sets fysiek op werkelijke schaal gebouwd zijn, zoals we eerder al zagen in foto’s van de sets in Ierland en Dubrovnik.

 

18:00 uur

Kathleen Kennedy on Carrie Fisher’s Death and the Future of Star Wars

Dit artikel is een stukje van een interview met Kathleen Kennedy, over de toekomst van Star Wars. Kennedy bevestigd dat ze zeker van plan zijn verder te gaan met films, dat er voor een Stand Alone een keus gemaakt moet worden tussen twee opties die op tafel liggen. Ook maakt ze duidelijk dat de vroegtijdige dood van Carrie Fisher geen invloed gehad heeft op The Last Jedi, maar dat het verhaal voor Episode IX heel erg veranderd moet worden. Colin Trevorrow (schrijver en regisseur van Episode IX) diende begin december nog een script in waar Leia een grote rol in het verhaal had, maar helaas moet hij het roer flink omgooien.

 

19:00 uur

40 Things That Happened Because of Star Wars

Dit artikel is een leuke opsomming van dingen die geïnspireerd zijn door Star Wars. Wat hadden we zonder deze geweldige Space Opera nooit gehad? De lijst oppert dingen van Space Invaders, de carrière van Weird Al Yancovic tot Photoshop.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!